Titel: De Mister
Auteur: E. L. James
Genre: Roman
Uitgeverij: Prometheus
Publicatiedatum: April 2019
Aantal bladzijdes: 480
Recensie: Bianca

De Mister

Over de auteur:
E. L. James (1963)werd door Time Magazine verkozen tot een van de meest invloedrijke mensen ter wereld. Vijftig tinten grijs stond 133 weken aaneen in de New York Times-bestsellerlijst. Wereldwijd zijn van de Vijftig tinten-serie 150 miljoen exemplaren verkocht in 52 talen. James was intensief betrokken bij de succesvolle verfilmingen. Ze heeft twee kinderen en woont met haar man en hun twee honden in west-Londen.

Achterflap:
Londen, 2019. Het leven is Maxim Trevelyan goed afgegaan. Dankzij zijn looks, goede connecties en geld heeft hij nooit hoeven werken en slaapt hij zelden alleen. Maar zijn leven staat op zijn kop wanneer zijn familie wordt getroffen door een tragedie en hij de adellijke titel, het vermogen en de landgoederen van zijn familie erft – inclusief alle bijkomende verantwoordelijkheden. Maxim is hier niet op voorbereid en worstelt met zijn nieuwe rol. Uiteindelijk blijkt zijn grootste uitdaging de lustgevoelens die hij koestert voor een raadselachtige jonge vrouw die onlangs in Engeland is aangekomen en niet veel meer bezit dan een ingewikkeld en gevaarlijk verleden. Gesloten, beeldschoon en muzikaal getalenteerd; Maxims hunkering naar deze verleidelijke, mysterieuze vrouw groeit uit tot een passie die hij niet herkent en niet durft te benoemen. Wie is Alessia Demachi eigenlijk? Kan Maxim haar beschermen tegen het kwaad dat haar bedreigt? En wat als zij erachter komt dat hij geheimen voor haar verborgen houdt? Van hartje Londen via het wilde, landelijke Cornwall naar de gure, dreigende schoonheid van het oosten van Europa – De Mister is een achtbaan van gevaar en verlangen die je tot aan de allerlaatste pagina naar adem doet happen.

Mijn mening:
De Mister is een roman die verschijnt na de geweldige Vijftig tinten grijs-serie en het minder goed ontvangende Donkerder van E.L. James. De hype rondom de auteur is een beetje weggezakt en mijn nieuwsgierigheid of ze haar lezers opnieuw voor zich weet te winnen is gewekt.

De Mister is het verhaal van de rijke maar vooral eenzame Maxim Trevelyan, door zijn ouders altijd op de tweede plaats gezet. Wanneer er zich een familietragedie afspeelt wordt Maxim in een harnas geduwd waarin hij zich maar moeilijk weet aan te passen.
In de liefde gaat het hem tot op heden niet voor de wind, seks heeft hij genoeg maar liefde kent hij niet, tot er een vrouw in zijn leven verschijnt: Alessia Demachi, zij maakt iets in hem los wat hij onmogelijk kan negeren.
De cultuur en leefstijl verschillen van beiden zijn echter zo verschillend dat het de vraag is of er in deze relatie toekomst zit?

Maxim is een man die het totaal niet boeit wat anderen van hem vinden. Omdat hij binnen het gezin nooit op de eerste plaats kwam heeft hij ook zijn eigen plan kunnen trekken en kunnen doen wat hij wilde, hij had geen verplichtingen. Dit is inmiddels anders maar dat weerhoudt hem er niet van zijn eigen keuzes te maken.
Alessia Demachi lijkt zo op het eerste gezicht een onderdanige vrouw maar zou ontpopt zich juist tot het tegenovergestelde.

De Mister is een romantisch verhaal waarin twee totaal verschillende mensen op zoek gaan naar de liefde. Ze ondervinden strubbelingen maar de liefde overwint alles. De erotische scenes in dit verhaal zijn niet te vergelijken met de Vijftig tinten grijs-serie, ze zijn ook niet overheersend aanwezig.

De Mister is een roman zoals vele anderen, blijft niet hangen zoals de vorige boeken van James, geen boek waar iedereen lang over na zal praten maar een gewoon doorsnee roman.
De schrijfstijl maakt niet hetgeen los waar ik op hoopte, ik kreeg niet de welbekende kriebel in de buik, dat is jammer. Een verhaal wat ik graag heb gelezen, een aanrader voor degenen die de Vijftig tinten-serie te vulgair vonden en graag een paar uur weg zwijmelen in een liefdevol verhaal.

De Mister krijgt van mij 3 sterren.

Bianca

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)