Titel: Indra Indra
Auteur: Sterre Carron
Serie: Rani Diaz #6
Genre: Thriller
Uitgeverij: Witsand Uitgevers
Publicatiedatum: april 2016
Aantal bladzijdes: 370
Recensie: Amanda

Cover
Cover spreekt mij niet direct aan, het geel en goud vind ik niet geweldig. De foto zelf met het meisje op de grond in het bloed past wel, maar is niet zo mijn ding. Gelukkig dat smaken verschillen!  Ondertitel vind ik dan wel weer spannend klinken: Ze leeft met een groot geheim… Met iedere keuze gaat ze dieper de afgrond in… Is er nog redding mogelijk?

Auteur
Sterre Carron is een Vlaamse schrijfster die Tropische Geneeskunde heeft gestudeerd. Ze heeft daarna enkele jaren in Zaïre en Rwanda gewerkt voor Artsen zonder Grenzen. Sterre is gespecialiseerd in oosterse spiritualiteit en heeft veel belangstelling voor forensische geneeskunde. Mara is haar debuut met hoofdinspecteur Moordzaken Rani Diaz in de hoofdrol. Tirtha is het tweede deel met Rani in de hoofdrol. Later dit jaar komt het zevende deel uit, Gotcha!

Achterflap
Na een avondje feesten rijdt Lore Nauwelaerts met de auto twee fietsers aan. Behalve Lore zitten in de auto ook haar vriendin Indra en de straalbezopen Andreas. Om niet de schuld te krijgen van het ongeval stelt Lore aan Indra voor om Andreas achter het stuur te zetten en zelf het hazenpad te kiezen. Maar dat is buiten Andreas gerekend. Wanneer zijn geheugen jaren later beetje bij beetje terugkeert en hij zich vaag herinnert hoe de vork écht in de steel zit, schuiven de vreselijke gebeurtenissen van die septemberavond als een legpuzzel in elkaar. Plotseling voelt Indra zich opgejaagd wild. Ze probeert de touwtjes van haar leven in handen te houden maar glijdt steeds dieper weg in een web van leugens. Ze stort zich in de armen van een steenrijke investeerder uit Saoedi-Arabië, die haar vraagt zich te bekeren tot de islam…

 Mening

Achtervolg worden door de dood? Hoe akelig was dat wel niet?

Ik heb drie boeken overgeslagen om dit boek te kunnen lezen. Ik merk dat ik hierdoor wel wat dingen gemist heb, voornamelijk in het privéleven van Rani dan in ieder geval. Maar voor mijn gevoel geen enorme schrikbarende dingen. Ik kon het verhaal vrij makkelijk oppakken. Wat ik mooi vond is de ontwikkeling die Rani heeft doorgemaakt van Tirtha naar Indra, die veranderingen merkte ik erg goed. Zo heb ik het idee dat ze meer een gezinsmens is geworden en minder snibbig op haar werk. Hele goeie ontwikkelingen. Het verdriet en de pijn die Rani te verwerken krijgt vind ik mooi omschreven ik voelde echt mee met haar. Ook de reacties die daaruit volgen passen goed.

Je sterft zoals je geleefd hebt, Indra…

Indra wordt heel duidelijk neergezet. Je kunt je een heel goed beeld van haar vormen. Ik vond alleen wel dat ze heel desastreuse keuzes maakt in het boek. In het begin al wanneer ze betrokken raken bij het ongeluk en later om haar zusje te redden. Wat mij erg verbaasde was de reden waarom en de manier waarop ze zich te de Islam bekeerde. Ik vond dit stuk wel erg snel gaan en het stuk wat volgt was wel erg rigoureus. Dat ze het pikte dat ze geslagen werd en zich pijn liet doen door Amir was ik wel wat verbaasd over. Ik kan mij de keuzes die Indra heeft gemaakt niet voorstellen, maar als je er alles aan wil doen om je zusje te redden en je denkt dat dit de enige oplossing is.. Heel mooi hoever ze gaat voor haar zusje, niet een beetje, nee ze gaat er voor tot het bittere eind!

Gebruik geen leugens om je fouten te vergoelijken, Indra. Leugens keren vroeg of laat naar je terug. Dus wat er ook is, vertel altijd de waarheid.

De opbouw van het verhaal verloopt erg goed. Eerst lezen we een stukje over wat in het verleden heeft gespeeld. Hierna worden we meegenomen in de problematiek van deze dag. In een gezin, in ziekte, in foute keuzes en leugens, maar vooral ook in het geloof. De onderwerpen zijn goed in elkaar gevlochten en doordat we het verhaal beleven vanuit verschillende perspectieven worden alle verhaallijnen goed uitgewerkt. De spanning wordt goed opgebouwd welke eindigt met een enorme klapper. En een open einde… Heel benieuwd hoe het verder gaat nu!

Sterre heeft met Indra een heftige en erg actuele thriller in de wereld gebracht. De klapper aan het einde wekt hooggespannen verwachtingen voor het vervolg…

Spanning: 4
Plot: 4,5
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 4,5
Psychologie: 4

Hiermee krijgt Indra van Sterre Carron een gemiddelde van 4 hele mooie, stralende sterren. Kom maar op met Gotcha!

Amanda

Leave a Reply

  • (not be published)