Titel: De angstDe angst
Auteur: C.L. Taylor
Genre: Thriller
Uitgeverij: Ambo|Anthos
Vertaling: Linda Broeder
Publicatiedatum: Maart 2019
Aantal bladzijdes: 373
Recensie: Miriam

Over de auteur
C.L. Taylor studeerde psychologie aan Northumbria University. Ze werkte als ontwerper voordat ze fulltime ging schrijven. Momenteel woont ze in Bristol met haar echtgenoot en zoon. De angst was een bestseller in Groot-Brittannie.

Het verhaal
Louise ‘Lou’ Wandsworth is veertien jaar oud als ze met haar veel oudere karateleraar Mike Hughes naar Frankrijk gaat. Een romantisch weekend weg met haar grote liefde denkt zij, maar niets blijkt minder waar. Haar droom spat uiteen en Mike verdwijnt voor een periode van vijf jaar achter de tralies.
Achttien jaar later heeft Lou nog steeds moeite met relaties, de ‘liefde’ van Mike Hughes heeft grote schade aangericht. Dan ontdekt Lou dat Mike een nieuw slachtoffer op het oog heeft en ze wil koste wat kost voorkomen dat de geschiedenis zich herhaalt.

Het lijkt wel zo’n droom waarin je iemand vermoordt en verschrikt ontwaakt in de hoop dat het niet echt was.

Uit de proloog blijkt meteen hoe groot de impact van de eerdere relatie met Mike op het leven van Lou is. Achttien jaar later heeft hij nog steeds een enorme invloed op haar doen en laten. Na het overlijden van haar vader keert Lou terug naar haar ouderlijk huis in hetzelfde dorp als waar Mike nog woont. Als Lou erachter komt dat hij nog steeds achter jonge meisjes aanzit en zijn oog heeft laten vallen op de dertienjarige Chloe, wil ze er alles aan doen om te voorkomen dat ook Chloe’s leven verwoest wordt, maar hoe krijgt ze Chloe zover dat ze naar Lou luistert? Hoe ver moet Lou gaan om Mike tegen te houden?
En dan is er ook nog Wendy. Wendy doet enorm veel moeite om bij Lou in de buurt te komen, maar waarom?

C.L. Taylor heeft een prettige, vlotte manier van schrijven en weet je van het begin tot het eind geboeid te houden. Elk hoofdstuk wordt vanuit een ander perspectief verteld en langzaam worden de afzonderlijke verhalen van de personages met elkaar verweven. Het wordt nergens enorm spannend en de gebeurtenissen zijn niet heel verrassend, maar De angst is echter op een dusdanige manier geschreven dat je wel wilt blijven lezen en toch nieuwsgierig bent of het gaat zoals je denkt dat het zal gaan.
De drie vrouwen hebben stuk voor stuk iets met Mike te maken en uit het verhaal blijkt heel goed hoe manipulatief Mike is en hoe zij op hem reageren, hoe zij door hem bespeeld worden en welke macht hij bezit. Bij elke bladzijde die je omslaat hoop je gewoon dat hij krijgt wat hij verdient.
De ontknoping is wat ongeloofwaardig, maar het past wel in het verhaal. Het staartje in de epiloog vond ik dan wel weer erg leuk, maar jammer dat dat niet eerder aan bod kwam. Dat had de spanning misschien wat meer opgevoerd.

3,5 ster voor De angst.

Miriam

Leave a Reply

  • (not be published)