Enna tegen het Inktgenootschap

Titel: Enna tegen het Inktgenootschap
Auteur: Kristen Perrin
Serie: Inktgenootschap #1
Genre: Kind en Jeugd, Fantasy
Uitgeverij: De Fontein
Vertaald door: Anne Douqué
Publicatiedatum: Augustus 2022
Aantal bladzijdes: 288
Recensie: Amanda

Cover
Een hele aantrekkelijke, spannende en mysterieuze cover. Ziet er duister en spannend uit, trekt de aandacht door de groene ring op de zwarte achtergrond en de boeken die zichtbaar zijn in de groene ring. Cover past goed bij het verhaal.

Auteur
Kristen Perrin komt oorspronkelijk uit Seattle, Washington, maar woont nu in Engeland in Surrey. Ze werkte vroeger als boekverkoper.

Achterflap
De boekhandel van Enna’s moeder heeft altijd vreemde klanten aangetrokken, maar de man met de groene hoed is wel érg vreemd. Nadat Enna hem in een zeldzame eerste editie ziet schrijven vindt ze al snel overal sporen van gloeiende groene inkt – het teken van het mysterieuze Inktgenootschap van meneer Fabel. En steeds als Fabel een boek op magische wijze herschrijft, verandert er iets in Enna’s wereld.
Enna besluit te infiltreren in het genootschap en Fabel te stoppen voordat haar hele wereld instort. Maar in je eentje ten strijde trekken tegen een magisch genootschap? Dat blijkt nog niet eenvoudig.

Mijn mening

Je gaf me niet het gevoel dat ik mezelf kon zijn bij jou.

In Enna tegen het Inktgenootschap maken we kennis met de doodgewone, ietwat onzekere Enna. Haar moeder heeft een boekhandel waar ze vaak te vinden is. Ze hebben niet veel geld, terwijl haar beste vriendin Delia uit een rijke familie komt. Op een dag komt er een vreemde man in de winkel en ze ziet hem in een zeldzame eerste editie van een boek schrijven. Als ze buitenkomt ziet ze tot haat verbazing dat er dingen zijn veranderd. Waar de taxi’s altijd zwart waren, zijn ze nu ineens rood en niemand lijkt het op te vallen. Enna gaat op onderzoek uit en komt uit bij het Inktgenootschap. Ze wil dit magische genootschap stoppen, maar wie is te vertrouwen?

Wat een heerlijk boek! Ik werd vanaf de eerste bladzijde meegesleept in het bijzondere leven van Enna, de boekwinkel van haar moeder en haar ietwat gekke oma. Terwijl Enna denkt dat ze een doodnormaal meisje is, blijkt ze over iets magisch te beschikken. Wanneer je met haar op onderzoek uitgaat, beleef je de spannendste, gekste en grappigste dingen. Haar oma die alleen boekcitaten kan uitspreken en dingen die steeds veranderen in Londen wanneer er weer in een boek is geschreven zijn twee van die dingen. Ik hou van Londen, ben hier meermaals geweest, en vond het heerlijk om met dit boek door de straten van Londen te struinen, het voelde alsof ik er zelf liep en alle veranderingen met eigen ogen kon zien. Hierdoor verlang ik er echt weer naar om weer eens naar Londen te gaan.

Perrin heeft een beeldende, vlotte en meeslepende schrijfstijl. Ze weet ook de nodige humor in het verhaal te brengen, hetgeen zorgt voor een vrolijke noot. De manier waarop ze het verhaal van Enna vertelt, zorgt ervoor dat je het zo voor je ziet. Het is in begrijpelijke taal geschreven, eventuele moeilijke begrippen worden uitgelegd wat hiermee bedoeld wordt. De basisonderwerpen waarop het verhaal gebouwd is, zijn vriendschap, vertrouwen (in jezelf en in anderen) en voor elkaar klaarstaan. Dit zit goed verpakt in dit spannende en magische verhaal.

Enna tegen het Inktgenootschap krijgt van mij 4 sterren. Ik heb genoten van het verhaal en van Enna en ik kijk uit naar het tweede deel. Ik ben heel benieuwd wat voor spannende dingen Enna nog gaat beleven!

Amanda

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)