De engel van de stad – Eva Garcia Saenz de Urturi (7 november)

Een prachtig Venetiaans palazzo brandt af, terwijl daar een bijeenkomst plaatsvindt van de vereniging van Antiquarische Boekverkopers. De lichamen van de gasten zijn echter niet te vinden in het puin. Krakens moeder, Ithaca, was betrokken bij een brand die tientallen jaren eerder onder identieke omstandigheden plaatsvond.

Ondertussen onderzoekt inspecteur Estíbaliz in Vitoria een zaak die mogelijk antwoorden biedt op de overval die een einde maakte aan het leven van Krakens vader. Maar Unai aarzelt om terug te keren naar het onderzoek. Het voelt alsof hij moet kiezen tussen de zoektocht naar wat er met zijn ouders is gebeurd, of zijn gezin.

In een duister, mysterieus Venetië staat inspecteur Unai López de Ayala – alias Kraken – op een kruispunt in zijn leven: eindelijk het verleden oplossen, of zich richten op de toekomst.

Noodzakelijk kwaad – Maria Adolfsson (23 november)

Kerstmis nadert als de excentrieke kunstenaar Raymond Osse in een vlaag van woede van huis verdwijnt. Rechercheur Karen Eiken Hornby krijgt de opdracht contact te houden met de familie totdat er een formele zoekactie kan worden gestart.

Karen begint langzaam te vermoeden dat de verdwijning van Raymond niet vrijwillig was. Maar dan blijkt dat iemand het op haar heeft voorzien, iemand die niet wil dat de waarheid boven water komt.

En dat is nog de minste van Karens zorgen, want haar zus Helena heeft een brief ontvangen die haar verbijstert…

De laatste uitnodiging – Darby Kane (2 november)

Gabby Fielding krijgt de schrik van haar leven als ze haar ex-man dood in zijn huis aantreft. De politie concludeert dat hij door zelfmoord om het leven is gekomen, maar Gabby denkt dat er meer achter zit. Dan wordt ze benaderd door een man die beweert dat haar ex het zoveelste slachtoffer is van een geheim genootschap dat de afgelopen jaren meerdere succesvolle en prominente mannen heeft vermoord. Een idioot verhaal natuurlijk. Of zou er toch iets in zitten?

Jessa Hall is een succesvolle advocate. Het lijkt haar voor de wind te gaan, zeker als haar informele mentor, de alom gerespecteerde rechter Loretta Swain, haar uitnodigt om lid te worden van een exclusief, geheim genootschap. Maar moet ze daar wel zo blij mee zijn?

Gabby en Jessa kennen elkaar uit hun studietijd en zijn niet bepaald goed bevriend. Maar als hun paden elkaar weer kruisen blijkt al snel dat ze allebei in de problemen zitten – en dat ze zullen moeten samenwerken als ze hier levend uit willen komen.

Sta ons bij – Malin Persson Giolito (9 november)

Dogge en Billy zijn al vrienden sinds ze elkaar op zesjarige leeftijd in de buurtspeeltuin troffen. Vanaf hun twaalfde doorkruisen ze diezelfde wijk als runners voor de lokale drugsbende, aangetrokken door de belofte van snel geld. Maar als een van hen dat leven achter zich probeert te laten, merken de pubers dat ze verstrikt zijn geraakt in een veel te volwassen wereld. Een fatale confrontatie in die oude vertrouwde speeltuin is het onvermijdelijke gevolg.

Zes – Rudy Morren (23 november)

Inspecteur Tessa Vermeer onderzoekt samen met Sander Cap enkele schijnbare zelfmoorden. De slachtoffers blijken allen betrokken bij een groepsverkrachting tijdens een jeugdkamp in 1985. Vijf van de daders werden in bescherming genomen terwijl een onbekende zesde jongen, de verpersoonlijking van het noodlot, wegvluchtte.
Wil iemand deze vreselijke daad nu, bijna veertig jaar later, wreken? De overgebleven belagers vrezen voor hun leven. Niet iedereen kan het gewicht van zijn verleden torsen. En wie was die zesde jongen?

Maretak – Hilde Veeren (9 november)

In Maretak, het tweede deel in de Cottage aan zee-serie van Hilde Veeren, is Molly uiterst tevreden: haar idyllische Engelse cottage is de perfecte plek om haar boek te schrijven, haar beste vriendin Celine gaat bijna trouwen en ondertussen droomt ze weg bij het idee van haar eigen country wedding. Haar geluksgevoel blijkt echter van korte duur: ze krijgt knallende ruzie met Celine, een jaloersmakend knappe collega flirt met haar vriend James en Molly doet een impulsaankoop die zelfs voor haar doen wel heel enorme gevolgen blijkt te hebben.

Terwijl Porlock Weir wordt omgetoverd tot een sprookjesdorp met kerstlampjes, winterscones en zelfs een schaatsbaan, moet Molly zichzelf weer bij elkaar zien te rapen. Zal het haar lukken haar vriendin terug te winnen en haar droomman te overtuigen dat ze écht bij elkaar horen?

Toxic – Mel Wallis de Vries (14 november)

Charlie heeft alles: ze is populair, knap… en ze heeft een geheim. Maar vlak voor haar zeventiende verjaardag wordt ze wakker in een donkere ruimte; ze heeft geen idee wat er is gebeurd. Op de muur ziet ze een lijst met zestien namen. Dan hoort ze een stem:

’Het gaat beginnen. Probeer niet te ontsnappen! Dat overleef je niet, net als alle andere meisjes…’.

Terwijl de tijd tikt, verandert ongeloof in angst en paniek. Kan Charlie nog ontsnappen? Of wordt ze de volgende naam op de muur?

Jongen zonder naam – Bettie Elias (30 november)

WO II. Samuel en zijn familie worden door de SS op een trein gezet. Drie Brusselse jongeren uit het Verzet beramen een overval op de trein. Historische jeugdroman, gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Samuel wordt midden in de nacht in Antwerpen met zijn familie opgepakt door de Duitse SS. Samen komen ze terecht in de Mechelse Dossinkazerne, een doorgangskamp waar duizenden Joden opgesloten zitten.

In afwachting van hun deportatie per trein naar een van de concentratiekampen, ondergaan ze de wreedheden en vernederingen van de SS’ers. Tegelijkertijd plannen drie jongeren in Brussel de sabotage van een van deze transporten. Een onmogelijk idee, waar zelfs verzetslieden niet in geloven. Hun verhaal en dat van Samuel zullen elkaar op een onwaarschijnlijke manier kruisen.

Leave a Reply

  • (not be published)