Oosthoek

Titel: Camping Oosthoek
Auteur: Nathalie Pagie
Genre: Thriller
Uitgeverij: Boekerij
Publicatiedatum: augustus 2021
Aantal bladzijdes: 304
Recensie: Leontine

Cover
Een oude vervallen caravan te midden van een bos in een nachtelijke omgeving, op zich niet heel creepy. Net als bij haar andere boeken zijn haar naam en de titel van het boek in een standaard font geschreven. Een duidelijke Nathalie Pagie cover.

Auteur
Nathalie Pagie (1974) is thrillerauteur. Ze woont met haar man en twee kinderen in Breda. In 2013 debuteerde ze met De toneelclub en een jaar later verscheen De campus, waarvan inmiddels al meer dan 15.000 exemplaren zijn verkocht. Paradijsvogels verscheen in 2015 en was de eerste thriller in de serie over Tara Linders en Diego Martinez. Daarna zijn er nog drie boeken in deze serie verschenen en een aantal stand alone boeken.

Achterflap/samenvatting
Als echtscheidingsadvocate Diana van Assendelft onverwacht haar kapitale villa wordt uitgezet en met drie kinderen op de verloederde camping Oosthoek in Brabant terechtkomt, staat haar wereld op zijn kop. Haar man John blijkt torenhoge schulden te hebben waar zij niets vanaf wist. Hem om opheldering vragen gaat niet, want John is spoorloos verdwenen. Dan ontvangt ze een briefje waarin tien miljoen euro losgeld wordt geëist voor zijn vrijlating. Diana is de wanhoop nabij. Waar haalt ze dat geld vandaan?

Criminele campingbaas Franco Bergmans biedt uitkomst: hij is bereid bij te springen in ruil voor een riskante klus die Diana voor hem mag opknappen. Diana zet voet in een wereld waarin ze beter blijkt te passen dan ze ooit had kunnen vermoeden. Met haar verborgen talenten maakt ze snel naam als ijskoude ‘Lady’. Dan is het losgeld verdiend en lijkt Johns terugkeer nabij. Maar wil Diana nog wel terug naar haar normale leven?

Mijn mening
“Voor de fans van Undercover en Penoza” staat er op de achterflap geschreven. Dan kun je je wel een voorstelling maken welke rode lijn er door het boek gaat, die van misdaad en crimineel gedrag.

Op een nacht wordt Diana van Assendelft uit haar huis gezet. Er zijn schulden en de villa wordt verkocht. Diana weet echter van niets en is in shock als ze met drie kinderen ineens zonder geld op straat staat. Via via komt ze terecht op Camping Oosthoek waar ze gebruik mag maken van een oude caravan van de criminele campingbaas Franco Bergmans. Diana’s man John is in geen velden of wegen te bekennen en dan wordt er losgeld gevraagd. Wat moet ze doen?

Ik begin met te zeggen dat ik Nathalie Pagie’s manier van schrijven erg aangenaam vind. Het leest makkelijk, de hoofdstukken zijn kort, en voor je het weet ben je al op de helft van het boek. Over het algemeen zijn de boeken van Pagie spannend en wil je zo snel mogelijk doorlezen tot het einde. Hoewel ik het boek in krap twee dagen gelezen heb, vond ik Camping Oosthoek minder spannend dan ik hoopte. De vergelijking met Undercover en Penoza is onmiskenbaar en ik weet niet of ik dit een positief iets vind. Vooral de Brabantse uitspraak in de tekst vond ik zelf vervelend. Ik zag de hele tijd Ferry Bouman voor me.

Toch is het niet alleen maar negatief. Het plot zit wel goed in elkaar. Pagie laat steeds meer stukjes op hun plek vallen tot alles duidelijk wordt. Wel was het verhaal op sommige punten net iets te ongeloofwaardig voor mij door het gemak waarmee de hoofdpersoon zaken aanpakte. Maar een kat in het nauw maakt rare sprongen, ook dat wordt pijnlijk duidelijk.

Spanning: 3
Plot: 3,5
Leesplezier: 3
Schrijfstijl: 3,5
Originaliteit: 3
Psychologie: 3

Ik geef Camping Oosthoek 3 sterren.

Leontine

Waardering: 3 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)