Titel: Nooit en te nimmer
Auteur: Andreas Pflüger
Serie: Jenny Aaron #2
Genre: Thriller
Uitgever: Xander Uitgevers
Vertaling: Renée Vink
Publicatiedatum: september 2018
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Andreas Pflüger is op 15 oktober 1957 geboren in Duitsland. Nooit en te nimmer is zijn tweede in het Nederlands vertaalde thriller, het is het vervolg op Voor eens en altijd.

Achterflap:
Politieagent Jenny Aaron, die tijdens haar missie in Barcelona blind werd, staat voor een moeilijke keuze: wil ze zich weer aansluiten bij de geheime politie-elite waar ze werkte voor ze haar zicht verloor, of zijn de risico’s te hoog? Dan ontvangt Jenny een bericht: haar aartsvijand heeft haar een enorm fortuin nagelaten, waarachter een ijzingwekkend geheim schuilt. Jenny moet naar Marrakesh om het mysterie op te lossen. Maar daar breekt de hel los… De relatie met haar vader, haar geloof in vriendschap en haar loyaliteit aan de geheime elite komen zwaar onder druk te staan. En zal Jenny ooit weer kunnen zien, of blijft haar wereld voor altijd donker?

Mijn mening:
Nooit en te nimmer is een thriller waarbij je direct goed op moet letten om de draad niet kwijt te raken. Het kost even moeite om alle personen en de rollen die ze vervullen uit elkaar te houden. Dit geldt niet voor de hoofdpersoon Jenny Aaron. Jenny is een sterke persoonlijkheid die jaren geleden tijdens haar werk blind is geraakt. Dit heeft ervoor gezorgd dat haar gedrevenheid om zaken tot een goed einde te brengen alleen maar groter is geworden.

Ze heeft geleerd met haar blindheid te blijven functioneren, ze is snel, adequaat en ad rem. Haar functioneren doet niet onder voor de collega’s die kunnen zien. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik haar alertheid soms wel een beetje in twijfel trek. Ze weet tot op de millimeter nauwkeurig hoe ze mensen snel om kan brengen, is in staat om als blinde vrouw mee te gaan in de vuurlinies die veelvuldig voorkomen en het lukt haar bijna altijd om mensen om de tuin te leiden.

Het verhaal draait vooral om actie en daaromheen volgen we het leven van Jenny. De onzekerheid of ze ooit nog zal kunnen zien speelt in dit deel een prominente rol. Jenny is een vrouw met ballen maar heeft ook zeker een zachtaardige kant, dit maakt dat iedereen haar wel als vriendin wil hebben.

Het verhaal Nooit en te nimmer draait om spionage en het ontmaskeren van een geheim persoon die een speciale band met Jenny heeft. Hij heeft haar een enorme berg geld nagelaten en het is de taak van Jenny te achterhalen waarom hij dit heeft gedaan.

Het verhaal op zich boeide me helaas minder, het was meer de persoon Jenny die mijn aandacht bleef trekken waardoor ik het boek heb uitgelezen.
De schrijfstijl van Pflüger is een stijl die mij niet echt ligt, ik moest met regelmaat een stukje terug lezen om mijn aandacht erbij te houden. De zinsopbouw was voor mij soms wat chaotisch, dat leest minder fijn, helaas een Duitse vertaling die mij niet kon bekoren.

Buiten dat is het een verhaal wat goed doordacht in elkaar gedraaid is, de lijntjes kloppen en naar het eind toe word je als lezer verrast met een onverwachte ontknoping. Voor Jenny is het nog niet ten einde, voor mij is na het lezen van deel twee wel een einde gekomen aan het volgen van het leven van Jenny Aaron.

Originaliteit: 3
Leesplezier: 3
Spanning: 4
Plot: 4
Psychologie: 4
Schrijfstijl: 2

Nooit en te nimmer krijgt van mij afgerond 3 sterren.

Bianca

Leave a Reply

  • (not be published)