Droomman

Titel: Droomman
Auteur: Sarah Morgenthaler
Genre: Roman
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
Vertaling: Monique Eggermont en Janine van der Kooij
Publicatiedatum: maart 2021
Aantal bladzijdes: 400
Recensie: Miriam

Over de auteur
Sarah Morgenthaler is geoloog en een enthousiaste wetenschapsnerd. Ze heeft een asielhond, pitbull Sammy. Als ze niet aan het schrijven is, dan maakt Sarah graag wandeltochten door de nationale parken, samen met haar man. Ze was twee keer een Golden Heart Finalist en won de NOLA STARS Suzannah Award voor haar romantische fictie.

Het verhaal
Moose Springs, Alaska. Een klein stadje waar iedereen elkaar kent en waar men het liefst in alle rust zijn of haar leventje leidt en buitenstaanders (lees: toeristen) het liefst ook zo snel mogelijk weer ziet vertrekken.

Lana Montgomery staat voor alles waar de inwoners van Moose Springs niet op zitten te wachten. Ze is een schatrijke zakenvrouw, mooi en dol op Moose Springs. Zo dol dat ze het stadje zo goed als gekocht heeft en van plan is er nog meer geld in te investeren, maar dat wordt haar niet in dank afgenomen.

Rick Harding heeft het de afgelopen jaren niet heel makkelijk gehad. Zijn scheiding viel hem zwaar en hij heeft de zorg over de neef van zijn ex-vrouw. Het leven wordt nog een stukje lastiger als het ernaar uitziet dat zijn droomvrouw in Moose Springs komt wonen.

En dan is er ook nog de Santa Moose. Een losgeslagen eland die het op alle kerstversiering in Moose Springs heeft gemunt. Vastbesloten de inwoners van Moose Springs voor zich te winnen, werpt Lana zich op als degene die de Santa Moose zal verdrijven uit het stadje. Na een ‘ongelukje’ tijdens de eerste poging het dier te vangen, lijkt het Rick verstandiger om haar een handje te helpen en misschien ziet Lana hem dan wel staan.

Droomman is het tweede boek over het kleine stadje Moose Springs. In het eerste deel Droomvakantie maken we al kennis met het stadje en haar bewoners, waaronder ook de hoofdrolspelers van nu, Lana en Rick. Lana was daar in haar kleine(re) rol wel duidelijk aanwezig en dat maakte nieuwsgierig.

Lana waait als een frisse wind door het ingeslapen stadje en is precies wat ze daar nodig hebben, al zien de inwoners van Moose Springs dat heel anders. Toch laat ze zich niet van de wijs brengen en blijft ze, zij het via wat omwegen hier en daar, op haar doel af gaan: Moose Springs tot haar thuis maken en daarbij iets teruggeven aan de gemeenschap.

Rick is een rustige, verlegen man die sinds zijn scheiding relaties uit de weg gaat. Hij runt een pool café, heeft een kat en een egel en deelt zijn huis met Diego, de neef van zijn ex. Een rustig leven waarin relatief weinig gebeurt en het liefst houdt hij dat zo. Maar dan valt zijn oog op Lana…

De hoofdpersonages in Droomman zijn beduidend leuker dan die in Droomvakantie. Ook het feit dat de onderbroekenlol (ik kan het niet anders omschrijven) wat minder over meerdere pagina’s uitgesmeerd wordt tot het echt niet meer leuk is, is een fijne bijkomstigheid. Morgenthaler heeft een vlotte, beeldende schrijfstijl, maar toch weten haar personages (en de aangeklede egel/hond/eekhoorns) mij niet echt te raken. Het verhaal kabbelt maar voort en is op sommige momenten ook gewoon saai te noemen. Droomman is een romantische comedy die waarschijnlijk op het witte doek een stuk beter zou over komen dan op papier. Toch zit er een stijgende lijn in deze serie, wat maakt dat ik deel 3, Droomuitzicht, zeker zal gaan lezen.

Een heel krappe 3 sterren voor Droomman.

Miriam

Waardering: 3 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)