Titel: Drakenbloed Drakenbloed
Auteur: Pepper Kay
Serie: Medinië #2
Genre: Fantasy
Uitgeverij: Futuro Uitgevers
Publicatiedatum: juli 2014
Aantal bladzijdes: 220
Recensie: Danielle

Auteur
Pepper Kay (pseudoniem) is als vertaler van technische documentatie vrijwel haar gehele werkzame leven al bezig met taal. Pas in 2010 ontdekte ze een onvermoede liefde voor het schrijven van verhalen. Al snel wist Pepper Kay waar haar hart lag: het schrijven van sciencefiction-verhalen. Inmiddels heeft Pepper Kay zeven boeken op haar naam staan. Vijf daarvan maken deel uit van de SF-serie over interstellair privédetective Kit Guardner: Maalstroom, Doodvonnis, Vuurstorm, Slangenkuil en ID-crisis. Met haar boeken Drakenbloed en Drakenspoor laat Pepper Kay zien dat zij ook een wereld mét magie weet te creëren.

Achterflap

Het bloed van de draak is heet als vuur en dringt via de snee die de nagel heeft veroorzaakt Tessa’s lichaam binnen. Ze voelt hoe het vuur zich als een koortsaanval door haar hele lijf verspreidt.

De confrontatie met de draak vormt het begin van een reeks gebeurtenissen waar Tessa geen invloed op heeft. Ze komt terecht in een andere wereld. Een wereld met magie. De mensen die ze daar ontmoet, proberen haar een taak op te dringen. Iets waar Tessa niets van wil weten. Het enige wat zij wil, is naar huis om haar leven als archeologe weer op te pakken. Gaandeweg wordt het Tessa echter duidelijk dat ze geen keus heeft. Er is geen weg terug. Ze wordt in een bepaalde richting gedwongen en zal de strijd moeten aangaan. Een strijd op leven en dood.

Mening
Tijdens een archeologisch onderzoek stuit Tessa op een bijzonder hiëroglief. Een draak die op dat moment tot leven komt en haar meevoert. Vanaf dat moment kom je samen met haar in een andere wereld terecht. Een wereld die geregeerd wordt door een ‘meester’. Tessa schijnt de uitverkorene  te zijn die het land Medinië en de werelden eromheen moet gaan redden van de ondergang. Samen met lotgenoten, die in het land Medinië ternauwernood wisten te ontsnappen aan de harde hand van de ‘meester’ gaat Tessa de strijd aan. In een wereld vol magie neemt Pepper Kay je mee in het verhaal van Tessa en haar medelotgenoten. Zo is er Lennert, die na een gevecht met de ‘meester’ zijn magie is verloren. Nadia die als opdracht heeft Tessa als leider om te vormen. En nog veel meer namen die de revue passeren. Je moet je aandacht er wel bijhouden wil je erachter komen wie nou bij wie hoort, ondanks dat de schrijfstijl niet ingewikkeld is. De hoofdstukken lopen in elkaar over en zo is het verhaal een continue benoeming van mensen die samen met Tessa het gevecht aangaan tegen de ondergang van Medinië.

Pepper Kay heeft met Drakenbloed een fantasy wereld gecreëerd die visueel goed zichtbaar is gemaakt. Vele zullen ervan kunnen genieten, voor mij persoonlijk lag het allemaal iets te oppervlakkig en kwam het gevoel van spanning niet echt naar boven. Hopelijk kan Pepper Kay me met deel 2 Drakenspoor meer overtuigen van deze fantasy wereld. (Wordt vervolgd dus)

Leesplezier: 3
Originaliteit: 2,5
Plot: 3,5
Psychologie: 2,5
Schrijfstijl: 3,5
Spanning: 3

Ik geef Drakenbloed 3 sterren

Danielle

Met dank aan Futuro Uitgevers voor het ter beschikking stellen van een recensie exemplaar.

Leave a Reply

  • (not be published)