Hamley in de magische bibliotheek

Titel: Hamley in de magische bibliotheek
Auteur: Sandra J. Paul
Serie: Hamley #8
Genre: Kind
Uitgeverij: Hamley Books
Publicatiedatum: april 2023
Aantal bladzijdes: 78
Recensie: Amanda

Cover
Net als de voorgaande delen, ook nu weer een mooie en aantrekkelijke cover door het kleurgebruik en het schattige zwarte katje. Een grappig detail is dat er voorgaande delen van Hamley ook op de cover zijn afgedrukt als zijnde boeken die in de bibliotheek staan waar Hamley is. Leuk gedaan.

Auteur
Sandra J. Paul is een veelzijdig genre-overschrijdend auteur die vooral bekend staat om haar spannende jeugdboeken, paranormale Young Adult en psychologische thrillers. Zij debuteerde in 2015 met de paranormale Young Adult-reeks ‘Het Eiland’.

Achterflap
Hamley wordt door haar baasje Betty meegenomen naar de plaatselijke bibliotheek. Daar maakt ze kennis met Odin, de zwarte bibliotheekkat. Net als Hamley kan Odin ook begrijpen wat mensen zeggen. Odin vertelt haar dat alle magische zwarte katten bij volle maan samenkomen in de bibliotheek.

De volgende nacht gaat Hamley samen met haar moeder op pad, en ontdekt ze in de magische bibliotheek het goed verborgen geheim van alle zwarte katten.

Mijn mening

‘Omdat we het beloofd hebben.’
‘Maar waarom hebben we dat beloofd? Ze weten van de magie af, wat maakt het dan nog uit of ze het wel of niet weten?’
‘Tja, zegt Mama Kat, ‘dat weet ik eigenlijk ook niet. Maar wanneer ik iets beloof, hou ik me daar aan. Dat is echt wel belangrijk’

Dit keer gaat Hamley op avontuur naar de bibliotheek. Ze heeft geen idee wat het precies is en wat je daar dan doet. Maar haar baasjes nemen haar mee naar een lezing over katten. Ze komt erachter dat er in de bibliotheek ook een kat woont. Maar wat ze dan nog niet weet, is dat de bibliotheek voor haar (en haar mede zwarte katten met groene ogen die mensen begrijpen) nog een ander doel heeft. Maar hier komt ze snel achter en ze valt van verbazing in verbazing.

Leuk kinderboek, vlot te lezen door het taalgebruik en de bladspiegel, afgewisseld met mooie illustraties. Aantrekkelijk vormgegeven. Hamley is een leuk en bijzonder katje om mee op avontuur te gaan. Ze leert iedere keer weer nieuwe dingen (kinderen hierdoor dus ook). De combinatie van avontuur en feitjes is een goeie opzet. Daarnaast zit er ook het thema over geheimen in en wat je met geheimen doet (of juist niet).

Hamley in de magische bibliotheek krijgt van mij 4 mooie sterren.

Amanda


Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij Hamley Books, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)