Verlos ons van het kwade

Titel: Verlos ons van het kwade
Auteur: Linda Jansma
Serie: Van Foreest #2
Genre: Thriller
Uitgeverij: De Crime Compagnie
Publicatiedatum: januari 2022
Aantal bladzijdes: 350
Recensie: Amanda

Auteur
Linda Jansma (1967) schrijft psychologische thrillers met een maatschappelijk thema. Door haar filmische beschrijvingen en oog voor detail weet zij haar lezerspubliek aan zich te binden. Linda schreef 16 thrillers waaronder de bestsellers Houvast, Kwetsbaar en Tweestrijd.

Achterflap
Het langverwachte vervolg op In naam van de vader.

De goede naam van de familie Van Foreest wordt bedreigd door de komst van een jonge vrouw. Nadat de familie Van Foreest hun leven weer enigszins op orde heeft na het noodlot dat hen trof, ontstaan er opnieuw problemen. Dat heeft alles te maken met de nieuwe bewoonster van een al jaren leegstaand huis in Laren. De vrouw verliet twintig jaar geleden ’t Gooi na een dodelijk ongeval. Waarom is zij teruggekomen en waarom probeert zij op slinkse wijze het leven van Renée en Francis van Foreest binnen te dringen?

Mijn mening
Na het lezen van In naam van de vader was ik ontzettend benieuwd hoe het met de familie Van Foreest verder zou gaan. De ontwikkelingen volgden elkaar snel op en de uiteindelijke ontknoping was er een waar je u tegen zei. Maar ook verre van afgerond. Dus ik begon met hoge verwachtingen aan het vervolg, Verlos ons van het kwade. Zouden we nu eindelijk alle antwoorden krijgen op de losse eindjes? Hoe gaat de familie Van Foreest zich hier allemaal uitredden, of wordt het toch hun ondergang?

We zijn inmiddels een hele poos na de laatste gebeurtenissen op de verjaardag van Ernst van Foreest. De rust lijkt wedergekeerd en iedereen lijkt, ogenschijnlijk, zijn of haar leven weer volledig te hebben opgepakt. Maar onder de oppervlakte blijft er van alles broeien en borrelen. Argwaan bij Tobias en Matthijs zorgt ervoor dat de langzaam geheelde wonden gaan etteren en uiteindelijk openbarsten. En alsof alle geheimen binnen de familie Van Foreest nog niet voor genoeg problemen zorgen, komt er ook nog een oude bekende om de hoek kijken. Ties maakt zich daarentegen erge zorgen om zijn 15-jarige zusje Cato.

Ik heb weer ontzettend genoten van dit boek. Het is spannend, vol verrassingen en geheimen en zet je steeds op het verkeerde spoor. Veel actie maar ook dingen waarbij ik even zat te gruwelen. Ik werd meegezogen in de geheimen en problemen van alle personages die aan het woord komen en verbaasde mij meermaals over het feit dat een familie zoveel pech, onheil, dom geluk en heibel over zichzelf kan afroepen. Ik heb mij prima vermaakt met de liefdesperikelen/affaires en de afwisseling tussen de spanning en actie. Heerlijk vlot geschreven met prettige korte hoofdstukken. Vanaf de laatste 100 bladzijdes kon ik het niet meer wegleggen.

Ik ben heel benieuwd of er nog een derde deel komt met de Van Foreest familie in de hoofdrol, want ik denk dat er nog het nodige uit te halen valt. Ik ben bijvoorbeeld erg benieuwd hoe het met Thomas gaat. Maar ook wat het leven Ties gaat brengen en Cato. Of hoe het gaat met de onderlinge verhoudingen in de familie en de geheimen in de tuin. Maar vooral Ties, ik heb een beetje een zwak voor hem gekregen.

Spanning: 4
Plot: 4
Leesplezier: 5
Schrijfstijl: 4,5
Originaliteit: 4,5
Psychologie: 4

Daarmee kom ik afgerond uit op een mooie 4,5 ster voor Verlos ons van het kwade.

Amanda

Waardering: 4.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)