Sherlock Holmes - Een studie in rood

Onlangs verscheen bij uitgeverij InfoDok de Young Adult Sherlock Holmes -Een studie in rood van Sir Arthur Conan Doyle, geïllustreerd door Vincent Mallié. In samenwerking met de uitgever mogen wij 1 exemplaar verloten, waarvoor onze hartelijke dank.

Het verhaal
Maak in het gezelschap van Dr. Watson kennis met de beroemde detective met een fantastisch gevoel voor observatie en deductie. Een grote klassieker uit de literatuur uitgegeven in een prachtig geïllustreerde versie. Met illustraties in pen en waterverf brengt Vincent Mallié de avonturen van de beroemde detective opnieuw tot leven. Het boek zelf is een pareltje, gedrukt in een groot formaat met vergulding, zwarte band, hoogwaardig papier, … Sir Arthur Conan Doyle toverde het personage al in 1887 uit zijn pen. Maar het personage is nog steeds wereldberoemd en duikt geregeld op in nieuwe boeken en films.

Over de auteur
Sir Arthur Conan Doyle (1859 – 1930) was een Britse arts, beroemd voor zijn verhalen rond de intelligente detective Sherlock Holmes en zijn assistent, Dr. Watson. Conan Doyle studeerde eerst af als arts en specialiseerde zich nadien in Wenen tot oogarts. Terug in Londen zette hij zijn eigen oogartsenpraktijk op. Ook was hij een erg sportieve man: hij speelde cricket, was fervent bokser, en – heel uitzonderlijk voor die tijd – hij skiede.

Doyle publiceerde zijn verhalen aanvankelijk in tijdschriften en had zijn eerste succes in 1887 met Een studie in rood, waarin Sherlock Holmes voor het eerst verschijnt. In totaal schreef Doyle vier romans en talloze korte verhalen met de detective in de hoofdrol, die werden samengevoegd tot vijf verhalenbundels. In het Nederlands zijn alle Sherlock Holmes-verhalen, zowel de romans als de korte verhalen, verschenen in een reeks.

Wat moet je doen om kans te maken? Beantwoord via een e-mail de volgende vraag:

  • Wie is verantwoordelijk voor de prachtige illustraties in deze Young Adult versie?

Stuur je antwoord via een e-mail voor 18 november 2023 naar info@thrillersandmore.com onder vermelding van ‘Sherlock Holmes’. Vermeld hierbij ook gelijk je adresgegevens!
Ben je al lid van onze Facebook-groep? Nee? Kom er gezellig bij en mis niets van onze winacties, interviews en ander leuk nieuws! Dat kan als je hier klikt 🙂

Like ook onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven van het allerlaatste nieuws van Thrillers & More. Succes!

Kijk hier voor meer lopende winacties


Leave a Reply

  • (not be published)