Zaterdag 14 april 2018 was het zover. Om 14.00 uur werd de boekpresentatie van Ondenkbaar van Bianca Nederlof gehouden, in de blauwe kamer van Bibliotheek Aanzet te Dordrecht.

Het was de eerste keer voor mij dat ik bij een boekpresentatie aanwezig was. Mijn dochter Brenda vroeg mij of ik deze middag wat te doen had. Ze was zelf verhinderd en gezien ik graag lees (hoofdzakelijk thrillers) en ook nog eens in Dordrecht woon, kwam de vraag of ik er naar toe zou kunnen. Met als volgende vraag of ik ook een foto kon maken en eventueel een verslag voor Thrillers and More kon schrijven. Natuurlijk wilde ik dit wel doen maar ik ben wel een debutant, ook in schrijven!

Om 14.00 uur nam Bianca het woord. Bianca woont in Papendrecht. De bibliotheek in Papendrecht was niet beschikbaar vandaag maar in Dordrecht kon de presentatie wel. Ze vertelde dat ze als taalvrijwilligster (taalcoach) bij de bibliotheek Papendrecht werkte. Een taalvrijwilligster helpt mensen uit verschillende landen (bijv. vluchtelingen uit Syrië) met het leren van de Nederlandse taal.

Hierna vertelde Bianca over het boek Schaduwreis. Helaas lukte het niet om dit boek ook vandaag te presenteren. Het boek Schaduwreis is geschreven door 13 auteurs waaronder Bianca. In het kort gaat het boek over Nadine, die een doos ansichtkaarten vindt uit 13 verschillende landen, met als afzender haar vader (die ze nooit gekend heeft). Elke auteur vertelt in het boek een verhaal uit een ander land. Bianca las een stukje voor uit haar land: Denemarken. Hierna las auteur Jeanine Erades een stukje voor uit haar land: Frankrijk.

Daarna het vervolg naar het officiële gedeelte. Nadat Bianca een presentje van LetterRijn had gekregen, werd er even teruggeblikt naar 2015. In dat jaar werd Bianca's eerste thriller Ongrijpbaar genomineerd voor de Hebban Thriller Debuutprijs. Ze won deze prijs niet maar deze nieuwe thriller Ondenkbaar is ook zeker prijswaardig. Bianca reikte officieel het eerste exemplaar van Ondenkbaar uit aan haar broer waar ze erg trots op is.

Bianca heeft Ondenkbaar in 3 jaar tijd geschreven. Bianca was al met het boek bezig, toen de ramp van de MH17 actueel werd. In eerste instantie wilde ze hier iets mee in het boek. Maar gezien alle vraagtekens rondom de MH17 heeft Bianca dit losgelaten en is ze als fictieschrijfster, waar ze heel goed in is, verder gegaan met het verhaal. Bianca las een stukje voor van het begin van Ondenkbaar. Dit was direct al spannend en ik wilde meteen weten hoe het verder zou gaan.

Ondenkbaar gaat over drie aanslagen die gepleegd worden tijdens de canal pride in Amsterdam. Ontelbare levens zullen niet meer hetzelfde zijn. Er zijn drie personages en drie verhaallijnen: Evelien, Lieke en Ralph. Bianca vertelde dat ze het moeilijk vindt om wat over de inhoud van het boek te vertellen, zonder de clou te verklappen.
Na deze presentatie was het tijd om het boek aan te schaffen en natuurlijk te laten signeren en eventueel nog een hapje en drankje te nuttigen.

En nu snel……lezen!

Groetjes, Desiree Kroonen

Leave a Reply

  • (not be published)