Titel: De orde van de Gouden Leeuw
Auteur: Dorothée de Rooy
Serie: De Orde van de Gouden Leeuw #1
Genre: Jeugd
Uitgeverij: Van Goor
Publicatiedatum: Juni 2019
Aantal bladzijdes:240
Recensie: Lilian

Cover
Deze cover heeft een grote aantrekkingskracht op boekenliefhebbers. Het is een genot om naar te kijken, echt een cover om verliefd op te worden.De donkergroene harde kaft met gouden letters, versieringen en met leeuwen op de achterflap is er eentje die je niet ongemerkt voorbijloopt in de boekhandel. De versieringen geven de kaft een mysterieuze uitstraling.

Auteur
Dorothée de Rooy studeerde rechten in Amsterdam en volgde een opleiding tot scenarioschrijver in New York. Na vijf jaar in de advocatuur werkte zij als comedian en schrijver voor televisieprogramma’s. De Orde van de Gouden Leeuw (2019) is haar debuut en het eerste deel van een trilogie.

Achterflap/samenvatting
De Orde van de Gouden Leeuw is het eerste deel van een veelbelovende nieuwe fantasyserie.

In paniek rennen Lucy en haar moeder door de straten van Amsterdam, op de vlucht voor duistere figuren. Ze kunnen niet bij elkaar blijven, en haar moeder duwt Lucy een mysterieus boek in handen. Lucy moet naar een geheime grot onder de brug gaan en daar het boek direct openen. Ze doet wat haar moeder zegt en belandt voor ze het weet in een andere wereld: het Rijk.
Daar ontmoet ze Alfred, Sam en Milstone. Zij leiden haar rond in het Gewest waar ze wonen en beloven haar te helpen haar moeder terug te vinden. Maar er gebeuren mysterieuze dingen in het Rijk. Er komen steeds meer signalen dat er angstaanjagende krachten aan het werk zijn en ze ontdekken dat Lucy de enige is die het Rijk kan redden. Ze moet zes Onnavolgbare Opdrachten uitvoeren om te voorkomen dat de gevaarlijke Schaduwheer Jaldabaz al het leven in het Rijk vernietigt.

De wereld van de Gouden Leeuw voelt voor mij zo echt, ik kom er al jaren. Als ik eerlijk ben voel ik me er soms meer thuis dan in de gewone wereld, en ik hoop dat ik niet de enige ben.-  Dorothée de Rooy

Mijn mening
Direct vanaf de eerste bladzijde word je in het verhaal getrokken en laat het je pas los als je het boek dicht slaat.

Het verhaal begint op een nacht, waarin Lucy wakker wordt gemaakt door haar moeder en zij haar sleurt door Amsterdam. Het is duidelijk, ze zijn in gevaar. Lucy krijgt instructies waar ze heen moet en krijgt een boek in haar handen geduwd samen met een brief. Op de door haar moeder aangegeven plek, een geheime locatie in hartje Amsterdam, belandt ze in “Het rijk” waar ze zich, vreemd genoeg, direct thuis voelt.

Al snel ontmoet ze Alfred die haar mee naar het gewest “Kennis”, waar ze vriendelijk wordt ontvangen, eten krijgt en een plekje om te slapen. Maar het enige wat Lucy wil is terug naar waar ze vandaan komt en haar moeder redden, die achterna werd gezeten door iets wat ze niet thuis kon brengen en in levensgevaar is.

Als duidelijk wordt dat ze niet zomaar terug kan en om niet te veel aan haar moeder en haar oude leventje te denken, gaat Lucy mee in het ritme van Het Rijk en maakt nieuwe vrienden. Alfred, Sam en Milstone helpen haar graag en doen alles voor haar. Als blijkt dat er een aanval op komst is van de angstaanjagende schaduwheer Jaldabaz en Lucy Het Rijk kan helpen door zes Onnavolgbare Opdrachten uit te voeren, gaan ze samen op pad. Tijdens deze tocht belanden ze in allerlei spannende en bedreigende situaties.

Zoals je merkt komen er veel vreemde namen en begrippen voor in dit boek. Dat is in het begin even wennen, maar door de fijne en vlotte schrijfstijl wen je hier snel aan en voor je het weet zie je de wereld vol mystieke, mysterieuze wezens en beplanting voor je en leef je mee met de avonturen van het viertal.

In de binnenkant van de kaft staat een plattegrond van Het Rijk getekend, zo krijg je meer inzicht in de gewesten, hoe ze gesitueerd zijn en hoe die er uit zien.Verder is ieder hoofdstuk voorzien van een kleine tekening die iets te maken heeft met wat er in dat hoofdstuk staat te gebeuren.

Het boek is geschreven voor de jeugdige lezers van zo rond de twaalf jaar. Zelf ben ik al geruime tijd geen tiener meer, maar ik heb hier enorm van genoten. Wat een heerlijk fantasievol, mysterieus en spannend verhaal heeft Dorothée de Rooy geschreven. Echt fantastisch, dit boek zal nog lang in mijn hoofd rond blijven hangen en ik kijk dan ook erg uit naar het vervolg. Ik had niet in de gaten dat het om een serie ging en was dan ook hevig teleurgesteld toen ik in de gaten kreeg dat ik de afloop nog niet zou lezen. Maar ieder nadeel heeft zijn voordeel, er komen nog twee delen!

Een aanrader voor iedereen die van een fantasievol, mysterieus en spannend verhaal houdt. Stap in de wereld van De orde van de Gouden Leeuw en laat je meeslepen!

Spanning: 5
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 5
Psychologie: 4

De Orde van de Gouden Leeuw krijgt van mij 4,5 ster. Kan niet wachten op deel 2!

Lilian


Zoek een boekhandel in de buurt

Bestel dit boek bij Bol.com

Bestel dit boek bij Libris.nl

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)