Titel: Zoeter dan wraak
Auteurs: verschillende auteurs
Genre: Thriller
Uitgeverij: Godijn Publishing
Publicatiedatum: November 2019
Aantal bladzijdes: 254
Recensie: Danielle

Zoeter dan wraak

Auteurs
10 verhalen van 10 verschillende auteurs die allen al een aardige reputatie hebben opgebouwd. In deze verhalenbundel hebben de onderstaande auteurs hun zoetste wraak neergezet:

Jacqueline Coppens: Zoeter dan wraak
Marcella Kleine: Waar het moeras zwijgt
Iris Boter: Dun ijs
Anita Terpstra: The love Boat
Aefke ten Hagen: De heidag
Diana van Hal: Moord in het resort
Katja Schoondergang: Engeltjes
Svea Ersson: In naam van Oranje
Marjolein van der Gaag: De Kliff
Linda Jansma: Jingle Belle

Een lijk in een moeras, een onverwacht overlijden in een chique villa, onverklaarbare doden. Ongelukkige omstandigheden of kwade opzet? Hoe sluw moet je zijn? Vergelding, liefde en moord spelen de hoofdrol in tien zinderende verhalen. Motief voor deze bloedstollende bundel: het goede doel. De opbrengst van de bundel Zoeter dan wraak is bestemd voor Diabetesvereniging Nederland DVN. Diabetes wordt ook wel suikerziekte genoemd en is een chronische stofwisselingsziekte waarbij er te veel suiker in het bloed zit. Iedereen kan diabetes krijgen met lichamelijke complicaties tot gevolg. Op dit moment hebben ruim een miljoen Nederlanders diabetes; daar komen wekelijks ongeveer twaalfhonderd mensen bij. Voorlichting en ondersteuning zijn daarom van het grootste belang.

Het eerste verhaal Zoeter dan wraak dat refereert naar de titel van het boek is meteen van hoge kwaliteit. Vol familie intriges die zeker in het dagelijks leven voorkomen. Een erfenis die er te verdelen is zorgt ervoor dat opeens iedereen van de familie bij elkaar komt in de hoop dat ze het grootste aandeel kunnen vangen. Dit zorgt voor een grote domper voor diegene die te veel verwacht.

Dun ijs heeft als kenmerk dat er door onbeantwoord verlangen een wraakactie op touw gezet wordt die echt tot in de puntjes goed doordacht lijkt te zijn. Maar soms zorgt een onverwachte wending voor een totaal ander einde.

Eén voor één komen er pareltjes voorbij die dit boek als een waardige bundel samenbindt. In elk verhaal valt er minimaal één dode en de vraag is telkens, wie heeft het gedaan? Maar nog meer: om welke reden is hij of zij tot deze daad gekomen?

Plans are nothing, planning is everything.

Alleen al ter ondersteuning van het goede doel, waarvoor deze bundel tot stand is gekomen, is het aanschaffen van deze bundel meer dan waard. Daarbij word je ook nog eens verwend met 10 goede verhalen.

Zoeter dan wraak krijgt van mij 4 sterren.

Danielle

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)