De verloren woorden

Titel: De verloren woorden 
Auteur: Machteld van Beek
Genre: Roman
Uitgeverij: Gopher
Publicatiedatum: september 2020
Aantal bladzijdes: 250
Recensie: Lilian

Over de auteur:
Machteld van Beeks liefde voor het schrijven van verhalen zat er al vroeg in. Vanaf haar achtste bracht ze iedere schoolvakantie schrijvend door. Na het winnen van een schrijfwedstrijd wist ze zeker dat ze wilde blijven schrijven. Vele verhalen verder, schrijft ze nu het liefst een romantisch verhaal met een vleugje mysterie die zich afspeelt op een plek die tot de verbeelding spreekt.

Achterflap:
Als Isabelle haar jeugdliefde Alex na twintig jaar weer ziet, beseft ze dat haar verliefdheid nooit over is gegaan. Ze weet echter maar al te goed dat haar kinderwens een relatie met Alex onmogelijk maakt. Als Isabelle het dagboek van haar moeder vindt, ontdekt ze geheimen die haar leven op zijn kop zetten. Haar moeder blijkt heel ver te zijn gegaan voor ware liefde, te ver zelfs. Durft Isabelle dat ook? Machteld van Beeks liefde voor het schrijven van verhalen zat er al vroeg in. Vanaf haar achtste bracht ze iedere schoolvakantie schrijvend door. Na het winnen van een schrijfwedstrijd wist ze zeker dat ze wilde blijven schrijven. Vele verhalen verder, schrijft ze nu het liefst een romantisch verhaal met een vleugje mysterie die zich afspeelt op een plek die tot de verbeelding spreekt.

Mijn mening:
“Ga je mee naar Parijs, de liefde ontdekken?” of iets in die strekking, dat waren de woorden van Machteld om mijn aandacht te trekken tijdens het event van de Koukleumen in Landgraaf. En of dat gelukt is… aangezien ik het altijd tof vind om “nieuwe” en lokale auteurs in de schijnwerpers te zetten, ben ik overstag gegaan en heb mezelf ondergedompeld in een roman.

Het genre roman/feelgood, is niet mijn eerste keus qua genre, maar het enthousiasme van Machteld kon ik niet weerstaan. Zeker niet toen ik ontdekte dat ze woonachtig is in Eindhoven.

Het verhaal gaat over Isabelle die na twintig jaar haar jeugdliefde Alex weer ontmoet. Ze merkt dat de verliefdheid na al die jaren niet over is, maar ze geeft geen gehoor aan haar gevoelens, omdat ze weet dat een relatie met Alex er niet in zit.
Isabelle heeft al een tienerdochter, Milou, maar heeft ook nog steeds de wens om nogmaals moeder te worden.  Na het vinden van haar moeders dagboek ontdekt ze geheimen die haar leventje compleet op haar kop zetten.

Door de fijne schrijfstijl weet Van Beek je al snel het verhaal in te trekken. Tot mijn verbazing werd dit “liefdesverhaal” opeens een spannende zoektocht naar het geheim van Isabelles moeder en of Isabelle zelf ook zó ver zou gaan in de liefde.
Van Beek levert met De verloren woorden niet alleen een prachtig en ontroerend liefdesverhaal af, maar ook een spannend verhaal. Je duikt het verleden in aan de hand van het dagboek, waarna je weer het heden in wordt getrokken. Het spel tussen heden en verleden weet Van Beek goed af te wisselen en dat zorgt ervoor dat je blijft lezen.

…dat je soms iets moois moest opgeven om er iets nog mooiers voor terug re krijgen”

Zoals Machteld zelf al aangeeft, klopt helemaal. Het is een romantisch verhaal met een vleugje mysterie op een tot de verbeelding sprekende locatie. Dit heeft ze perfect uitgevoerd in De verloren woorden. Mijn kijk op romantische verhalen heb je weten te veranderen, dank je wel daarvoor.

De verloren woorden krijgt van mij 4 fonkelende sterren.                           

Lilian

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)