Het jaar van de sprinkhaan – Terry Hayes (9 november)

Wanneer je, net als Kane, werkzaam bent als spion voor de CIA in Verboden Gebieden, dan hebben grenzen geen betekenis. Jouw taak is om je toegang te verschaffen, te doen wat nodig is en weer te ontsnappen… op welke manier dan ook. Je weet wanneer je moet rennen, wanneer je je moet verstoppen en wanneer je moet schieten.

Maar op sommige plekken gelden de standaardregels niet. Sommige plekken zijn te gevaarlijk, zelfs voor iemand met de ervaring van Kane. Het No Man’s gebied, waar de grenzen van Pakistan, Iran en Afghanistan samenkomen, is zo’n plek – een plek waar geweld de enige manier is om te overleven. Kane reist erheen om een man met cruciale informatie voor de veiligheid van het Westen te evacueren, maar in plaats daarvan ontmoet hij een vijand die de wereld tot aan de rand van de afgrond zal brengen. Een angstaanjagende, intelligente, wrede man met bloed aan zijn handen en wraak in zijn hart…

De opvolger – James Patterson (16 november)

Wanneer mediamagnaat Joe Wolf slachtoffer wordt van een moordaanslag wordt zijn dochter Jenny Wolf aangewezen als zijn opvolger. De zesendertigjarige lerares krijgt daarmee de leiding over het miljardenimperium van haar familie, een familie die de Roys uit Succession doet verbleken. Niet alleen moet ze leiding geven aan de prestigieuze San Francisco Tribune, ook is ze plotseling eigenaar van het legendarische football team The Wolves. Bovendien is ze vastbesloten de moordenaar van haar vader te vinden – en te leren wie ze van de nietsontziende en gewetenloze mensen om haar heen kan vertrouwen.

Onnatuurlijke oorzaak – Patricia Cornwell (21 november)

In de wildernis van Noord-Virginia worden de lichamen van twee kampeerders gevonden. De slachtoffers zijn zo toegetakeld dat ze niet meer herkenbaar zijn. Patholoog-anatoom Kay Scarpetta wordt gevraagd de zaak te onderzoeken.

Eenmaal op het plaats delict blijkt het bewijs angstaanjagend, en in het geval van de onmenselijk grote voetafdrukken in de modder zelfs onbegrijpelijk. Na de griezeligste bergingsactie uit haar hele carrière, moet Scarpetta er achter zien te komen wie zulke gewelddadige moorden zou plegen, en waarom…

Middernacht – Amy McCulloch (14 november)

Wanneer haar leven in Londen uit elkaar valt, wordt Olivia uitgenodigd voor een cruise naar Antarctica met haar vriend Aaron. Ze kan haar geluk niet op, niet eerder was Olivia op zo’n spectaculaire plek: enorme ijskliffen doemen voor het schip op, pinguïns duiken in de diepblauwe golven en de zon gaat nooit onder.

Maar dan verdwijnt Aaron. En aan boord wordt een lichaam ontdekt. Omringd door vreemden heeft Olivia geen idee wie ze kan vertrouwen. En als ze daar niet snel achter komt, zal ze niet levend terugkeren…

Stilleven – Val McDermid (28 november)

In Stilleven van Val McDermid vindt een visser uit Schotland op een koude winterochtend een lichaam. Al snel wordt duidelijk dat de overledene een hoofdverdachte was in een decennia-oude zaak. Karen Pirie wordt gevraagd het onderzoek te herstarten, aangezien ze de laatste was die het dossier heeft ingezien.

Tegelijkertijd zit ze met een andere discutabele zaak. Er is een skelet gevonden in een verlaten camper, en alle tekenen wijzen naar een moordenaar die nog altijd op vrije voeten is.

In haar zoektocht naar de waarheid ontdekt Karen een complex netwerk vol leugens. Maar leugens en geheimen kunnen dodelijk zijn wanneer iemand vastberaden is ze voorgoed geheim te houden…

Vertel mij wat – Anne West (22 november)

Juul woont boven het Boekencafé van haar beste vriendin Lauren. Ze is een zeer succesvol schrijfster, maar dat weet niemand, want ze schrijft onder een pseudoniem. Vroeger is ze gepest met haar uiterlijk en de uitgever ziet meer marketingkansen als ze ex-model Lauren inzetten als gezicht van de auteur. Ook op datinggebied wil het Juul maar niet lukken. Ze voelt zich te onaantrekkelijk om ooit aan de man te komen. Tot ze cabaretier Ids ontmoet. Zal ze toch een poging wagen?

Donder – Neal Shusterman (27 november)

In de langverwachte finale van Neal Shustermans trilogie over een wereld waarin de dood is overwonnen, leveren profeten en dictators een felle strijd om de macht. Zal juist de onsterfelijkheid van de mensheid uiteindelijk haar ondergang betekenen?

Citra en Rowan zijn verdwenen. Endura is gezonken. Terwijl de aarde nog naschokt van de Grote Resonantie, keert de Cumulus de bevolking de rug toe. Zeis Goddard lijkt vrij baan te hebben in zijn streven naar totale heerschappij. Of is er toch nog iemand die hem kan tegenhouden? Het antwoord ligt in de Toon, de Tol en de Donder.

Kapot – Louisa Reid (30 november)

Joe en Imogen lijken het perfecte koppel: ze zijn al jarenlang jaloersmakend verliefd en een voor- beeld voor hun vrienden. Maar als ze betrokken raken bij een dodelijk ongeluk, valt hun relatie stukje bij beetje uit elkaar, totdat iedereen de waarheid kent.

‘Kapot’ is een prachtige versroman over een toxische relatie, waarin opoffering, leugens en liefde een grote rol spelen. Het verhaal is op een slimme manier gestructureerd rondom de rechtszaak die volgt op het ongeluk. Wie spreekt de waarheid? En wat is er nu écht gebeurd? Een aangrijpende pageturner die je niet weg kunt leggen voor je weet hoe het zit.

Leave a Reply

  • (not be published)