Kijk eens om je heen. Wie heeft de meeste macht op kantoor? Degene die het hardst praat, er het beste uitziet, het rijkst is, degene die het meeste respect afdwingt? Of is het iemand als Christine Butcher: een bescheiden vrouw die in stilte getuige is van alles wat besproken wordt, elk geheim en elk gerucht? Iemand die onopvallend informatie inwint van degenen voor wie ze werkt, degenen die enkel zichzelf zien? Er is een slechts een dunne lijn tussen loyaliteit en verraad, en als iemand als Christine Butcher tot het uiterste gedreven wordt, kan zij zomaar de gevaarlijkste vrouw op kantoor…

Waar gaat dit boek over?

Als privésecretaresse moet je weten wat je baas drijft. Wat haar passies zijn. Welke belangen ze heeft. Je behoort dit te weten zonder dat ze je verteld hoeven te worden. En natuurlijk ben je volstrekt loyaal.

Christine Butcher is de privésecretaresse van Mina Appleton, CEO van Appleton-supermarkten. De supermarkt heeft een eerlijkheidsstempel, maar er heerst twijfel of deze stempel terecht is. Als een journalist hier een artikel over schrijft, klaagt Mina de journalist aan voor smaad.
Christine, onvoorwaardelijk loyaal aan Mina, verwijdert op verzoek afspraken uit de agenda van Mina, verbrandt papieren, en liegt in de rechtbank. Maar als er dan een politie-onderzoek plaatsvindt, komt Christine naast Mina in de strafbank te staan. Nog steeds loyaal aan Mina ontkent Christine alles. Maar de loyaliteit blijkt niet wederzijds.
Christine realiseert zich dat ze opgeofferd is, terwijl ze haar eigen behoeftes altijd helemaal aan de kant heeft gezet ten behoeve van Mina. En de altijd zo gedienstige Christine neemt wraak.

De secretaresse verschijnt op 5 april 2019!

Leave a Reply

  • (not be published)