Liever het bloed

Op 18 april verschijnt bij A.W. Bruna Uitgevers de thriller Liever het bloed van Michael Bennett. In samenwerking met de uitgever mogen wij 1 exemplaar verloten, waarvoor onze hartelijke dank.

Het verhaal
Hana Westerman is alleenstaande moeder, Maori en politie-inspecteur bij de afdeling Zware Delicten in Auckland. Wanneer ze een anoniem filmpje ontvangt, leidt dit haar naar een vervallen appartement, waar ze een man aantreft die is opgehangen in een verborgen ruimte. Hana en haar team zetten alles op alles om de moordenaar te vinden, en de druk neemt toe als een aantal nieuwe doden doet vermoeden dat ze te maken hebben met Nieuw-Zeelands eerste seriemoordenaar ooit.

Het lijkt onmogelijk om een motief te vinden voor de ogenschijnlijk losstaande moorden. Dan ontdekt Hana dat er een verband is met een oude misdaad uit de tijd van de bloederige kolonisatie van Nieuw-Zeeland. De zoektocht begint haar steeds persoonlijker te raken en Hana beseft dat haar afkomst en kennis essentieel zijn voor het vinden van de moordenaar. Maar met elke nieuwe moord lijkt het erop dat de wraak die de hij zoekt ook Hana en haar familie treft…

Over de auteur
Michael Bennett (Ngati Pikiao, Ngati Whakaue) is auteur, scenarioschrijver en regisseur uit Nieuw-Zeeland wiens films zijn geselecteerd voor tal van festivals, waaronder Cannes, Berlijn, Toronto en New York. Zijn non-fictieboek “In Dark Places”, over een van Nieuw-Zeelands grootste gerechtelijke dwalingen, won de prijs voor Beste Non-Fictieboek bij de Ngaio Marsh Awards. In 2019 ontving zijn graphic novel Helen and the Go-Go Ninjas, een samenwerking met de veelgeprezen kunstenaar Ant Sang, een internationale White Raven Award.
Michael woont in Auckland, Nieuw-Zeeland, met zijn partner Jane en drie kinderen. Hij is hoofd scenarioschrijven aan de South Seas Film School.

Wat moet je doen om kans te maken? Beantwoord via een e-mail de volgende vraag:

  • Hoe heten de kinderen van Michael Bennett?

Stuur je antwoord via een e-mail voor 22 april 2023 naar info@thrillersandmore.com onder vermelding van ‘Liever het bloed’. Vermeld hierbij ook gelijk je adresgegevens!
Ben je al lid van onze Facebook-groep? Nee? Kom er gezellig bij en mis niets van onze winacties, interviews en ander leuk nieuws! Dat kan als je hier klikt 🙂

Like ook onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven van het allerlaatste nieuws van Thrillers & More. Succes!

Kijk hier voor meer lopende winacties


Leave a Reply

  • (not be published)