De Cock en het kind van de rekening – Baantjer (1 augustus)

Op oudejaarsavond wordt De Cock gestoord door onverwacht bezoek. Op zijn stoep staat een haveloze man met een woeste baard die zegt dat hij zal worden vermoord door twee jonge gasten. De Cock vermoedt dat hij te maken heeft met een verwarde geest en verwijst hem door naar het politiebureau. Een paar dagen later wordt de man dood aangetroffen op een bankje op de Noordermarkt. Vermoord. Hij blijkt Joop Koedam te zijn, een oude inbreker die De Cock ooit nog heeft gekend. Even later wordt er een tweede dode uit hetzelfde circuit aangetroffen. De Cock gelooft niet in toeval en denkt dat de twee het slachtoffer zijn van een oude vete in de onderwereld…

Verstoten – Jane Harper (22 augustus)

Een jaar na dato werpt de verdwijning van Kim Gillespie nog altijd een schaduw over het leven van haar familie en vrienden in Marralee Valley, in het hart van de Australische wijngregio. Naar dit stadje reist Aaron Falk af om de doop van de baby van zijn beste vriend bij te wonen. Maar al geniet hij van het leven in de weelderige vallei, Falk begint al snel te vermoeden dat de hechte groep vrienden en familie beschadigder is dan op het eerste gezicht het lijkt. Rondom Falks vriend, de vermiste moeder en een vrouw tot wie Falk zich sterk aangetrokken voelt, blijken duistere vragen te sluimeren wanneer gebeurtenissen uit het verleden aan het licht komen.

De jacht op Nova – Sietske Scholten (25 augustus)

Als de negenenveertigjarige Birgit op social media haar beroemde dochter Nova live overmeesterd ziet worden door een insluiper, bedenkt ze zich geen moment. Ze schakelt de politie in en springt in de auto op weg naar de villa van Nova. Maar aangekomen op het plaats delict hoort Birgit dat de insluiper dood is aangetroffen, maar van Nova ieder spoor ontbreekt. Gefrustreerd door de nauwelijks vorderende ontwikkelingen van de recherche in de dagen erna en zwaar ongerust om het welzijn van Nova start Birgit haar eigen onderzoek. Maar hoe dieper ze graaft, hoe meer vragen er opdoemen en hoe meer ze merkt dat ze wordt tegengewerkt in haar zoektocht. Wie heeft er belang bij de verdwijning van Nova? Wat is er precies gebeurd? En lukt het Birgit om haar dochter terug te vinden voor het te laat is?

De bruid van Blackfriars Lane – Michelle Griep (17 augustus)

Detective Jackson Forge kan niet wachten om met voormalig oplichtster en dievegge Kit Turner te trouwen. Kit is net zo enthousiast en wil hem daarom graag een mooi cadeau geven. Tegen de waarschuwingen van Jackson in gaat ze achter de mannen aan die zijn broer hebben verminkt. Er is immers niets wat een detective liever wil dan een opgeloste zaak. Maar dan steekt tijdens haar onderzoek haar eigen verleden opeens de kop op en brengt ze niet alleen zichzelf maar ook haar huwelijk met Jackson in gevaar.

Nooit meer zoals het was – Chris Whitaker (24 augustus)

Tall Oaks is een idyllisch stadje, totdat de verdwijning van de driejarige Harry Monroe de hechte gemeenschap opschudt. Ondanks veel media-aandacht en een uitgebreid politieonderzoek wordt het jongetje niet gevonden.

Drie maanden later zijn alle inwoners verdergegaan met hun levens, behalve sheriff Jim en Harry’s moeder Jess, die hun uiterste best doen de zoektocht gaande te houden. Maar proberen de waarheid te achterhalen is erg lastig in een stadje waar niets is wat het lijkt en iedereen iets te verbergen heeft. Iedereen, inclusief Jim en Jess zelf…

Deep fake – Max van Olden (31 augustus)

Als een klasgenootje van de 17-jarige Liz in het ziekenhuis belandt, nadat er een naaktfilmpje van haar is verspreid, weet Liz niet wat ze moet doen. Slechts een paar dagen eerder heeft ze datzelfde filmpje namelijk op haar broers computer zien staan. Had ze met haar broer moeten praten? Had ze dit kunnen voorkomen? Een waarschijnlijk onschuldige man wordt als verdachte aangemerkt. Liz besluit dat ze in actie moet komen. Ze is vastbesloten om de dader te vinden, wie dat dan ook is.

Zomers aan zee – Judith Lennox (25 augustus)

Elke zomer gaan Bea, Marissa en Emma naar Seastone, Emma’s ouderlijk huis aan de ruige kust van Suffolk. Door de jaren heen zijn hun levens niet gemakkelijk geweest: Bea’s beslissingen worden nog steeds beïnvloed door een relatie die eindigde met een gebroken hart, Marissa is bang dat ze nooit vrij zal zijn van haar traumatische verleden en Emma heeft zo veel offers gebracht voor haar familie dat ze vervult is van verlangen en spijt.

In Seastone staat Emma’s bijzondere moeder Tamar klaar om steun en aanmoediging te bieden. Zelf leeft ze met een hartverscheurend geheim dat voortkomt uit een korte ontmoeting tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ondanks alle tegenslag lukt het de vrouwen sterk te blijven en geeft vriendschap hun de kracht om de problemen het hoofd te bieden en hun leven een positieve wending te geven.

Leave a Reply

  • (not be published)