Na dit overzicht kunnen de bankrekeningen weer tijdelijk op adem komen….

Zestien paarden – Greg Buchanan (16 november)

In het slaperige kustplaatsje Ilmarsh in Engeland ontdekt rechercheur Alec Nichols de hoofden van zestien paarden. Ze zijn deels begraven en vormen samen een cirkel. Het meest raadselachtig is dat van alle hoofden één oog zichtbaar is, dat naar de hemel is gericht. Alec weet niet wat hij met dit ongelooflijke schouwspel aan moet en roept de hulp in van forensisch dierenarts Cooper Allen.

In de dagen die volgen, ontdekken Cooper en haar team een reeks tot dan toe ongemelde misdaden in de gemeenschap: vermissingen, afpersingen, brandstichting en mishandelingen. Niets is wat het lijkt en iedereen is verdacht. Alec en Cooper moeten nauw samenwerken in een race tegen de klok om het mysterie te ontrafelen. Maar de prijs is hoog…



Winterzon – Jackie van Laren (26 november)

Kerstmis nadert in boswachterij De Grote Weijde. Dankzij een verrassende vondst heeft Freek zijn grote huis kunnen opknappen. Zijn beste vriend Simon heeft hij aangesteld als beheerder van het huis en landgoed. Nog nooit heeft Freek zo veel banden gehad met andere mensen – en hij voelt zich er goed bij. Aarzelend hebben hij en Sylvie weer toegegeven dat er meer is tussen hen dan vriendschap. Veel meer. Het kerstdiner, dat hun meest vertrouwde vrienden en dierbaren samenbrengt, kan wel eens het mooiste en warmste in jaren worden.

Bloedeloos – Preston & Child (30 november)

In Savannah, Georgia, worden leeggezogen lichamen gevonden. Paniek breekt uit in de stad en de legende van de Savannah Vampier wordt meteen nieuw leven ingeblazen. Het is aan Pendergast en zijn partner, agent Coldmoon, om deze bizarre moordzaak op te lossen. Maar wat hebben de moorden te maken met een mysterieuze vliegtuigkaping van vijftig jaar geleden?

Wat we achterlaten – Rebecca Yarros (16 november)

Georgia, de hoofpersoon in ‘Wat we achterlaten’ van Rebecca Yarros, moet helemaal opnieuw beginnen na haar scheiding: ze is haar huis in New York, haar vrienden en haar trots kwijt. Terug in Colorado ontmoet ze de arrogante bestsellerauteur Noah Harrison, die is gevraagd om de onvoltooide roman van haar overgrootmoeder Scarlett Stanton – een literair icoon – af te ronden. Met tegenzin gaat Georgia met hem aan het werk. Als Noah en Georgia een doos met brieven vinden, begrijpen ze waarom Scarlett het boek nooit heeft afgerond.



Suzanne begint steeds meer naam te maken als grensverleggend interieurontwerper. Haar inspiratie haalt ze uit het bruisende Berlijn, waar ze minstens eens per maand komt om indrukken op te doen. ’s Nachts gaat ze er helemaal los in de clubs, waar iedereen haar kent als Zoë.

Jarenlang weet ze haar twee levens gescheiden te houden. Totdat ze aan de bar van de Berghain, haar favoriete club, door een man bij haar echte naam wordt aangesproken. Hij blijkt akelig veel van haar te weten en maakt al snel duidelijk wat hij wil: haar bedrijf overnemen, met haar erbij. Suzanne moet vechten voor haar onafhankelijkheid, want deze tegenstander is meedogenloos…

Waar rook is – Bjorn Paqualin (2 november)

In Zweden woedt de grootste bosbrand sinds tijden; de brandweer werkt dag en nacht in een wanhopige poging de vuurzee onder controle te krijgen. Als midden in de chaos een in stukken gehakt lichaam wordt gevonden, wordt rechercheur Stella Robertsson vanuit Stockholm ingevlogen om de zaak te onderzoeken. De identificatie van het lijk is niet eenvoudig, maar uiteindelijk wordt duidelijk dat het om een vrouw gaat die jaren daarvoor als vermist is opgegeven.
Samen met de lokale onderzoeker Tommy Reyer duikt Stella in de oude vermissingszaak, op zoek naar nieuwe aanwijzingen die hen naar de moordenaar kunnen leiden. Terwijl de verstikkende hitte en rook hen omringen komen ze steeds dichter bij de waarheid, en blijkt de zaak voor Stella meer persoonlijke consequenties te hebben dan ze zich ooit had kunnen voorstellen.

Miss Merkel: een onverwachte wending – David Safier (2 november)

Angela Merkel is sinds een paar weken met pensioen en samen met haar man en mopshond Poetin heeft ze zich teruggetrokken op het platteland. Na haar turbulente leven in Berlijn valt het rustige leven in de kleine dorpsgemeenschap nog niet mee. Maar wanneer baron Philipp von Baugenwitz vergiftigd wordt aangetroffen in een kasteelkerker die van binnenuit is afgesloten, ontwaakt de speurneus in Angela. Eindelijk weer een probleem dat opgelost moet worden! Gesteund door haar man Achim en haar lijfwacht Mike gaat ze op zoek naar de moordenaar. Zal ze hem vinden? Zal ze zich thuis gaan voelen in Klein-Freudenstadt? Voor het eerst in haar leven een echte vriendin vinden? Of heeft een van de zes verdachte vrouwen het op haar gemunt…?

De magier – Lydia Albadoro (11 november)

Connor Grant heeft de verwarrende tijd in Alttown achter zich gelaten. Eindelijk lijkt alles mee te zitten, tot hij een opdracht krijgt van zijn oom: Sinclair is ernstig ziek en slikt noodgedwongen experimentele medicijnen van Astraeus. Als de productie stopt, is Sinclair ten einde raad. Grant biedt zijn hulp aan en voor hij beseft waarin hij zich begeeft, is hij getuige van een moordaanslag op een medewerker van Astraeus. Grant vreest voor zijn veiligheid. Noodgedwongen keert hij terug naar Alttown, de afgelegen plek in de bergen, waar op dat moment een mysterieus rabiës virus alles in zijn grip houdt. Door de reeks onverklaarbare, sinistere gebeurtenissen die hem blijven achtervolgen groeit er bij Grant een huiveringwekkend vermoeden, dat zijn werkelijkheid voorgoed op zijn kop zet…

Drie – D.A. Mishani (2 november)

Wanneer Orna op een datingsite de wat kleurloze Gil ontmoet ziet zij een kans om over haar recente scheiding heen te komen. Maar spoedig wordt duidelijk dat Gil niet is wie hij voorgeeft te zijn. En dat Orna met haar eigen leugens, zonder het te beseffen, een gruwelijke val zet voor zichzelf waaruit ze niet meer kan ontsnappen. Dat patroon zal zich nog twee keer herhalen met Emilia, een religieuze hulp in de huishouding, en Ella, promovenda en moeder van drie kinderen, voordat het verhaal een verbluffende wending neemt. Een psychologische thriller die smeult als een veenbrand, tegen de achtergrond van het turbulente Tel Aviv.

Het meisje dat door India fietste – Aletta Andre (16 november)

Jyoti woont in een van de armste deelstaten van India. Haar toekomst ligt al vast: jong trouwen en voor haar man en schoonfamilie zorgen. Maar dan raakt haar vader gewond. Hij woont en werkt in een grote stad honderden kilometers verderop. Jyoti moet voor hem zorgen en komt voor het eerst in een grote stad. Daar gaat er een wereld voor haar open. Plots breekt er een dodelijk virus uit en algauw zitten ze zonder werk en eten. Met haar vader achterop begint Jyoti aan een loodzware fietstocht naar huis. De hitte, de honger en opdringerige reisgenoten onderweg zijn niet haar enige uitdagingen. Als ze thuiskomt, wil haar moeder haar uithuwelijken. Doet ze wat van haar wordt verwacht, of kiest ze haar eigen weg?

Journalist Aletta André was geraakt door het verhaal van Jyoti Kumari en schreef een aangrijpende jeugdroman over het meisje dat een onwerkelijke fietstocht maakte en iedereen over de hele wereld inspireerde. Tegelijk snijdt Aletta actuele thema’s aan als armoede, het kastesysteem en de positie van meisjes.

Hildes beproeving – Marie Lamballe (4 november)

Wiesbaden, 1951. Café Engel krijgt te maken met concurrentie. Het modernere café König heeft zich gevestigd naast het traditionele café van de familie Koch. Terwijl Hilde Koch tevergeefs probeert om haar ouders ervan te overtuigen café Engel te moderniseren, dreigt haar zwaarbevochten liefde te mislukken. Met haar broer August gaat het niet veel beter. Na zijn gevangenschap in Rusland keert hij terug, maar hij is niet alleen. Aan zijn zijde staat een Russische vrouw van wie hij zielsveel houdt, maar wier komst de familie uiteen dreigt te scheuren.

Alles of niets – Stefanie van Mol (18 november)

LAURA DE VRIES
Ik heb geld nodig. En geen klein beetje ook.
Maar dan krijg ik een geweldige kans: ik kan aan de slag als persverantwoordelijke voor topsporter Noah Winters. Er is een bonus aan verbonden die al mijn problemen zou oplossen. Het enige wat ik niet mag doen, is verliefd op hem worden. Hoe moeilijk kan dat zijn?
Dan ontmoet ik Noah Winters. Hij is niet alleen een succesvolle Formule 1-piloot, maar ook een wildebras met een reputatie als vrouwenversierder, een arrogante klootzak, en ontzettend sexy. En alsof één knappe eigenwijze man met een te groot ego niet voldoende was, heeft hij ook nog een tweelingbroer.

NOAH WINTERS
Ik wil me focussen op het Formule 1-seizoen, en heb geen zin in die pr-onzin die daarbij komt kijken. Ik heb al helemaal geen oppas nodig in de vorm van een jongedame die carrière wil maken op mijn naam.
Maar niets had me kunnen voorbereiden op die pittige, bijdehante brunette die mijn wereld op zijn kop zet. Zodra mijn tweelingbroer Finn haar in de gaten krijgt, ziet hij zijn kans schoon om een jarenlange vete tussen ons uit te vechten.
Wie van ons twee dit kampioenschap wint, krijgt álles: de eer, de glorie… en Laura.

Leave a Reply

  • (not be published)