Titel: Origin Origin
Auteur: Jennifer L. Armentrout
Serie: Lux #4
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Vertaling: Erica van Rijsewijk
Publicatiedatum: november 2018
Aantal bladzijdes: 344 (e-pub)
Recensie: Manon

Auteur
Jennifer L. Armentrout is een Amerikaanse schrijfster van YA, NA en romans. Wanneer ze niet aan het schrijven is, spendeert ze haar tijd aan lezen, het kijken naar zeer foute zombiefilms en aan haar man en Jack Russel Loki. Voor meer informatie over haar boeken en Jennifer zelf, neem even een kijkje op haar website: jenniferlarmentrout.com.

Achterflap
Origin is het vierde deel in de Lux-serie van Jennifer L. Armentrout, waarin Daemon en Katy van elkaar gescheiden zijn geraakt omdat Katy gevangen is genomen. Daemon zet alles op alles om haar terug te vinden – hij zou zelfs zijn eigen soort verraden. Ondertussen doet Katy, omringd door de vijand, wat ze maar kan om te overleven, Ze is doodsbang, maar wat kan ze doen? Nu de Lux-serie de ontknoping nadert, wordt het verhaal alleen maar spannender. Jennifer L. Armentrout heeft met Origin een pageturner vanjewelste geschreven.
(Bron: www.zomerenkeuning.nl)

Mijn mening
Origin gaat verder waar Opal eindigde, met Katy die in de handen van Daedelus is gevallen. Alleen wordt Katy niet vastgehouden waar ze gevangen is genomen, maar komt ze erachter dat ze is overgebracht naar Area 51! Zelfs Katy is ervan onder de indruk dat het echt bestaat. Alleen maakt dat het wel lastiger voor Daemon om haar te vinden. Daedelus probeert Katy ervan te overtuigen dat de Luxen geen vreedzame bedoelingen hebben, maar Katy kent Daemon door en door. Er is niks kwaadaardigs aan hem… toch? Want Daemon laat zich zelfs gevangen nemen om dichterbij haar te zijn. Uiteraard gaat hij een poging wagen om samen te kunnen ontsnappen.

De doden stapelden zich op, de een na de ander. Het viel nog niet mee om dat niet persoonlijk op te vatten. Maakte ik mezelf verwijten? Mooi niet. Werd ik er kwaad om en kreeg ik zin om benzine over het hele complex uit te gieten en er een lucifer bij te houden? Nou en of!

De titel van het boek wordt halverwege meer dan duidelijk, wat maar vooral wie zijn de Origins? Alle ingrediënten zijn weer aanwezig: de humor van Daemon en Katy, de spanning als ze proberen te ontsnappen uit hun gevangenis en er zelf achter komen wat Origin zijn – en ook aan de romantiek is gedacht. De schrijfstijl van Jennifer is heerlijk, als je begint met het boek, kun je niet meer stoppen. Lux deel 4 is geschreven vanuit zowel Daemon als Katy, wat lekker leest. Je leeft met beiden mee, voelt de pijn die Katy ondergaat als ze gevangen is genomen en vreselijke dingen ondergaat. Het hele verhaal klopt gewoon van begin tot eind. Het einde is zo onverwacht dat je met verbazing het boek weglegt en denkt, Nee, zo kan het niet eindigen…
Kortom: wat is Origin een keigaaf boek! Als je bij deel 3 dacht, Het kan niet spannender – nou, dat kan het wel. Ik ben vanaf nu keihard fan van Jennifer L. Armentrout.

Binnen wachtte sergeant Dasher, gekleed in het enige uniform dat hij had gedragen sinds de eerste keer dat ik hem had gezien. Ik vroeg me af of hij daar meer exemplaren van had. Zo niet, dan moest zijn stomerijrekening wel torenhoog zijn. Dat soort stomme dingen gingen door mijn hoofd voordat ik bont en blauw werd geslagen.

Spanning: 4
Plot: 4,5
Leesplezier: 4,5
Schrijfstijl: 4,5
Originaliteit: 4,5
Psychologie: 4

Ik geef Origin van Jennifer L. Armentrout 4,5 ster.

Manon

Leave a Reply

  • (not be published)