Titel: Bestemd voor mijBestemd voor mij
Auteur: Chantal van Gastel
Genre: Roman
Uitgeverij: The House of Books
Publicatiedatum: november 2018
Aantal bladzijdes: 320
Recensie: Leontine

Cover
Een mooi winters landschap in een prachtige groene teint. Op de foto loopt een vrouw over een besneeuwd pad. Zou het Jessica zijn?

Auteur
Chantal van Gastel (1980) werkt op een notariskantoor en schrijft al haar hele leven. Eerder publiceerde ze korte verhalen in diverse tijdschriften. Nadat ze een schrijfwedstrijd van Yes magazine won begon ze aan een echte roman: Zwaar verliefd! Net als het hoofdpersonage uit haar boek is ze gek op chocolade en knappe mannen.

Achterflap
De feestdagen staan voor de deur en Jessica kijkt uit naar een lang weekend met haar beste vriendinnen Micky, Hannah en Debbie. Al jarenlang delen ze alles met elkaar, maar er is een nadeel: ze zien elkaar veel te weinig. Daarom besluiten de vriendinnen bij elkaar te komen in het familiehuis waar Jessica en Micky vroeger al hun vakanties doorbrachten. Bij aankomst wacht hen echter een verrassing. De meiden zijn niet de enige gasten in het vakantiehuis. Herinneringen komen tot leven, waaronder ook die aan een oude liefde, die Jessica liever wil vergeten. Maar dát laat het huis niet toe.

Mijn mening
Chantal van Gastel heeft met Bestemd voor mij een leuke feelgood roman neergezet, met een knipoog naar een oud kerstverhaal. Door het boek op te delen in drie delen (geest van oude liefde, geest van tegenwoordige liefde en geest van toekomstige liefde) heeft het boek een heerlijke kerstsfeer meegekregen.

Jessica wil een lang weekend doorbrengen met haar beste vriendinnen Micky, Hannah en Debbie. Maar eenmaal in het vakantiehuis blijkt dat ze niet alleen zijn en wordt het een weekend dat ze niet snel zullen vergeten, in positieve en negatieve zin.

Chantal van Gastel wisselt in Bestemd voor mij regelmatig tussen heden en verleden, waardoor de relatie tussen Jessica en een oude liefde beetje bij beetje duidelijk wordt. Er is iets voelbaar tussen die twee, maar hoe het precies zit, laat de schrijfster niet direct los. Door deze wisseling leest het verhaal echter heerlijk weg. Je verslindt het ene na het andere hoofdstuk. Ik heb regelmatig met een glimlach op mijn gezicht gezeten en mij ook afgevraagd hoe ik mij zou gedragen als ik in de schoenen van Jessica zou staan.

De schrijfster laat vriendschap en liefde hoogtij vieren en weet zelfs nog een prachtig maatschappelijk thema te verwerken in dit verder luchtige verhaal. Het is echt een heerlijk boek om tijdens de feestdagen te lezen! Kopje warme choco, een dekentje, en de sfeerlichtjes van de kerstboom. Ik ben voor!

Ik geef Bestemd voor mij 4 sterren.

Leontine

Leave a Reply

  • (not be published)