Winter in Cockleberry Bay

Titel: Winter in Cockleberry Bay
Auteur: Nicola May
Serie: Cockleberry Bay #4 (slot)
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Vertaling: Tasio Ferrand en Renée Olsthoorn
Publicatiedatum: december 2020
Aantal bladzijdes: 300
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Nicola May maakte haar droom waar; als selfmade schrijver werd ze een bestsellerauteur door haar populaire Cockleberry Bay-serie. Ze stond meerdere weken in de bestsellerlijsten en wereldwijd zijn de lezers laaiend enthousiast over de belevenissen van Rosa en haar lieve teckel Hot.

Achterflap:
Het is winter in Cockleberry Bay. Nu Rosa’s winkeltje gerund wordt door haar beste vriendin Titch en haar broer Nate de leiding heeft over het café, is Rosa op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ze besluit zich te focussen op Neds Nieuwe Kans, het goede doel dat is opgezet ter nagedachtenis van Rosa’s grootvader. Maar dat focussen is niet zo makkelijk, nu Josh in New York zit en ze in haar eentje zorgt voor baby Ned en de energieke teckel Hot. Gelukkig komt er hulp van alle kanten. Rosa besluit een speciaal Carol-oké-Concert te organiseren en met de hulp van haar dorpsgenoten wordt de Cockleberry Bay omgetoverd tot een pittoresk winterdorp. Hoewel niet iedereen lijkt te willen meewerken…..

Mijn mening:
Winter in Cockleberry Bay is een verhaal dat perfect past bij de tijd van het jaar. Het is een verhaal dat je even alles om je heen doet vergeten en je laat genieten van de gebeurtenissen die zich afspelen in Cockleberry Bay. De inwoners kennen elkaar allemaal en vooral de betrokkenheid naar elkaar is groot, dat ontroert je, zeker in de roerige tijd waar we momenteel allemaal op onze eigen manier mee moeten dealen. Het gaat om geluk, liefde en vooral betrokkenheid naar de medemens. Een hechte gemeenschap waarin zich van alles afspeelt. Net als overal is het hier ook niet altijd rozengeur en maneschijn, maar er wordt veel goedgemaakt door een aantal positieve karakters die dit dorp rijk is.

De schrijfstijl van May leest prettig, het is een verhaal vol actie-reactie. Geen ruimte voor rustmomenten waardoor het verhaal nergens inzakt. Ondanks dat Rosa er alleen voor staat, houdt ze alle ballen hoog, bijna niet te doen, een tikkeltje hyperactief is ze wel.

May heeft met Winter in Cockleberry Bay een passend eind aan een leuke serie gebreid waardoor het verhaal wat mij betreft ook echt klaar is. Vier delen is genoeg, nu wordt het tijd voor iets nieuws. Een aanrader om te lezen tijdens de koude wintermaanden, zeker in december versterkt het de warme gevoelens waar we met kerst zo naar verlangen.

Winter in Cockleberry Bay krijgt van mij 4 sterren.

Bianca

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)