Titel: Wat hij mij zei Wat hij mij zei
Auteur: Anja Feliers
Serie: Caro Westerhof #1
Genre: Thriller
Uitgeverij: Van Halewyck
Publicatiedatum: April 2019
Aantal bladzijdes: 287
Recensie: Amanda

Auteur
Anja Feliers debuteerde in 2010 met haar thriller Verleid me waarmee zij in 2011 de derde plaats behaalde bij de Crimezone Thriller Awards. In 2011 verscheen haar eerste thriller met psychologe Kathleen Verlinden in de hoofdrol, Hou van mij! Hierna verschenen er tot op heden nog zeven delen met Kathleen in de hoofdrol. Het perfecte meisje is het achtste deel in de populaire serie. Nu slaat Feliers een andere weg in met de start van een nieuwe serie, die over het medium Caro Westerhof. Wat hij mij zei is het eerste deel in deze nieuwe serie.

Achterflap
Op een warme zomerdag gebeurt het ondenkbare voor Caro Westerhof: haar gezin blijft verwoest achter wanneer haar echtgenoot sterft en een van hun kinderen spoorloos verdwijnt. Onmacht neemt haar leven over, maar onverwacht maakt het verdriet ook nieuwe krachten in haar los.
Caro leert contact te leggen met haar verloren liefde over de grenzen van de dood heen. Maar kan ze vermijden dat haar zoektocht als medium ook andere familiegeheimen blootlegt?

Mijn mening

‘Kijk naar de wolken. Ze vertellen een verhaal.’

Een nieuwe serie van Feliers. Geen Kathleen Verlinden in de hoofdrol deze keer. Kennismaken met nieuwe personages, altijd spannend of dat gaat bevallen of niet. In Wat hij mij zei maken we kennis met Caro Westerhof, moeder van 2 dochtertjes, vrouw van Cas. Een lieve en meelevende vrouw, graag gezien door vrienden en familie. Maar dan verscheurt een tragedie haar eens zo vredige leven. Ze gaat hier op het eerste gezicht vrij rustig en kalm mee om. Totdat de dagen verstrijken…
Wanneer de zoektocht naar haar dochtertje niet vooruit lijkt te komen, komt er hulp vanuit onverwachte hoek. Haar man lijkt contact met haar te zoeken, maar dat kan toch niet? Want hij is overleden. Wanneer ze uiteindelijk naar zijn aanwijzingen luistert, raakt de zaak in stroomversnelling.

‘Het leven leeft je’, zei René. ‘We hebben geen keuze. We moeten het nemen zoals het komt. Hoe zwaar, hoe onrechtvaardig het ook is.’

Een prettige kennismaking met Caro, al is het wel een kennismaking met een zeer zware lading. Ik hou altijd wel van een tikje paranormaal zo af en toe, dus leuk dat dit hierin zit. Hoe ongeloofwaardig dit misschien op veel mensen kan overkomen, ik vind het wel passen. Want wie zegt dat dood ook echt dood is?

Het verhaal is gruwelijk, droevig, zenuwslopend. Op sommige momenten misschien een tikje te toevallig. Maar het verhaal zit goed in elkaar. Het is over de gehele linie redelijk spannend en wekte zeker mijn nieuwsgierigheid. Ik was toch gewoon benieuwd wat er ging gebeuren, al was dat bij veel dingen niet een heel grote verrassing. Ik heb het boek met plezier gelezen en ben dan ook wel nieuwsgierig naar een volgend deel met Caro. Oh en Kathleen komt aan het eind toch nog héél even in beeld.

Spanning: 3,5
Plot: 3,5
Leesplezier: 3,5
Schrijfstijl: 3,5
Originaliteit: 4
Psychologie: 4

Ik kom hiermee op een mooie 3,5 ster voor Wat hij mij zei van Anja Feliers.

Amanda

Leave a Reply

  • (not be published)