Blackmail

Titel: Blackmail
Auteur: Cis Meijer
Genre: jeugdboek
Uitgeverij: De Fontein
Publicatiedatum: augustus 2021
Aantal bladzijdes: 196 (e-pub)
Recensie: Manon

Auteur
Cis Meijer is geboren in 1970 en woont samen met haar man en dochter in Amsterdam. Ze studeerde film- en televisiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam, daarna is ze gaan werken als beeldeditor. Nu is ze fulltime schrijfster. Voor meer info over Cis, haar boeken en schrijfwedstrijden, neem een kijkje op haar website: www.cismeijer.nl

Achterflap/samenvatting
Welk geheim nam Jade mee in haar graf?

Roddelkoningin Jade maakt podcasts met smeuïg nieuws over leerlingen en docenten op haar school. Ze is geliefd en gehaat. Op een avond komt ze om door een tragisch ongeval. Als haar vriendin Tess twee maanden later een onafgemaakte podcast van Jade vindt, schrikt ze van een emotionele onthulling. Tess moet en zal ontdekken welke geheimen Jade meenam in haar graf. Was haar dood eigenlijk wel een ongeluk?

Mijn mening
Een spannende jeugd thriller van Cis Meijer uit de Politie niet betreden – serie. Ik heb de

e-pub gelezen, maar de hardcover boeken zijn altijd lekker opvallend met die band die om het boek heen zit. We ontmoeten Tess twee maanden na het ongeval van haar vriendin Jade als ze wordt gevraagd om bij haar andere vriendinnen Feline en Aisha te blijven slapen om een podcast over Jade te maken, maar dat wil Tess liever niet. Want podcasts maken was Jade’s ding. Als ze door Jade’s moeder wordt gevraagd of ze een aandenken uit Jade haar kamer wil, is er maar een ding dat Tess wil en dat is de goocheldoos waar ze vroeger als kind mee speelden. Maar dan vindt ze een audiorecorder met een onafgemaakte podcast..daar begint het verhaal van Blackmail. Was Jade’s dood wel een ongeval en wat staat er op die verborgen audiorecorder? Veel vragen waar Tess een antwoord op wil hebben…

In de badkamer peuter ik een steentje uit de prikkende wond op mijn hand. Water en bloed vloeien samen en verdwijnen in het afvoerputje. In mijn hoofd is het een kermis aan beelden, geuren en geluiden.

Ik vond het een leuk boek, spannend zeker ook voor de doelgroep. Podcasts zijn helemaal hot tegenwoordig, daar maakt de schrijfster goed gebruik van. Het verhaal wordt verteld vanuit Tess, zij is de hoofdpersoon van het verhaal, maar er is ook een onbekende persoon die hoofdstukken voor haar/zijn rekening neemt. Deze persoon heeft iets te verbergen en doet er alles aan om te voorkomen dat haar/zijn identiteit wordt onthuld. De spanning wordt goed opgebouwd, op het eind van het verhaal blijf je lezen omdat je wil weten hoe het afloopt. Cis Meijer heeft de karakters goed neergezet, iedereen heeft zijn of haar geheimen, maar wie het grootste geheim heeft…haar hele schrijfstijl was prettig, geen lange hoofdstukken, gewoon lekker vlot, daar houd ik wel van. En ook de romantische noot wordt niet vergeten, want Luca, de broer van Jade, is toch wel erg leuk. Kortom: erg genoten van deze spannende jeugdthriller.

Ik sta hier krap, maar verdekt opgesteld. Ik trek mijn handschoenen aan om straks geen sporen achter te laten, en pak mijn mes. Just in case. Vanaf hier kan ik alles goed in de gaten houden. Niemand kan mij zien. Die bitch komt er zo aan. Nog even en dan is het voorbij.

Spanning: 4
Plot: 4
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 4,5
Psychologie: 4

4 sterren voor Blackmail

Manon

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)