Midzomerspel

Titel: Midzomerspel
Auteur: Sarah Sprinz
Serie: Dunbridge Academie #2
Genre: Dark Academia/Roman
Uitgeverij: Boekerij
Vertaald door: Sylvia Wevers
Publicatiedatum: Oktober 2023
Aantal bladzijdes: 416
Recensie: Amanda

Auteur
Sarah Sprinz studeerde medicijnen in Aken voordat ze terugkeerde naar haar geboorteplaats aan de Bodensee. Daar begon ze aan haar dark academia-trilogie Dunbridge Academy en de rest is geschiedenis: alle delen kwamen op nummer 1 binnen in de Duitse bestsellerlijst en de vertaal­rechten werden over de hele wereld verkocht. Als ze niet aan het schrijven is, doet Sarah inspiratie op voor nieuwe verhalen tijdens lange wandelingen langs de oever van het meer, of tijdens haar reizen in Canada en Schotland.

Achterflap
Victoria Belhaven-Wynford en Charles Sinclair zijn al zolang ze zich kunnen herinneren beste vrienden. Ze kunnen altijd met al hun angsten en onzekerheden bij elkaar terecht. Toch is er één ding dat Tori niet met Sinclair kan delen, en dat zijn de verwarrende gevoelens die ze heeft als ze naar hem kijkt. Hoewel ze Valentine altijd al leuk vond, en ze nu ook met hem aan het daten is, weet ze diep in haar hart dat er tussen hen geen sprake is van echte liefde. Daarbij kunnen Valentine en Sinclair elkaar niet uitstaan en verliezen de beste vrienden elkaar steeds meer uit het oog.

Sinclair heeft alleen maar aandacht voor Eleanor. Met haar vertolkt hij de hoofdrol in Romeo en Julia, het theaterhoogtepunt van het jaar op ­Dunbridge Academy, en de liefde die Sinclair moet voelen als Romeo voor Eleanor als Julia, lijkt ook in het dagelijks leven werkelijkheid te worden. Tori, die zich door podiumangst heeft laten tegenhouden, ­besluit zich aan te melden voor de scriptgroep. Lukt het haar om vanaf de zijlijn toe te kijken en haar jaloezie te bedwingen of mengt ze zich in het drama?

Mijn mening

Het is makkelijker om je te verstoppen achter vlotte uitspraken en dubbelzinnige opmerkingen in plaats van trouw te zijn aan wie je werkelijk bent.

Het eerste deel met Emma en Henry heb ik met heel veel plezier gelezen. Lekker ontspannend en een leuk liefdesverhaal wat zich langzaam ontwikkelt. Nu zijn we weer terug op Dunbridge academie, een exclusieve kostschool in Schotland, een nieuw academiejaar maar met Emma en Henry in de bijrollen. Nu zijn de hoofdrollen weggelegd voor hun vrienden Sinclair en Tori. Al eeuwen de allerbeste vrienden, of broeit er toch meer? Tori is aan het daten met Valentine, rugbyaanvoerder van het team en Sinclair kan het niet aanzien. Het ergste is nog dat ze helemaal uit elkaar lijken te groeien omdat Val en Sinclair elkaar niet kunnen luchten of zien. Als Sinclair wordt gekozen om Romeo te spelen in de jaarlijkse musical en Eleanor zijn Julia is, lijkt hier meer op te bloeien. Tori vindt dit vreselijk. Maar niks is wat het lijkt. Ze blijven om elkaar heen draaien en maken steeds ruzie om alles en niks. Hun relatie komt onder hoogspanning te staan.

Er is meer moed voor nodig om jezelf zo kwetsbaar voor toeschouwers op te stellen dan om in het publiek te zitten en anderen belachelijk te maken.

In het eerste deel hebben we al kennis kunnen maken met Dunbridge academie, de regels, de omgeving en met de personages. Tori en Sinclair hadden in dit eerste deel juist de bijrollen. Hierdoor ben je al bekend met ze, maar nu is het juist leuk dat ze meer uitgewerkt worden. We komen veel over hun verleden te weten en dit verklaart ook veel over bepaalde reacties en hoe ze aankijken tegen bepaalde zaken, zoals drank en drugs. De dingen die ze hebben meegemaakt, hebben ze gemaakt tot wie ze nu zijn. De verhaallijn komt grotendeels overeen met die in het eerste deel, maar wordt nu opgeleukt met andere drama’s, problemen, ruzies en onderwerpen.

Persoonlijk vond ik het leuk om weer terug te zijn op Dunbridge academie en om nu ondergedompeld te worden in de levens van Sinclair en Tori. Ik kan mij wel voorstellen dat sommige mensen het idee hebben dat het veel van hetzelfde is. Maar ik vind juist de setting in combinatie met de wisselende personages en dus ook de wisselende problemen wel leuk. Verder is het gewoon heerlijk vlot leesvoer en het nodige gezwijmel met af en toe een beetje spanning wat ervoor zorgt dat het leest als een trein. Het boek was alweer uit voor ik er erg in had. Ik kijk uit naar het derde en laatste deel in de Dunbridge academie, want die cliffhanger maakt mij heel nieuwsgierig!

Voor mij een mooie 4 sterren voor het tweede deel in de Dunbridge-academie-trilogie.

Amanda

Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij Boekerij, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)