Sleutel tot de wijsheid

Titel: Sleutel tot de wijsheid
Auteur: Nora Roberts
Serie: Sleutel-Trilogie #2
Genre: Roman
Uitgeverij: Boekerij
Vertaald door: Angela Knotter
Publicatiedatum: februari 2015, in 2023 opnieuw uitgebracht in een nieuw jasje
Aantal bladzijdes: 350
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Nora Roberts is een van de meest gelezen auteurs ter wereld. Van haar ruim 225 titels werden al meer dan 500 miljoen exemplaren verkocht en een groot aantal kwam meteen op nummer 1 van de New York Times-bestsellerlijst terecht. Nora Roberts woont met haar man in Boonsboro, Maryland.

Achterflap:
Malory, Dana en Zoe, drie jonge vrouwen die elkaar niet kennen. Tot ze elkaar op een stormachtige avond ontmoeten in Warrior’s Peak, het indrukwekkende landhuis net buiten Pleasant Valley. Daar krijgen ze een aanbod dat hun levens voor altijd zal veranderen…

Het leven van Dana draait om boeken. Ze werkt in een bibliotheek en de enige die haar hart brak was een schrijver. Dus nu het haar beurt is om een gouden sleutel te zoeken, duikt ze meteen in de boeken om antwoorden te vinden. Maar dan ontdekt ze dat ze in een verhaal s terechtgekomen dat enger en ongrijpbaarder is dan de spannendste thriller.

Mijn mening:

Na het lezen van Sleutel tot het licht was ik al enthousiast en dat enthousiasme is na het lezen van Sleutel tot de wijsheid alleen maar toegenomen. Het eerste deel had ik net uit dus ik pak de draad gelijk weer op. In dit deel draait het om Dana die de opdracht krijgt een gouden sleutel te zoeken. Haar passie en liefde voor boeken deel ik en het geeft het verhaal daardoor een speciaal gevoel.

Buiten de drie vriendinnen zijn het ook drie vrienden die steeds terugkeren. Heren die hun gevoel bloot durven geven, zij schromen niet om voor een vrouw door het vuur te gaan. De lijntjes die alle personages aan elkaar verbinden krijgen steeds meer diepgang en ik geniet met een grote G.

Wederom word ik verrast door het stukje fantasy wat mij toch zeker in deze vorm wel weet te bekoren. Het is zwijmelen, genieten en onderdompelen in fantasy die werkelijkheid wordt.

Roberts heeft in de Sleutel-trilogie tevens een tikkeltje spanning toegevoegd, kortom een serie die vele lezers van feelgood, fantasy, gecombineerd met een tikkeltje spanning zal kunnen bekoren.

Sleutel tot de wijsheid krijgt van mij 4 sterren.

Bianca

Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij Boekerij, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)