Vandaag is het de beurt aan Marcel Roozeboom van Futuro Uitgevers.

1. Stel jezelf even voor, wie is Marcel Roozeboom?
Mijn naam is Marcel Roozeboom en ik kom uit Amsterdam. Ben nieuwsgierig, hou van architectuur, wielrennen en harde muziek… en voor de rest moet je mijn social media-accounts maar bekijken. -)

2. Bij welke uitgeverij werk je en hoe ben je daar terechtgekomen?
Ik ben uitgever/mede-eigenaar bij Futuro Uitgevers, het bedrijf dat ik samen met Maarten Snel in 2015 ben begonnen. Heel lang geleden ben ik begonnen als freelance (foto-)journalist, daarna werd ik eindredacteur bij een jongerenblad en vervolgens ben ik hoofdredacteur van enkele zakelijke tijdschriften geweest. Voordat we met Futuro Uitgevers startten, heb ik ruim vijf jaar als senior uitgever gewerkt bij Sdu Uitgevers in Den Haag. Nu Futuro Uitgevers ruim drie jaar bestaat, kan ik nog steeds zeggen  dat het geweldig is om je eigen bedrijf te starten en uit te bouwen!

3.Wat doe je precies? Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Een werkdag begint rond half acht en eindigt ergens ’s avonds. We hebben geen kantoorpand en werken eigenlijk overal (leve internet!). Tussendoor zit ik veel achter de pc of de tablet om te mailen en onze social mediakanalen te onderhouden, en ben ik aan het telefoneren met auteurs en bedrijven. En uiteraard hebben we veel afspraken met auteurs, bij boekhandels, bezoeken we beurzen, lezen we manuscripten etc. Het werk is, net als ons portfolio, zeer afwisselend en dat maakt het ook zo leuk.

4.Wat is jouw favoriete boek aller tijden?
Heb ik niet echt. Nou, misschien dan ‘Woensdag gehaktdag’ van Richard Klinkhamer. Bizar boek.

5.Wie is jouw favoriete auteur?
Heb niet echt een favoriete auteur, maar de eerste boeken van Isabel Allende en Joost Zwagerman vond ik geweldig. En Jo Nesbo en Henning Mankell natuurlijk als het om ‘spannend’ gaat. Verder lees ik gewoon veel, en eigenlijk in heel veel genres: van managementboeken tot boeken over architectuur, thrillers, human interest, romans, true crime etc.

6.Welke boeken gaan in jouw vakantiekoffer?
Geen, want daar is geen ruimte voor. Mijn vrouw leest nogal veel en neemt altijd meerdere (en dikke) boeken mee in de koffers.

Futuro uitgevers geeft boeken uit van onder andere de volgende auteurs: Johan Steenhoek, Pepper Kay, Daniel Meyer, Koen Romeijn, Monique Hoolt, Wessel de Valk.

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)