Titel: Moordenaarsstorm
Auteur: Inge Ipenburg
Serie: Siciliaanse Kronieken #1
Uitgeverij: Pepper Books
Publicatiedatum: April 2019
Aantal bladzijdes: 450
Recensie: Bianca

MoordenaarsstormOver de auteur:
Inge Ipenburg debuteerde in 2014 met de bestseller Het gerecht. Een jaar lang verscheen het eveneens succesvolle Een schitterend ongeluk. Ze schreef als anderen slapen, een audioserie voor Storytel. Daarnaast is Inge actrice voor theater, film en televisie en spreekt ze veel audioboeken in.

Achterflap:
Maxine ‘Max’ Steenstra woont in een vredig Siciliaans kustdorpje, waar ze dag en nacht de zee kan horen. Terwijl een bloedhete storm over het eiland raast, komt aan haar kalme bestaan een einde als ze een dood meisje op het strand vindt. Is het toeval dat juist Max haar vindt?
Inspecteur Wil Heerema wordt op de zaak gezet en Max raakt nauw betrokken bij het onderzoek. De ongekroonde koning van het dorpje, Mario Pensatore, vertelt haar dat ze in de gaten wordt gehouden. Maar door wie? En wat is eigenlijk de ware reden dat Max naar Sicilië is verhuisd?

Mijn mening:
Maxine Steenstra, bij iedereen bekend als Max, woont al 7 jaar op Sicilië. Na een traumatische gebeurtenis die haar leven voorgoed op zijn kop heeft gezet, is ze Nederland ontvlucht en probeert ze in de anonimiteit een rustig teruggetrokken leventje te leiden.
Ze heeft inmiddels een hechte vriendschap opgebouwd met de locale bewoners. Herman, ook afkomstig uit Nederland, helpt haar met de verbouwing van haar huis. Herman is een personage waar je gelijk achterdochtig van wordt, het geeft je het gevoel dat hij iets te verbergen heeft, maar wat? Ipenburg weet haar personages zo neer te zetten dat ze geheimzinnig zijn en je er net geen grip op kunt krijgen.

Wanneer Max op een ochtend een dood meisje vindt, lijkt haar anonieme bestaan in rook op te gaan. De moord krijgt dermate bekendheid dat Max niet meer in de luwte kan blijven, Inspecteur Wil Heerema, toevallig ook aanwezig op het eiland, buigt zich over de zaak en is van mening dat de moord meer met Max te maken heeft dan ze zelf doet vermoeden. Er start een klopjacht naar de dader, verschillende opties zijn mogelijk en langzaam word je als lezer de goeie richting in geduwd.

Zelf ben ik nooit op Sicilië geweest maar het verhaal maakt me wel nieuwsgierig naar het eiland, de beschrijvingen zijn gedetailleerd en je voelt de betrokkenheid en de kleinheid van het eiland en de bewoners.

De schrijfstijl van Ipenburg leest prettig, je moet als lezer wel incalculeren dat  Moordenaarsstorm het geen verhaal is wat je continu op het puntje van je stoel laat zitten. De uitgebreide beschrijvingen zorgen ervoor dat de spanning wat traag op gang komt, pas tijdens de laatste honderd bladzijden spreek je van continue spanning en voel je dat het nu echt menens wordt. Het is een verhaal wat zeker niet met vaart is geschreven maar wat je wel nieuwsgierig maakt naar de ontknoping. Wanneer ik de laatste zin heb gelezen ben ik toch wel reuze benieuwd hoe dit in het volgende deel verder zal gaan, een cliffhanger a la GTST die werkelijk alle kanten op kan gaan. Er zijn zaken opgelost maar er is direct een nieuw mysterie ontstaan wat opgelost dient te worden.

Originaliteit: 3
Schrijfstijl: 4
Psychologie: 3
Leesplezier: 4
Spanning: 3
Plot: 4

Moordenaarsstorm krijgt van mij een mooie 3,5 ster.

Bianca

Leave a Reply

  • (not be published)