Het oog van de nacht – Cilla & Rolf Borjlind (5 december)

Olivia Rönning en haar collega ondervragen Oekraïense oorlogsvluchtelingen om zo mogelijke oorlogsmisdaden en misstanden langs de vluchtroutes te documenteren. Daarbij horen ze over een crimineel netwerk dat mensenhandel organiseert. Tom Stiltons partner Luna realiseert zich intussen dat hij tegen haar heeft gelogen en dat hij waarschijnlijk iemand heeft vermoord. En wat nog erger is: hij lijkt zich er niet schuldig over te voelen.

Een man valt van een dak in het centrum van Stockholm en sterft. Een getuige ziet dat hij kort voor zijn dood wordt achtervolgd door twee mannen. Voordat de dode kan worden geïdentificeerd of er een autopsie kan worden uitgevoerd, wordt zijn lichaam uit het mortuarium gestolen. Wie was hij en wie zijn de mensen die willen dat zijn identiteit verborgen blijft? De aanwijzingen leiden Olivia en Tom naar een luxejacht aan de Franse Rivièra en een kleinood van onschatbare waarde: een Fabergé-ei met de naam ‘het Oog van de Nacht’.

Nul uur – Tom Clancy (Don Bentley)

Wanneer de leider van Noord-Korea dodelijk gewond raakt, brandt verborgen voor de buitenwereld een strijd om zijn opvolging los. Maar zonder dat iemand daar opdracht toe geeft, wordt ook automatisch een leger van spionnen in buurland Zuid-Korea geactiveerd. Jack Ryan junior is net in Seoul om een potentieel nieuw lid van de Campus te spreken – de geheime dienst die door zijn vader is opgericht – wanneer een golf van geweld de Zuid-Koreaanse hoofdstad overspoelt. Terwijl de gehele wereld angstig toekijkt hoe de situatie op het Aziatische schiereiland steeds penibeler wordt, neemt een mysterieuze vrouw vanuit Noord-Korea contact met Jack op. Ze biedt hem de mogelijkheid om een tweede Koreaanse oorlog te voorkomen. Maar de prijs die hij daarvoor moet betalen, zou weleens hoger kunnen zijn dan hij zich kan veroorloven…

Afgeschreven – Angelique Haak (13 december)

De populaire Maasstadmoorden-reeks van thrillerschrijfster Sasja Winters is in de vergetelheid geraakt, net als zijzelf. Nadat Sasja een aantal jaren eerder in opspraak kwam door een incident met haar uitgever, brak ze met de schrijfwereld en alles wat daarmee samenhing. Maar dan klopt de politie op haar deur. Er is een jonge vrouw vermoord en de manier waarop is Sasja maar al te bekend. De moordenaar heeft een boodschap voor haar: Voltooi de serie, of er zullen meer slachtoffers vallen!

De vondeling van Venetie – Amanda Dykes (7 december)

De vondeling van Venetië van Amanda Dykes is een hartverwarmende historische roman over een man die, geplaagd door schuldgevoel, afreist naar het Venetië van begin twintigste eeuw om te zoeken naar een zeldzaam boek waarvan hij hoopt dat het al zijn daden zal goedmaken. Met de hulp van een Italiaanse boekverkoopster ontrafelt hij stukje bij beetje de geheime geschiedenis van het boek, verborgen in de stenen en grachten van de oude stad. Met haar rijke stijl en authentieke personages zet Dykes een intrigerend verhaal neer dat tot op de laatste pagina boeit en lezers meer dan tevreden achterlaat.

De laatste nacht – Martin Osterdahl (12 december)

Op een vroege nieuwjaarsochtend stuit de politie van Nacka op een macaber slagveld bij een van de landhuizen aan het meer. Op de bodem van het lege zwembad liggen twee naakte, gruwelijk toegetakelde lichamen.

De smoorverliefde tieners Ebba en Marlon hebben op oudejaarsavond een diner gepland om hun ouders voor het eerst met elkaar te laten kennismaken. Een feestelijk etentje wordt het allerminst. Onverwacht gedeelde verledens en geheimen maken het aan tafel almaar beklemmender en ongemakkelijker. Een avond met verwoestende gevolgen voor alle betrokkenen.

De schreeuw van de bergen – Ibon Martin (7 december)

In De schreeuw van de bergen, het derde deel in de bestsellerserie van Ibon Martín, wordt detective Ane Cestero opgeroepen omdat er een gruwelijke vondst is gedaan: in een grot is het zwaar toegetakelde lichaam van een jonge vrouw gevonden. De scène wijst op een ritualistische moord, en verraadt van alles over de intenties van de moordenaar. Ane en haar team moeten op jacht naar de dader, en snel. Ze vermoedt dat de moordenaar niet ophoudt na dit eerste slachtoffer…

Geestvelden – Elly Griffiths (12 december)

Inspecteur Harry Nelson schakelt de hulp in van Ruth Galloway bij de vondst van een lijk in oud gevechtsvliegtuig. DNA-testen identificeren de man als Fred Blackstock, een lokale aristocraat die dood op zee was gemeld. De gebeurtenissen worden bemoeilijkt door een tv-maatschappij die een film wil maken over de verlaten luchtmachtbasis van Norfolk, die gedeeltelijk is omgebouwd tot een varkensboerderij die wordt gerund door een van de nazaten van de Blackstocks. Dan worden er menselijke botten gevonden op de boerderij…

Geboren rivalen – Jeffrey Archer (15 december)

Hartford, Connecticut, eind jaren ’40. Een tweeling wordt kort na hun geboorte door een wanhopige verpleegkundige gescheiden. Nat Cartwright gaat naar huis met zijn ouders, een lerares en een verzekeringsagent. Zijn tweelingbroer echter begint zijn leven als Fletcher Andrew Davenport, de zoon van een rijke CEO en zijn society-echtgenote. De daaropvolgende jaren groeien de jongens op zonder van elkaars bestaan te weten. Nat verlaat de University of Connecticut om in Vietnam te dienen. Hij keert terug als oorlogsheld, voltooit zijn opleiding en wordt een succesvolle bankdirecteur. Fletcher is intussen afgestudeerd aan Yale University en onderscheidt zich als strafpleiter voordat hij als senator wordt gekozen. Naarmate hun leven zich ontvouwt worden beide mannen geconfronteerd met tragiek en verraad, verlies en tegenslag. Ze overwinnen alle obstakels en worden degenen waarvoor ze in de wieg gelegd zijn. 

Spoorloos – Cristina Paul (6 december)

Vijf jaar geleden werd de dochter van FBI-agent Noah Chase ontvoerd terwijl hij in Detroit achter seriemoordenaar de Ghost aan zat. De Ghost maakte van de gelegenheid gebruik om spoorloos te verdwijnen en Noah Chase achter te laten met een onopgeloste zaak en het verdriet over zijn ontvoerde dochter. Chicago Na de burn-out van vorig jaar wil FBI-agent Noah Chase terug aan het werk. Als hij hoort dat de Ghost in Chicago is, wil hij deze zaak overnemen. Maar Skye Morgan is de Hoofdrechercheur in de zaak. De vrouw die hij vorig jaar alleen heeft achtergelaten in een hotelkamer. De vrouw die hij met zijn hele hart terug wil. Alleen haat zij hem tot het diepst van haar ziel. Wanneer de Ghost de aandacht probeert te trekken van Chase, moeten hij en Skye samenwerken om de seriemoordenaar te stoppen. Zeker als blijkt dat de Ghost meer lijkt te weten over de ontvoerde dochter van Chase.

London, with love – Sarra Manning (19 december)

Londen. Negen miljoen mensen. Tweehonderdzeventig metrostations. Elke dag duizenden toevallige ontmoetingen, eerste afspraakjes, afscheidstranen en happy ever afters. En twintig jaar lang is Londen de stad waar één vrouw en één man elkaar elke keer nét missen.
Jennifer en Nick ontmoeten elkaar als tieners. In de twee decennia die volgen worden ze verliefd op elkaar, hebben ze een hekel aan elkaar, zoenen ze, blijven ze vrienden, willen ze elkaar nooit meer spreken, en vinden ze elkaar altijd weer terug.
Maar zijn ze na al die tijd voorbestemd om samen te zijn, of is dit het einde van hun reis?

Tussen vier muren – Rian Sevenhuijsen

Natuurfotograaf Raaf kan niet geloven dat hij vastzit in Rome, in het appartement van zijn vriend Massimo. De stad is in lockdown en alleen van dat woord krijgt hij het al benauwd. Zijn roodharige buurvrouw lijkt dé oplossing. Volledig off limits, maar precies de afleiding die hij zoekt. Lexi woont noodgedwongen samen met haar ex, die nog niet niet in een ruimtepak rondloopt om zich te beschermen tegen een virus dat de wereld in zijn greep houdt. Haar agent vindt het een goede publiciteitsstunt; Lexi is er alles behalve gelukkig mee. Een buurman die te pas en te onpas opduikt, is het allerlaatste waar ze behoefte aan heeft. Alhoewel het wel prettig is dat hij als enige in heel Italië niet lijkt te weten wie ze is. Hoe krijg je wat je nodig hebt als de wereld je gevangen houdt?

Verdronken zielen – Bjorn van den Eynde

De zeventienjarige dochter van een prominent internationaal mediamagnaat verdwijnt spoorloos. Het meisje was naar verluidt lid van een moderne commune, de Jonge Dageraad. Die vindt dat de wereld doordraait en dat volwassenen de hoofden van de jeugd brainwashen. Ze lokken ‘verdwaalde jongeren’ naar hun gemeenschap en houden er wel heel bizarre methodes op na om jonge zielen te proberen ‘redden’.

Erika heeft geen zin in een nieuwe case. Zij wil maar één ding: de waarheid over Marco achterhalen. Zou het kunnen dat de Italiaan nooit gestorven is? Wanneer de rechterhand van Celine Schield, de negentienjarige Brit Duncan Smith, belooft dat hij Erika op het spoor van Brian Bailey kan brengen, neemt ze de opdracht toch aan. Misschien ontdekt ze zo wat er echt met Marco gebeurd is…

Maar Erika beseft niet hoe erg ze haar vrienden en teamleden in gevaar brengt. Meer dan ooit zal ze zich de vraag stellen of dit het allemaal wel waard is.

In het vervloekte hart – Rima Orie

Priya Chkadhari heeft een groot geheim: ze is een bloedkind, geboren tijdens de bloedmaan, en heeft daardoor bijzondere krachten. Priya leeft een zo onopvallend mogelijk leven om niet ontdekt te worden, want bloedkinderen worden gezien als monsters die moeten worden vermoord. Het is benauwend, maar ze lijkt niet aan haar lot te kunnen ontsnappen.
Als Priya op een dag de kans krijgt om een plek te bemachtigen als student in Kuwatta – het grootste militaire fort van het land – grijpt ze die met beide handen aan. Een plek in Kuwatta zou een nieuw leven voor Priya kunnen betekenen. En alles is beter dan haar leven in Disin.
Tot haar verbazing blijken haar krachten in Kuwatta als gave in plaats van als vloek te worden beschouwd. Ze ontmoet er andere bloedkinderen, allemaal met hun eigen krachten, en wordt getraind om mee te kunnen vechten in de guerillaoorlog tegen de kolonisten die Awaran al eeuwenlang in zijn greep houdt. Alleen komt Priya er al snel achter dat er zich ook een groot gevaar in het vervloekte hart van Kuwatta zélf schuilhoudt…

Leave a Reply

  • (not be published)