De gast – B.A. Paris (10 november)

Wanneer Iris en Gabriel terugkeren van vakantie wacht hun een nare verrassing: Laure, een vriendin van de twee, is in hun huis getrokken. Ze slaapt in hun bed, draagt de kleding van Iris en heeft zelfs de inrichting veranderd. Het blijkt dat ze haar echtgenoot heeft verlaten nadat hij een affaire had opgebiecht. Iris en Gabriel willen er zijn voor Laure, maar die gedraagt zich steeds vreemder. Haar aanwezigheid zet de verhoudingen op scherp en geheimen uit het verleden komen aan de oppervlakte. En dan wordt het breekpunt bereikt…

Eerherstel – Michael Connelly (30 november)

Advocaat Mickey Haller is terug en bereid om de moeilijkste rechtszaken aan te nemen, waarbij de kans om te winnen één op een miljoen lijkt. Hij stemt in om een vrouw te verdedigen die in de gevangenis zit voor het vermoorden van haar echtgenoot, een politieagent die werkte voor de plaatselijke sheriff. Vier jaar geleden is ze veroordeeld, maar ze houdt nog altijd vast aan haar onschuld. Haller schakelt de hulp in van zijn halfbroer; de gepensioneerde LAPD-detective Harry Bosch. Al snel stuit Bosch op informatie die het politieonderzoek van vier jaar geleden in twijfel trekt. Daarnaast is ook het bureau van de sheriff op zoek naar gerechtigheid voor de moord op een van hun collega’s.

Het pad naar de waarheid ligt vol gevaar. Er zijn mensen die niet willen dat de zaak heropend wordt. Ze zullen alles doen om te voorkomen dat Haller en Bosch de ware reden achter de moord ontdekken.

Het perfecte gezin – Marieke Damen (14 november)

Caro is getrouwd met de dertig jaar oudere Oscar, een rijke vastgoedmagnaat. Samen met hun zeventienjarige dochter Violet verhuizen ze naar een ruime villa aan de rand van de bossen, waar ze al snel kennismaken met hun nieuwe buren. Wanneer er korte tijd later echter een baksteen door het keukenraam vliegt, vraagt het echtpaar zich af: zijn we wel gewenst in de nieuwe buurt?

Het blijkt het begin van een reeks gebeurtenissen die de relatie tussen Caro en Oscar op scherp zet. Als Violet verdwijnt, verandert hun leven pas echt in een nachtmerrie. Om hun dochter te vinden zijn Caro en Oscar volledig op elkaar aangewezen. Maar zo makkelijk gaat dat niet als je ieder ook nog je eigen geheimen met je meedraagt…

Stille nacht – Carmen Prins (9 november)

Ik ben Carmen Prins, ex-foodvlogger en moeder van een tweeling. Ik woon op Terschelling. Ongeveer een maand voor kerst reed ik van een food-event in Amsterdam terug naar huis. Door wegwerkzaamheden verdwaalde ik en kwam terecht op een bedrijventerrein. Daar werd ik vanuit het niets aangereden. Het was niet mijn schuld en de bestuurder reed nog gewoon door ook. Ik hield er een nekblessure aan over. Thuis deed ik online aangifte van het ongeluk. Achteraf gezien had ik dat beter niet kunnen doen…

Droomland – Nicholas Sparks (23 november)

Colby Mills droomde ooit van een muzikale carrière, tot een tra­gisch ongeluk een einde maakte aan die droom. Nu runt hij een kleine boerderij in North Carolina en probeert hij zijn verleden te vergeten. Op een dag neemt hij in een opwelling een aanbod aan om nog één keer te spelen en hij vertrekt naar St. Pete Beach, Florida. Daar ontmoet hij Morgan Lee, een even getalenteerde als bevlogen musicus, en zijn wereld staat opeens volledig op zijn kop. Ze vullen elkaar op ­muzikaal vlak heel goed aan, en al snel gaan hun gevoelens van vriendschap en herkenning over in liefde.

Honderden kilometers verderop vlucht Beverly weg voor het huiselijk geweld dat haar man haar elke dag weer aandoet. Zij en haar zesjarige zoontje proberen een nieuw bestaan op te bouwen, maar Beverly’s angst voor haar man verlamt haar af en toe zo dat ze zich gedwongen ziet een wanhopige beslissing te nemen.

Dan brengt het noodlot de drie jonge mensen bij elkaar in een web van toevalligheden dat hun leven voorgoed zal veranderen… en hen alle drie dwingt na te denken of ze de wonden uit het verleden kunnen helen.

De paardenjongens – Johan Ehn (6 november)

Stockholm, vandaag. Na zijn examens neemt Anton een baantje in de thuiszorg. Een van de ouderen bij wie hij langsgaat, is Alexander Kovac, een man van bijna honderd die niets zegt en die weigert zijn keuken uit te komen. Tijdens een van zijn bezoekjes ontdekt Anton dat Alexander met hem probeert te praten door met zijn stok te bonzen en zo leert hij hem langzaam beter kennen. Dan vindt Anton in de woonkamer oude foto’s van paarden en circusartiesten. En een brief van de Gestapo. Wat heeft Alexander Kovac allemaal meegemaakt? Berlijn, 1933. Twee jongens groeien op in een kindertehuis in Tsjechoslowakije. Nadat een van hen mishandeld wordt, rennen ze weg en sluiten ze zich aan bij een circus waar ze hun fantastische acrobatische kunsten uitvoeren. Het circus brengt ze naar Berlijn en de legendarische, grensverleggende club Eldorado. Terwijl de jongens langzaam ontdekken wat ze eigenlijk voor elkaar voelen, grijpen de nazi’s de macht en verandert de wereld om hen heen in een razend tempo.

Leave a Reply

  • (not be published)