Speciale opdracht

Onlangs verscheen bij uitgeverij Wild de thriller Speciale opdracht van Frank van Zwol. In samenwerking met de uitgever mogen wij 2 exemplaren verloten, waarvoor onze hartelijke dank.

Het verhaal
Tijdens de Koude Oorlog wordt een dienstplichtig militair van een ultrageheim legeronderdeel als vermist opgegeven. Een doofpotaffaire die ruim twintig jaar later tot een rampzalig complot leidt.
Speciale opdracht is een prequel in de Tom Brandt-serie van Frank van Zwol. Een avontuurlijke thriller van eigen bodem, voor alle fans van Lee Child en Clive Cussler. Oud-marinier Tom Brandt werkt in 2005 als fotograaf bij de MIVD wanneer zijn chef hem naar de voormalige Amerikaanse kernwapenopslag in Darp stuurt. Er is recent gegraven en er wordt verhoogde radioactiviteit gemeten. Uiterst verontrustend, want de hele site is al jaren eerder volledig opgeruimd. Wanneer Tom en zijn maat Huub Cabot een gruwelijke ontdekking doen, worden ze door een spijkerharde officier van de marechaussee gesommeerd de zaak te laten rusten. Met alle risico’s van dien gaan ze toch op onderzoek uit. Met hulp van Anneke Spiering, een gepensioneerd geestelijk verzorgster, weten ze stukje bij beetje het deksel van een immense doofpot te lichten. Alles blijkt te draaien om een ultrageheim legeronderdeel uit de Koude Oorlog en een apocalyptische aanslag dreigt. In een race tegen de klok maken Brandt en Spiering – gehinderd door elkaar tegenwerkende diensten – een zenuwslopende jacht op een viertal getraumatiseerde ex-militairen en de geheimen die ze met zich meedragen.

Over de auteur
Frank van Zwol (1963) is de Indiana Jones onder de Nederlandse thrillerauteurs. Voor zijn debuut Het Thule-incident, die genomineerd werd voor de Schaduwprijs, skiede hij 600 kilometer over Groenland. Zijn doorleefde en op feiten gebaseerde thrillers zitten vol actie en avontuur en vaak vormen de ruige elementen van het hoge noorden een extra dimensie. Met zijn geheim agent Tom Brandt heeft Van Zwol een seriepersonage gecreëerd die zich kan meten met Jack Reacher en Dirk Pitt.

Wat moet je doen om kans te maken? Beantwoord via een e-mail de volgende vraag:

  • 1. Wie van ons team las “Speciale opdracht” van Frank van Zwol?
  • 2. Onze recensent geeft aan dat Van Zwol de spanning goed weet vast te houden, hoe dat hij dat volgens haar?
  • 3. Hoeveel sterren krijgt Speciale opdracht van onze recensent?

Stuur je antwoord via een e-mail voor 11 december 2023 naar info@thrillersandmore.com onder vermelding van ‘Speciale opdracht’. Vermeld hierbij ook gelijk je adresgegevens!
Ben je al lid van onze Facebook-groep? Nee? Kom er gezellig bij en mis niets van onze winacties, interviews en ander leuk nieuws! Dat kan als je hier klikt 🙂

Like ook onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven van het allerlaatste nieuws van Thrillers & More. Succes!

Kijk hier voor meer lopende winacties


Leave a Reply

  • (not be published)