Triple Cross

Titel: Triple Cross
Auteur: James Patterson
Serie: Alex Cross #28
Genre: Thriller
Uitgeverij: Cargo
Vertaald door: Waldemar Noë
Publicatiedatum: april 2023
Aantal bladzijdes: 368
Recensie: Amanda

Auteur
James Patterson (1947) is de succesvolste hedendaagse thrillerauteur ter wereld. Van zijn boeken zijn meer dan 300 miljoen exemplaren verkocht. Hij schreef de zeer succesvolle thrillerreeksen Alex Cross en The Women’s Murder Club. Een groot aantal van zijn boeken schreef hij samen met coauteurs, onder wie Michael Ledwidge, Maxine Paetro en J.D. Barker. Daarnaast schreef hij twee boeken samen met Bill Clinton en ook een thriller met Dolly Parton. James Patterson woont en werkt in Florida.

Achterflap
Alex Cross is een seriemoordenaar op het spoor die het heeft gemunt op complete gezinnen: de Family Man. Een zorgvuldige moordenaar: nooit wordt hij gezien, nooit laat hij enig bewijs achter.

Een true crime-auteur: hij ziet patronen die niemand anders ziet. Hij herkent een perfecte moord, en gelooft dat de Family Man de ster moet worden van zijn volgende boek.

Een gouden rechercheteam: Cross, Sampson & Mahoney. Niemand heeft ze ooit verslagen en ze geloven niet in de perfecte moord. Samen besluiten ze de uitdaging aan te gaan en langzaam sluit het net zich om de meest gezochte seriemoordenaar, de Family Man.

Mijn mening
Ik heb een beetje een haat-liefdeverhouding met de boeken over Alex Cross. Iedere keer denk ik weer ‘nu ken ik het wel’. Veel van hetzelfde, eenvoudig, veel actie, behoorlijk wat ongeloofwaardigheden, nu ben ik er weer wel klaar mee. Maar iedere keer als ik een nieuw deel zie, ga ik het toch weer lezen. Ook nu weer. Al moet ik wel zeggen dat dit deel weer iets spannender en onvoorspelbaarder was dan de vorige. Een interessante moordzaak over een moordenaar die hele gezinnen vermoord, gruwelijk, met daarnaast de rode draad rondom M., de persoon die Cross al jaren volgt, soms helpt, maar hem vaak tegenwerkt. Ook in deze zaak lijkt nu ineens schot te komen, na vele boeken. Ook krijgt Bree (de vrouw van Alex) een moeilijke en gevaarlijke zaak om aan te werken.

Het verhaal wordt vanuit twee perspectieven verteld, Bree en Alex, beiden zijn met hun eigen zaak bezig. Door deze wisselingen switch je steeds tussen twee heel verschillende verhaallijnen, die aan het eind toch ergens een raakvlak blijken te hebben. Het is een lekker vlot verhaal met de nodige actie en spanning en vermakelijke personages zorgen voor een paar uurtjes prima leesplezier.

Spanning: 3,5
Plot: 3,5
Leesplezier: 3,5
Schrijfstijl: 3,5
Originaliteit: 3,5
Psychologie: 3

Net 3,5 ster voor deel 28 in de Alex Cross-serie: Triple Cross.

Amanda


Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij Cargo, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 3.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)