Titel: AmlaAmla
Auteur: Sterre Carron
Genre: Thriller
Uitgeverij: Witsand Uitgevers
Publicatiedatum: mei 2019
Aantal bladzijdes: 336
Recensie: Leontine  

Cover
De cover heeft iets mysterieus, maar hij is totaal anders dan de andere covers in de serie.  

Auteur
Sterre Carron is woonachtig in België waar zij tropische geneeskunde aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde te Antwerpen studeerde. Zij werkte gedurende enkele jaren in Rwanda en Zaïre voor Artsen zonder Grenzen. De auteur heeft belangstelling voor forensische geneeskunde en is gespecialiseerd in oosterse spiritualiteit.
Voor het schrijven van haar debuutthriller Mara (2013) van de Rani Diaz thrillerreeks woonde zij twee autopsies bij. ‘Ik combineer de menselijke verzuchtingen en de menselijke tragiek in deze thriller. Mijn protagonisten hebben zowel hartstocht als wraakgevoelens in zich.’  

Achterflap
Als Norah Nys merkt dat ze niet alleen is in huis, slaat de angst toe. Tot overmaat van ramp vindt ze in de douchecabine een bebloed mes. Ze rent naar het bed van haar zoontje Abe. Die ligt vredig te slapen, maar wel met zijn hoofd naar het
voeteneinde, en zijn laken is vervangen door een overtrek met doodshoofdprint. Aan de spijlen van zijn bed hangt een briefje met de tekst: “Jij bestaat niet!’ en aan de ring van zijn fopspeen is de stengel van een chrysant vastgemaakt. Norah is bang maar ook woedend. Het zal toch niet weer zo’n rotstreek zijn van haar pluszoon zeker… Iémand wil haar wegpesten, maar wie dan? De terreur wordt niet alleen dreigender, hij komt ook steeds dichterbij. Hoelang kan Norah deze toestand nog aan? Wie wil haar kapotmaken?  

Mijn mening
Sterre Carron is een van mijn favoriete Nederlandstalige schrijfsters en elke halfjaar kijk ik weer uit naar haar nieuwe boek. Dat betekent namelijk steevast een paar uur heerlijk lezen. Want eigenlijk stelt ze me nooit echt teleur. Natuurlijk heb ik mijn favorieten qua boeken en er zit er ook wel eens een mindere tussen maar ik lees ze eigenlijk altijd met veel plezier.  

En dat is met Amla niet heel veel anders. Amla staat weer bol van de spanning en gruwelijkheden. Met Preta sloeg Sterre Carron voor mijn gevoel een nieuwe weg in, met meer personages. Ook in Amla zijn er veel personages, die uiteindelijk in meer of mindere mate belangrijk zijn. Carron is er goed in om elk personage er verdacht te laten uitzien, zodat je continue aan het twijfelen bent. Zou hij het gedaan hebben, of toch zij of …?   

Voor Rani, wiens leven privé behoorlijk overhoopligt, stapelen een aantal zaken zich op. De zaken lijken niets met elkaar te maken te hebben, maar Sterre Carron zou Sterre Carron niet zijn als ze de ene plottwist niet met de andere afwisselt. Sommige scènes staan zo op mijn netvlies gebrand, Sterre spaart niemand. Het plot zit goed in elkaar en alle eindjes komen op sublieme wijze samen. Maar zelfs dan weet Sterre ons nog achter te laten met een paar details die je toch even doen slikken.  

Ondanks dat Amla al boek 12 is in de serie over Rani Diaz, verveelt het mij nog geen moment. Sterre Carron weet Rani’s privé en werk zo af te wisselen dat ik nieuwsgierig blijf naar haar.   

Spanning: 5
Plot: 5
Leesplezier: 5
Schrijfstijl: 5
Originaliteit: 5
Psychologie: 5  

Sterre Carron heeft me weer niet teleurgesteld. Ik geef Amla wederom de maximale score van 5 sterren.  

Leontine

Leave a Reply

  • (not be published)