De ijskring

Titel: De ijskring
Auteur: Max Seeck
Serie: Jessica Niemi #2
Genre: Thriller
Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers
Vertaald door: Annemarie Raas
Publicatiedatum: januari 2022
Aantal bladzijdes: 478
Recensie: Lilian

Auteur
Voor zijn debuutthriller werd Max Seeck bekroond met de Finse debutantenprijs. Hij leest dolgraag Scandinavische thrillers en luistert tijdens het lezen naar filmmuziek. Seeck heeft een achtergrond in verkoop en marketing en doet zelf ook veel aan de promotie van zijn boeken. Hij spreekt vloeiend Engels en Duits. 

Cover
De naam van de auteur is het eerste wat mij opvalt. In grote rode letters op een witte achtergrond is dat ook niet zo vreemd. De letters liggen erop en zijn voelbaar, het lijkt alsof ze met bloed erop geschreven zijn. De achtergrond is licht van kleur en laat een ijsvlakte zijn met een persoon die je op de rug bekijkt.

Achterflap/samenvatting
Na een releaseparty verdwijnen twee jonge Finse influencers spoorloos. Niet lang daarna wordt er een vreemde foto gepost op hun beider Instagram-accounts. Het is een foto van een oude vuurtoren op een rotsachtig eiland midden in zee. Als bijschrift een gedicht. De tekst beschrijft hun dood…

Jessica onderzoekt de verdwijningen, maar elk spoor lijkt dood te lopen. Dan ontdekt ze dat de twee bloggers een geheim deelden waardoor ze betrokken raakten bij iets heel mystieks en duisters. De dader speelt een levensgevaarlijk spel en lijkt niet van plan te stoppen met spelen…

Mijn mening
Over het eerste deel, De trouwe lezer, was ik gematigd enthousiast. Aangezien het Max Seeck’s debuut was, wilde ik het tweede deel lezen in de hoop dat mijn enthousiasme zou groeien. Het onderwerp en het eerste gedeelte gaf mij hoop.

Twee influencers verdwijnen, is het een stunt om meer likes te halen of is er toch meer aan de hand?

Jessica en haar team staan voor een raadsel: van de twee influencers Lisa en Jason ontbreekt elk spoor. Niet lang na de verdwijning verschijnt er een foto op Lisa’s account en die roept meer vragen op dan antwoorden. Alle onderzoeken en sporen die ze volgen lopen dood en het team staat weer met lege handen. Tot ze ontdekken dat beide influencers betrokken zijn bij iets groots en een duister geheim delen. Komen ze erachter hoe alles precies in elkaar steekt?

Na de fijne start kwam er de klad in. Het verhaal kon mijn aandacht niet meer vasthouden en ook dit keer zitten er ongeloofwaardige stukken tussen. Zoals de persoon met een verbrijzelde hand, die in de volgende hoofdstukken niet meer genoemd wordt en die wonderbaarlijk snel genezen is, want zelfs een verband is niet meer nodig. Slordig en slecht geredigeerd.

De ontknoping laat ook te wensen over. De laatste hoofdstukken zijn erg kort en voelen afgeraffeld, snel even de losse eindjes aan elkaar knopen. Erg jammer, want het begon zo goed en pakkend.

Ik zie vele goede recensies, dus laat het boek niet liggen omdat het mij niet kon bekoren. Iedereen heeft zo zijn voorkeuren en geniet anders van een boek.

Spanning: 3
Plot: 2
Leesplezier: 2,5
Schrijfstijl: 2,5
Originaliteit: 2,5
Psychologie: 2,5

De ijskring van Max Seeck krijgt van mij 2,5 ster.

Lilian

Recensie-exemplaar ontvangen van A.W. Bruna Uitgevers, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 2.5 uit 5.

De ijskring

Leave a Reply

  • (not be published)