Nooit gedacht

Titel: Nooit gedacht
Auteur: Latoya Morris
Genre: Young-Adult
Uitgeverij: Hamley Books
Publicatiedatum: november 2021
Aantal bladzijdes: 392
Recensie: Manon

Auteur
Latoya Morris is geboren en getogen in Sittard en op haar 21ste verhuisd naar Den Haag om samen te gaan wonen met haar toenmalige vriend en nu echtgenoot André. Latoya heeft Engels en Russisch gestudeerd aan de Vertaalacademie in Maastricht en is ook werkzaam als vertaler Engels en Duits, dat laatste dankzij haar Duitse roots. Haar hobby’s zijn er te veel om op te noemen, maar het zijn er veel, en ze houdt van verre reizen maken. Wil je meer over Latoya weten, neem een kijkje op haar Facebookpagina.

Achterflap
Een bijzonder verhaal dat de lezer terugbrengt naar Nooitgedachtenland.

Aarde, vierentwintigste eeuw. Ruimtereizen en handel drijven met andere planeten behoren tot het alledaagse leven. Ingenieur en pilote Eavan is een afstammelinge van een meisje genaamd Wendy, dat meer dan drie eeuwen geleden door een vliegende jongen met een panfluit is mee is genomen naar een prachtig eiland, waar je nooit volwassen wordt.

Eavan is er heilig van overtuigd dat haar voorouder het hele verhaal, dat ze in een dagboek heeft opgeschreven, niet uit haar duim heeft gezogen. Samen met haar vriend Chris gaat ze op zoek naar de planeet waarvan zij vermoedt dat Wendy daar ooit is terecht gekomen met de vreemde jongen. Maar ze is niet voorbereid op wat ze daar werkelijk aantreft.

Mijn mening
Nooit gedacht, het verhaal over de jongen die kan vliegen, die we allemaal toch kennen als Peter Pan. Al moet ik dan gelijk denken aan het welbekende sprookje met de film en de liedjes. Dan is het boek Nooit Gedacht toch net even anders, aangezien dit verhaal zich in de toekomst afspeelt en de schrijfster haar fantasie erop heeft losgelaten. In de 24ste eeuw is reizen naar een andere planeet net zo gewoon als vliegen naar Spanje (alhoewel je tegenwoordig beter met de auto kan gaan, maar laten we daar niet over uitweiden…). Onze hoofdpersoon Eavan is de afstammelinge van Wendy, die we allemaal wel kennen van Peter Pan. Het officiële doel van Eavan en haar vriend Chris is om een nieuwe planeet te ontdekken, maar Eavan hoopt echter de planeet te vinden waar Wendy ooit is heen gebracht. Door een crash belanden ze op een voor hun onbekende planeet en wat Eavan denkt wordt ook waarheid, alleen zijn ze niet echt voorbereid op wat driehonderd jaar met een planeet doet. Dan ontmoeten ze Caelian..is het hem? Is het Peter Pan? Of toch niet? Kunnen Eavan en Chris hem vertrouwen?

Ik ben haar niet vergeten. Nooit.’ Er klonk een vleugje woede door in zijn stem. ‘Ik ben zelfs nog heel lang naar haar teruggegaan: een jaar, twee jaar, drie jaar, vijf jaar.

Wat een heerlijk verhaal heeft Latoya geschreven, waar Peter Pan toch meer voor de jongere jeugd onder ons is, is dit echt geschreven voor de young adults (en oudere adults ook niet te vergeten). Dit boek heeft ook meer spanning te bieden, met de bekende piraten in de hoofdrol. Heerlijk om te lezen, kan ik je zeggen.

Ze viel op haar knieën en nam hem in haar armen. De haak, die diep in zijn vlees zat, veranderde van glanzend zilverachtig naar in- en inzwart. Slierten zwart rook begonnen uit zijn wond omhoog te kringelen.

Latoya heeft een fijne, vlotte schrijfstijl, de karakters worden goed beschreven, waardoor je je al snel met hun verbindt. Kortom, als je vroeger van Peter Pan hebt genoten, mag deze  fantasy niet in je boekenkast ontbreken!

Spanning: 3,5
Plot: 3,5
Leesplezier: 3,5
Schrijfstijl: 3,5
Originaliteit: 3,5
Psychologie: 3,5

3,5 ster voor Nooit gedacht

Manon

Waardering: 3.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)