Leeuw – Deon Meyer (12 maart)

Een jonge vrouw verdwijnt spoorloos na een fietstocht op Stellenbosch Mountain. De man die later haar lichaam vindt vertelt de politie dat hij denkt dat ze door een luipaard gedood is. Inspecteurs Bennie Griessel en Vaughn Cupido vragen zich af of dit echt zo is, of dat haar doodsoorzaak wellicht wat verontrustender is… Intussen onderzoeken ze de gruwelijke moord op de lokale advocaat Basie Small – maar Bennie is afgeleid door het feit dat zijn verloofde Alexa hun trouwdatum al op korte termijn wil prikken, terwijl Vaughn op zijn beurt ook strubbelt met relatieproblemen. In de Okavangodelta van Botswana, ver weg van de prachtige wijnlanden van Stellenbosch, wordt natuurgids Chrissie Jaeger gerekruteerd door een bende voormalige leden van de special forces, die haar als lokaas willen gebruiken bij een overval. Maar de operatie loopt vreselijk mis en nadat de man van wie ze houdt voor haar ogen wordt neergeschoten, vlucht Chrissie het land uit. In een wereld vol verraad, valse identiteiten en staatscorruptie worden de inzetten steeds hoger. Algauw bevinden de rechercheurs zich in een race tegen de klok om een catastrofe te voorkomen op de trouwdag van Griessel.

IJzige val – Ulf Kvensler (26 maart)

Vlak voordat de telefoon gaat droomt Isak onrustig over zijn jeugd in Småland: over vogels, de zee en de ogen van zijn zusje Klara. Zij is samen met hun moeder omgekomen toen hun ouderlijk huis afbrandde. Sinds de brand heeft Isak zijn vader Fredrik, inmiddels een bekende kunstenaar, niet meer gezien.

En nu belt zijn vader hem plotseling op. Zijn stem klinkt dringend als hij vraagt of Isak langs wil komen. Isak twijfelt. Maar als Fredrik vertelt dat hij stervende is én hem een grote som geld aanbiedt, kan hij moeilijk weerstand bieden.

Eenmaal aangekomen op Götland vertoont Fredriks façade al snel scheuren. Wat betekenen die houten sculpturen van oude goden? Wie is die vrouw met lege ogen die overal opduikt? De hereniging tussen vader en zoon verandert langzaam in een psychologisch spel waarin de grens tussen realiteit en nachtmerrie vervaagt: een spel op leven en dood…

Een voor een – Alice Feeney (12 maart)

Nadat ze elkaar jaren uit de weg zijn gegaan, verzamelt Daisy Darkers hele familie zich ter gelegenheid van Nana’s 80e verjaardag in Nana’s vervallen, wat spookachtige huis op een klein getijdeneiland. Eindelijk is de hele clan herenigd. En als het vloed wordt, zullen ze acht uur lang van de wereld worden afgesloten.

De familie arriveert. Dan, klokslag middernacht, terwijl er een storm woedt, wordt Nana opeens dood aangetroffen. En een uur later volgt het volgende slachtoffer.

Gevangen op een eiland waar iemand de familieleden een voor een doodt, moeten de Darkers zich buigen over de huidige dreiging én moeten ze allemaal hun geheimen uit het verleden onder ogen zien – voordat het tij keert en alles wordt onthuld.

De bloemist – C.L. Pattison (5 maart)

Amy Mackenzies leven gaat haar voor de wind. Haar bedrijf in bloemsierkunst floreert en ze heeft een bestand van vermogende klanten, onder wie twee wel heel glamoureuze: de architect James Elliott en zijn mooie vrouw Eleanor. Maar hoezeer ze ook probeert om deel uit te maken van hun wereld, Amy wordt nooit echt geaccepteerd.

Tot ze door het stel wordt ingehuurd om de bloemen te verzorgen voor een groot feest. Eindelijk krijgt ze de kans om het leven te leiden waar ze altijd van heeft gedroomd. Wanneer een van de gasten dood wordt aangetroffen, kijkt iedereen echter direct naar Amy. De bloemist moet vechten om haar naam te zuiveren en ontdekt daarbij een nieuwe kant van de Elliotts.

Maar Amy zelf verbergt een nog groter geheim. En tegen de tijd dat ze zich realiseert dat het verleden haar heeft ingehaald, is het misschien al te laat…

De dijk – Michael McDowell (21 maart)

Na de overstroming in het eerste deel in de Blackwater-serie van Michael McDowell geven de inwoners van Perdido in het tweede deel, De dijk, ingenieur Early Haskew de opdracht een dijk te bouwen. Al snel wordt hij meegezogen in de plannetjes van matriarch Mary-Love Caskey. Zal Elinor Dammert hem de kans geven zijn werk af te maken?

To lie for – Chinouk Thijssen (22 maart)

Shay, Tatum, Maeve, Gigi en Aysegül hebben niet veel, maar ze hebben er wel alles voor over om toegelaten te worden tot STREET ACADEMY. Wanneer ze auditie mogen doen, slaat de sfeer om. De vriendinnen ontvangen dreigberichten van iemand die hen wil tegenhouden. De boodschap? Vertrouw niemand. Want de concurrentie is hard in een wereld vol streetdancers. Moordend zelfs. 

Mijn favoriete souvenir – Keeland & Ward (21 maart)

Nadat haar huwelijk is afgeblazen besluit Hazel Appleton dat ze gewoon in haar eentje op huwelijksreis gaat. Daar aangekomen krijgt ze al snel heel erg spijt en besluit ze toch weer naar huis te gaan. Als ze op het vliegveld aankomt blijken alle vluchten die dag gecanceld door een grote sneeuwstorm. Daarom is elke hotelkamer in de buurt al volgeboekt voor de nacht. Ze zit in de lobby van een hotel te wachten als ze toevallig doorkrijgt dat een heel knappe man tegen de receptie liegt om een reservering in te pikken. Als het om twee kamers blijkt te gaan, besluit ze impulsief naast hem te gaan staan en te doen alsof ze zijn zus is. Ze checken in als Milo en Maddie Hooker, en veroveren daarmee de laatste hotelkamers van de stad.

De twee vinden het wel een leuk avontuur en besluiten hun ware identiteit voor elkaar geheim te houden en een avondje als de Hookers door het leven te gaan. Maar wat slechts één overnachting had moeten zijn, verandert al snel in een bijzondere roadtrip met onverwachte gevolgen.

Leave a Reply

  • (not be published)