Titel: Onder de sterren van MontpellierOnder de sterren van Montpellier
Auteur: Marina Folkers
Genre: Feelgood
Uitgever: Zomer & Keuning
Publicatiedatum: december 2018
Aantal bladzijdes: 256
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Marina Folkers is schrijfster van de feelgoodromans Sean en Faye en Zoektocht terug. Onder de sterren van Montpellier is haar derde roman. Deze roman met Franse joie-de vivre is haar debuut bij Z&K.

Achterflap:
Cleo wil het liefst ver weg van de roddels die haar achtervolgen. De kans om een paar maanden naar Zuid-Frankrijk te gaan, grijpt ze dan ook met twee handen aan. Ondanks haar verlangen om onzichtbaar te blijven, is een ontmoeting met de aantrekkelijke Luc onvermijdelijk: deze Fransman woont pal naast het huis waar Cleo verblijft. Ze voelt zich op haar gemak bij hem en geeft zich steeds meer bloot. Maar is haar vertrouwen in hem wel terecht?
Luc, die eigenlijk niet zit te wachten op gezelschap, schiet Cleo in nood steeds te hulp. Hiermee slaat hij een weg in die hem voor belangrijke keuzes stelt. Wat moet hij wanneer hij beseft dat hij bij Cleo geen kans zal maken als ze erachter komt wie hij daadwerkelijk is?

Mijn mening:
Onder de sterren van Montpellier is een verhaal wat gebaseerd is op “houden van.” Als je al vanaf jonge leeftijd een laag zelfbeeld hebt en niet van jezelf kunt houden is houden van een ander onmogelijk. Het ontbreekt dan aan zelfvertrouwen. Dat is wat Cleo aan den lijve ondervindt.

De proloog hakt er keihard in, je voelt de onmacht, de machteloosheid. Kinderen zijn vanuit onwetendheid keihard naar elkaar en als je dan niet het gevoel hebt dat je thuisbasis veilig is sla je al snel op de vlucht. En dat doet Cleo dan ook een paar jaar later.
Ze krijgt het ook op haar werk en in de liefde zwaar te verduren waardoor ze de kans om voor een tijdje naar Zuid-Frankrijk te vertrekken met beide handen aangrijpt. Helaas lost vluchten niets op en ook in het Zuiden wordt ze achtervolgd door haar verleden.
Ze ontmoet de knappe geheimzinnige Luc, maar het lukt haar niet zich helemaal te geven. Al snel twijfelt ze aan zijn oprechtheid en worstelt ze nog steeds met vertrouwen. Wat beiden niet weten is dat ze allebei moeite hebben met het aangaan van een langdurige relatie. Luc leeft in twee werelden en of dat bestand is tegen hun wederzijdse gevoelens moet gaan blijken. Luc’s problemen liggen op een heel ander vlak, maar ook die zorgen snel voor wantrouwen naar het andere geslacht.

De schrijfstijl van Folkers draait vooral om het uiten van en omgaan met gevoelens. Realistisch, meelevend en vooral het opkroppen van emoties zijn goed beschreven. Ik voel ontroering en de tranen zitten bij tijd en wijle erg hoog. Het uiten van gevoelens middels lichamelijke aantrekkingskracht had van mij iets meer gemogen, dat hoort er in mijn ogen bij.

Heel eerlijk gezegd geloof ik niet dat een ster je wens kan doen uitkomen. Wat ik wel geloof is, dat door zo’n wens voor jezelf te formuleren, je er veel bewuster van wordt en dan actiever je verlangens gaat najagen. Daardoor ga je kansen grijpen wanneer die zich voordoen en ga je zelfs op zoek naar die kansen, zodat je ze kunt grijpen. Zo worden dromen, of wensen werkelijkheid.

Onder de sterren van Montpellier brengt de lezer figuurlijk naar Zuid Frankrijk en laat je de liefde voelen.

Onder de sterren van Montpellier krijgt van mij 4 sterren.

Bianca

Leave a Reply

  • (not be published)