Hier is alweer het laatste overzicht voor de komende maand… met hoeveel boeken is jouw NTL-lijst(je) gegroeid?

Hitlers Vrede – Philip Kerr (13 april)

Herfst 1943. Sinds de Slag om Stalingrad weet Adolf Hitler dat Duitsland de oorlog niet kan winnen. De conferentie van de Grote Drie – Churchill, Roosevelt en Stalin – in Teheran zal de basis leggen voor hun tweede front, en daarmee voor de onvermijdelijke val van het Derde Rijk. In een poging te redden wat er te redden valt, stuurt Hitler aan op een vredesonderhandeling. Wat hij niet weet, is dat Heinrich Himmler intussen een aanslag op de conferentie voorbereidt.

In het middelpunt van dit spel van staatsgeheimen, wisselende bondgenootschappen en riskante deals staat Willard Mayer, een geheim agent die door Franklin D. Roosevelt is uitgekozen om als zijn gezant te dienen. Officieel dient Mayer als de oren en ogen van de president, maar onder de oppervlakte heeft hij zo zijn eigen agenda.

Meedogenloos – Joop van Riessen (22 april)

Mariska, de 18-jarige dochter van Heleen Knottnerus, wordt tijdens haar Rome-reis met school ontvoerd. Anne Kramer wordt ingeschakeld. Zij vermoedt direct een verband met de grote internationale drugszaak die Knottnerus als voorzitter van de rechtbank Amsterdam onderhanden heeft en waarvoor zij al beveiligd wordt. Vanaf dat moment worden de ontwikkelingen steeds heftiger. Al snel blijft niet alleen de moeder, maar heel Nederland in shock achter. 

Agonia – Marja Boomstra (6 april)

Steven de Wit is een corrupte politieagent die nauwe banden heeft met Aram, de leider van maffiaorganisatie ‘il Circolo’. Wanneer hij kort na zijn arrestatie dood in zijn cel wordt aangetroffen, weet de zwangere Lotte dat de nachtmerrie voor haar nog niet voorbij is en dat niet alleen haar grote liefde Don, maar ook Aram zijn pijlen op de baby in haar buik heeft gericht. Wat doe jij als je net als Lotte op bent van de zenuwen? Als je al je nagels hebt afgekloven en niet meer weet waar je het zoeken moet? Wanneer het beklemmende gevoel steeds groter wordt en de kwelling maar niet ophoudt? Als je erachter komt dat Aram is vergiftigd door een alles verzengende haat en maar één doel voor ogen heeft: de ondergang van zijn halfbroer Don en alles wat hem lief is.

De onzichtbare vrouw – Erika Robuck (28 april)

Op zoek naar avontuur reist de Amerikaanse Virginia Hall begin jaren 40 af naar Europa. Wanneer de Tweede Wereldoorlog uitbreekt woont ze in Parijs. Ze besluit te vechten voor haar tweede thuis en wordt gerekruteerd door de seo, de Special Operations Executive, die zich bezighoudt met spionage en sabotage tegen de nazi’s.
Virginia blijkt een briljante spion. Maar dan maakt ze één verkeerde inschatting – met dodelijke gevolgen. Elke dag wordt ze gekweld door het verraad dat haar eerste operatie heeft doen mislukken en ze wil er alles aan doen om de dappere mensen die daarbij omkwamen te wreken. Ze is vastbesloten haar nieuwe missie te doen slagen. Vooral als ze ontdekt wat – en wie – ze echt beschermt.

Dubbelblind – Edward St Aubyn (20 april)

Als Olivia een nieuwe liefde ontmoet, Francis, net op het moment dat haar grootste vriendin Lucy terugkeert uit New York, wordt haar serieuze academische bestaan meteen opgevrolijkt. Haar band met Francis, een natuurwetenschapper, is verrassend intiem. Olivia wil dolgraag Lucy betrekken in haar nieuwe levensgeluk, maar Lucy heeft zelf nieuws dat het drietal heel dichtbij elkaar zal brengen. In de maanden die volgen, zullen ook Olivia’s ouders, beiden psychoanalyticus, Lucy’s baas Hunter en een jongeman genaamd Sebastian betrokken raken bij deze nauwe vriendenkring, die geen van hen onberoerd zal laten. 

Instinct – Ivonne Wilken (12 april)

Alex kan zijn geluk niet op als hij vader wordt. Hij is een echte goedzak, iemand die altijd voor iedereen klaarstaat. Maar wanneer zijn beste vriend zijn zoontje verliest, wordt Alex overvallen door een gevoel van machteloosheid. Als hij een politiebericht hoort over de moord op een achtjarig jongetje, besluit hij zijn frustratie om te zetten in speurwerk. Alex wil de seriemoordenaar T. vinden. Zodra hij zich in de moorden verdiept, merkt hij iets vreemds op. De moord op de kleine jongen draagt duidelijk T.’s signatuur, maar die koos eerder alleen succesvolle, jonge vrouwen. Waarom is dat patroon veranderd? Kan Alex zich verplaatsen in de denkwereld van deze gewetenloze psychopaat en hem opsporen?

Unsinkable – Lotte van den Noort (14 april)

Je kent het verhaal, maar is dat echt hoe het is gegaan? Katharina Thompson wil niets liever dan naar Amerika gaan om daar een toekomst op te bouwen met haar verloofde. Wanneer ze als kamermeisje aan de slag kan op de Titanic, is dat een kans die ze gretig aanneemt. Maar het lot van de Titanic gooit roet in het eten. Katharina’s broer waarschuwt haar dat ze geen voet op het schip moet zetten. De Titanic is gedoemd om te zinken en daar is niet alleen een ijsberg de oorzaak van. Gebaseerd op een van de grootste complottheorieën ter wereld.

Er was eens… een grote groep helden. Maar hoe zit het met de slechteriken? Laat je meevoeren naar werelden waar de doden herrijzen, Doornroosje duisterder is dan je denkt, internettrollen de mensen het leven zuur maken, het peperkoekhuisje een andere betekenis krijgt en de zeeheks ook een hart heeft. Sandra J. Paul (Hell City: laatste halte), Suzanne Peters (Van slag), Miranda Peters (De Ademdief), Marijke F. Jansen (Kort en gelukkig) en Cathinca van Sprundel (De vrouwe van Myrdin) geven elk hun eigen twist aan een verhaal dat je dacht te kennen maar nu kunt herontdekken. Vijf sprookjes, vijf schurken, vijf keer het verhaal achter de persoon die er niet zo goed vanaf komt.

Top secret – Sarina Bowen & Elle Kennedy (6 april)

LobsterShorts, 21 Atleet. Stiekem een wetenschapsgek. Verdomd sexy. LobsterShorts: Dus. Hier gaan we dan. Mijn vriendin wil voor haar verjaardag… een triootje. SinnerThree: Je hebt de juiste app gedownload voor een seksdate. LobsterShorts: Heb je dit soort dingen al eens eerder gedaan? Met een andere man? SinnerThree: Heel vaak. Ik ben een gelijke kansen speler. Jij? LobsterShorts: [krekels!] SinnerThree, 21 Student bedrijfsmanagement. In het geheim een mannelijke danser. Verdomd sexy. SinnerThree: Nou, ik ben ertoe bereid als jij dat bent. Mijn leven is een beetje een puinhoop op dit moment. School, werk, familiestress. Oh, en ik woon naast de meest vervelende kerel ter wereld. Ik heb de afleiding nodig. Weet je zeker dat je dit wilt? LobsterShorts: Ik wil het misschien een beetje meer dan ik wil toegeven. SinnerThree: Hey, niets mis met het verleggen van je grenzen… LobsterShorts: Vertel dat maar aan mijn controle-freak vader. Hoe dan ook. Wat als dit trio vreemd is? SinnerThree: Dan is het vreemd. Het is niet zo dat we elkaar ooit nog moeten zien. Toch? Beloof me gewoon dat je niet verliefd op me wordt. LobsterShorts: Nu zou dat niet levensveranderend zijn… 

De geheimen van Saffron Hall – Clare Marchant (21 april)

In 1538 maakt de jonge bruid Eleanor indruk op haar kersverse man door saffraan te verbouwen, een specerij die meer waarde heeft dan goud. Mede hierdoor stijgt zijn reputatie aan het hof, maar wanneer hij onverwacht uit de gratie raakt bij de koning, wordt ook Eleanor meegesleurd in zijn ondergang. Ze moet vluchten, en dat terwijl ze op het punt van bevallen staat…

In 2019 woont Amber tijdelijk bij haar opa op wat ooit het kasteel Saffron Hall was. Wanneer de oude toren na een storm instort, komt er een oud boek tevoorschijn, dat daar eeuwenlang verstopt heeft gezeten. Aan de hand van de dagboekfragmenten weet Amber beetje bij beetje een vergeten tragedie te onthullen, een verhaal dat pijnlijk dicht bij haar eigen leven komt…

Leave a Reply

  • (not be published)