Titel: Voor het laatst gezien Voor het laatst gezien
Auteur: Caleb Roehrig
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Van Goor
Vertaling: Sandra Hessels
Publicatiedatum: november 2018
Aantal bladzijdes: 336
Recensie: Heidi

Cover
Een prachtige hardcover. De titel Voor het laatst gezien staat achter een rij donkere bomen, waar we een silhouet van een meisje zien staan, de achtergrond is donker. Het geheel maakt dat het mysterie uitstraalt.

Auteur
Caleb Roehrig
is een schrijver en televisieproducent uit Ann Arbor, Michigan. Zijn ervaring in realitytelevisie komt hem goed van pas bij het schrijven van zijn boeken. Als hij niet schrijft, is hij aan het reizen.

Achterflap
Flynns vriendin January is verdwenen en iedereen gaat ervan uit dat hij daar meer van weet. Hij was tenslotte haar vriendje. En hij is de laatste die haar gezien heeft. Flynn heeft echter een geheim dat zo groot is dat hij de waarheid over hun laatste ontmoeting moet verdraaien. Terwijl hij probeert te achterhalen wat er met January is gebeurd, zal hij de waarheid over zichzelf onder ogen moeten zien. Dan ontdekt hij dat ook zij geheimen had, met verstrekkende gevolgen.

Mijn mening
Het zinnetje ‘sensationele thriller voor fans van 13 Reasons Why en Gone Girlzorgt ervoor dat ik reuze benieuwd ben naar deze thriller. Het verhaal gaat van start als Flynn thuiskomt en de politie staat hem op te wachten. Hij denkt in eerste instantie dat ze ergens anders voor komen, maar al snel blijkt zijn vriendinnetje January vermist te zijn. In het begin kostte het me wat moeite om in het verhaal te komen, maar toen kreeg het verhaal me in zijn greep en heeft me eigenlijk niet meer losgelaten. Ik moest gewoon weten wat er met January gebeurd was en waarom dat zo was.

We maken tijdens het lezen kennis met Flynn, die zelf ook probeert te achterhalen wat er met zijn vriendin January is gebeurd. Tijdens zijn zoektocht gaat hij langs de mensen die contact met haar hadden, we kennen January niet, maar door de gesprekken die Flynn voert met haar vrienden leren we haar wel goed kennen. Ook het personage Flynn is op deze manier erg goed uitgewerkt en daaruit blijkt dat hij ook zo z’n geheimen heeft, wat weer voor moeilijkheden zorgt in zijn eigen zoektocht.

Sommige geheimen kunnen beter verborgen blijven.

Er zijn thema’s in dit verhaal verwerkt die momenteel wel erg actueel zijn en waar menigeen nog wat van zou kunnen leren. Ik vond deze thriller goed in elkaar zitten, er zit genoeg psychologische spanning in met een hoog wie, wat, waarom-gehalte en de ontknoping van het geheel vond ik verrassend te noemen. Aanrader dus!

Spanning: 4
Plot: 4
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 4
Psychologie: 4

Ik geef Voor het laatst gezien van Caleb Roehrig 4 sterren.

Heidi

Leave a Reply

  • (not be published)