Het duurde een paar dagen, maar hier is het volgende overzicht met de nieuw te verschijnen boeken:

Schaduwstad – David Baldacci (10 mei)

Privédetective Aloysius Archer viert samen met zijn goede vriendin Liberty Callahan oudjaarsavond in Los Angeles, waar Liberty naam probeert te maken als actrice. Die avond ontdekt Archer dat achter alle pracht en praal van Hollywood een duistere wereld schuilgaat. Scenarioschrijfster Ellie Lamb vraagt hem uit te zoeken wie haar wil vermoorden, maar wanneer hij bij haar langsgaat in Malibu, is de vrouw nergens te bekennen. Wat hij wel aantreft, is het lichaam van een vermoorde man. En in de uren daarna wordt Archer buiten westen geslagen, achtervolgd door smokkelaars en bijna doodgeschoten. Kortom: het jaar 1953 had niet beter kunnen beginnen…

Rood gevaar – Chris Ryan (24 mei)

Het Kremlin vergeet nooit. Zes jaar geleden vluchtte de hooggeplaatste Russische buitenlandse inlichtingenofficier Nikolai Volkov zijn land uit, beschuldigd van het verkopen van staatsgeheimen aan MI6. Hij dook onder in het Verenigd Koninkrijk.

Negen weken geleden werd Volkov onderuitgezakt op een parkbank in Swindon gevonden, vergiftigd met een zenuwgas – het slachtoffer van een mislukte moordaanslag. Nu staat hij voor de ultieme keuze: werken met zijn gezworen vijanden, of de toorn van het moederland onder ogen zien…

Ondertussen worden ex-regimenthelden Porter en Bald door MI6 opgeroepen voor een uiterst gevoelige missie. Hun doelwit: Derek Lansbury, een excentrieke Britse populist en vermoedelijke Russische spion. MI6 gelooft dat Lansbury iets groots aan het plannen is voor een geheime extreemrechtse bijeenkomst, en Bald en Porter moeten helpen hem ten val te brengen. Maar hoe dichterbij ze komen, hoe meer ze verstrikt raken in een verbijsterende samenzwering die de gevestigde orde van het Westen omver dreigt te werpen.

Hebzucht – Erin Young (25 mei)

De tijden zijn veranderd in Black Hawk County, Iowa. De fabrieken en pakhuizen van Waterloo, de hoofdstad van de provincie, liggen er verlaten bij. Investeerders blijven weg, jongeren verlaten het gebied op zoek naar betere vooruitzichten. Vervaagde advertenties prijzen bedrijven aan die niet meer bestaan, en hele wijken liggen in verval. Buiten de stad zijn ook de eeuwenoude boerderijen vervallen en leeg. Er staan nu hypermoderne bedrijven, die in handen zijn van gigantische agrarische firma’s, vaak met schimmige banden met de politiek. De gewassen worden met drones besproeid en maïs wordt in laboratoria geperfectioneerd om beter en vooral sneller en groter te groeien.

Sergeant Riley Fisher, onlangs gepromoveerd tot onderzoeksleider bij de politie van Black Hawk County, leidt een onderzoek naar moorden op verschillende vrouwen uit de buurt. Ze is geschokt te ontdekken dat een van de slachtoffers een oude vriendin van haar is – uit een tijd die ze heeft geprobeerd te vergeten. Terwijl ze dieper in de zaak duikt, geholpen door Logan Wood, een voormalige rechercheur, ontdekt Riley dat sommige dingen niet vergeten kunnen worden.

Josephine – Anne-Laure van Neer (16 mei)

Wegkwijnen in de Alzheimerafdeling, dat is geen optie voor Joséphine en de leden van de Thanatosclub. Het selecte vriendengroepje uit het rusthuis Den Groenen heeft één wens:hun levenseinde zelf bepalen. Een gezamenlijk giftuintje dat ingrediënten levert en een boekje met fatale recepten garanderen een snelle oplossing wanneer de tijd rijp is. En dan gebeurt het ondenkbare. De directeur van het rusthuis onthult zijn plannen om een nieuwbouw neer te zetten in de tuin. Joséphine en haar vrienden zullen er alles, maar dan ook werkelijk alles aan doen om de tuin en hun laatste wil te redden.

Gele zomer – Nellie Mandel (30 mei)

Op Prince Edward Island verdwijnt het zoveelste meisje, deze keer een jonge Amerikaanse. Politiechef Arletta Browning en haar team worden door pers en publiek aangesproken over dit jaarlijkse fenomeen. Tegelijk moeten ze een fraudezaak oplossen waar een van de vooraanstaande burgers van het eiland bij betrokken is. De verdwijningszaak wordt een wedloop tegen de tijd, maar ook de persoonlijke relaties van Arletta komen in het gedrang.

Het weeshuis in de azuurblauwe zee – TJ Klune (19 mei)

Linus Baker leidt een rustig, afgezonderd leven en is maatschappelijk werker bij het Ministerie van Toezicht Magische Jongeren. Hij krijgt de bijzondere opdracht te onderzoeken of zes magisch begaafde, maar risicovolle jongeren, die in een weeshuis op een klein eiland wonen, mogelijk een te groot gevaar voor de samenleving opleveren.
In het weeshuis wonen zes jongeren; een merkwaardig, bont gezelschap dat bestaat uit Talia (een meisjeskabouter), Theodore (een gevleugeld draakje), Phee (een boself), Chauncey (een groen, kwalachtig wezen), Sal (een jongen die een miraculeuze verandering ondergaat wanneer hij bang is) en Lucy (een zesjarige antichrist).
Arthur Parnassus is er de directeur en hij wil te vuur en te zwaard sluiting voorkomen – ook al zal hij dan zijn eigen geheim moeten prijsgeven. Linus gaat een maand op het eiland wonen. Wanneer hij gaandeweg zijn vooroordelen laat varen en niet alleen een band opbouwt met de jongeren, maar ook met Arthur, komt hij voor een dilemma te staan: moet hij de ambtelijke regels of zijn hart volgen?

De theekoepel – Karin Quint (3 mei)

Landgoed Rosaville, 1903. Rosalie de Wit houdt een feest in de tuin van Rosaville. Na de dood van haar vader is ze vanuit Engeland naar Nederland vertrokken en heeft ze haar intrek genomen in de schitterende villa die haar vader ooit voor haar moeder liet bouwen. Met het tuinfeest viert Rosalie dat ze een jaar in Nederland is. Ze huurt de gedreven en enthousiaste fotograaf Arris Nauta in om het vast te leggen. Meteen voelt Rosalie zich tot de fotograaf aangetrokken, maar ze houdt zich aan het advies van haar vader: val nooit voor een man met minder geld dan jijzelf.

Ondertussen heeft zich in de omgeving van Landgoed Rosaville een nieuwe buurtgenoot gevestigd: de charmante fabrikant Jonathan van Bredevoort. Rosalie valt als een blok voor hem en hij lijkt de ideale huwelijkskandidaat. Maar is hij wel de man die ze denkt dat hij is?

Leave a Reply

  • (not be published)