Net als in 2018 organiseerden wij een Beste Boek Verkiezing. Uit de best gewaardeerde boeken die tussen 1 december 2018 en 1 december 2019 uitkwamen en gerecenseerd werden door het team van Thrillers & More konden leden en bezoekers hun stem uitbrengen op hun favoriet.

Er kon gestemd worden in 6 categorieën: Thriller (Nederlandstalig en Vertaald), Roman/Feelgood (Nederlandstalig en Vertaald) en Young Adult (Nederlandstalig en Vertaald). In totaal werden er 5207 stemmen uitgebracht.

Beste Young Adult Vertaald

 1. DwaalspoorCaleb Roehrig
  Uitgeverij: Van Goor / Unieboek | Het Spectrum
  Vertaling: Sandra Hessels
  Omslagontwerp: Richard Daes en Marieke Oele

Het verhaal
Rufus Holt beleeft de ergste nacht uit zijn leven. Het begint met zijn ex-vriend Sebastian die opeens opduikt, de jongen die op zijn hart ging staan alsof het een sigarettenpeuk was. Juist als Rufus verder wil gaan met zijn leven, wil Sebastian met hem ‘praten’. Erger wordt het niet, toch?

Maar dan krijgt Rufus een telefoontje van zijn zus April, die hem smeekt om hulp. Rufus en Sebastian vinden haar onder het bloed en met een mes in haar hand – naast het dode lichaam van haar vriendje Fox Whitney.
April zweert dat ze Fox niet vermoord heeft, maar Rufus kent haar goed genoeg om te weten dat ze hem niet de hele waarheid vertelt. April heeft echter iets wat Rufus nodig heeft en in ruil daarvoor wil ze zijn hulp. Behalve de jongen die hij wil haten – maar waar hij nog steeds van houdt – heeft Rufus niemand die hij in vertrouwen kan nemen tijdens die ene nacht waarin hij de onschuld van zijn zus moet bewijzen. Of moet sterven…

Yfke Brandhout over Dwaalspoor: Vaak lezen de hoofdstukken waarin Rufus probeert de waarheid te ontdekken en een oplossing te vinden voor de problemen die in zijn eigen leven spelen als scenes uit een spannende tv-serie voor jongeren. Vooral de manier waarop hij de veranderende nachtlucht en mistige straten beschrijft die Rufus en Sebastian moeten doorkruisen vond ik prachtig.

Over de auteur
Caleb Roehrig is een schrijver en televisieproducent uit Ann Arbor, Michigan. Zijn ervaring in realitytelevisie komt hem goed van pas bij het schrijven van zijn boeken. Als hij niet schrijft, is hij aan het reizen.

Bestel bij Bazarow
Bestel bij Bol
Bestel bij Libris

2. The Darkest StarJennifer L. Armentrout (Uitgeverij Zomer en Keuning)
3. Alles is nuAmy Giles (Uitgeverij Zomer en Keuning)
4. De Jongen Met Twee NamenMaggie Harcourt (Young & Awesome)
5. IngeslotenSamira Ahmed (Blossom Books)
6. ShowstealerHayley Barker (De Fontein Jeugd) 


Beste Young Adult Nederlandstalig

 1. Break A Leg – Chinouk Thijssen
  Uitgeverij: Clavis Uitgeverij
  Omslagontwerp: Studio Clavis

Het verhaal
DACHTEN JULLIE DAT HET NU WAS AFGELOPEN? THINK AGAIN. TRUTH OR DANCE BEGINT NU PAS ECHT. Dit jaar zou alles anders worden. Maar nu India is toegelaten tot de vervolgopleiding van het conservatorium wordt ze ook daar lastiggevallen. Via de groepschat Truth or Dance stuurt een anonieme stalker haar en haar vriendinnen Lisa, Nikki en Zoë nieuwe opdrachten – nog gevaarlijker en met nog ergere gevolgen als ze niet gehoorzamen. De meiden leven voor het ballet, maar zijn ze klaar voor een dans des doods?

Yfke Brandhout over Break a leg: Aan het einde weet je echt even niet meer wie je moet verdenken of wat Truth or Dance motiveert, want niemand is veilig. De spanning wordt heel goed opgebouwd en je wordt regelmatig verrast en geschokt.

Over de auteur
Chinouk Thijssen
 (Rotterdam, 1983) is een veelzijdige boekenwurm. Ze heeft een grote collectie die ze op kleur sorteert, schrijft zelf artikelen en boeken én ze is een van de bekendste boekvloggers van Nederland. Op haar eigen YouTube-kanaal geeft ze een kijkje in haar leven als auteur. Naast het schrijven van young adult-thrillers, werkt Chinouk als redacteur en als columnist voor Zakenmeisje.nl. Al dat harde werk leverde haar in 2017 de vierde plaats op in de verkiezing Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar.

Bestel bij Bazarow
Bestel bij Bol
Bestel bij Libris

2. Hart van smaragdMiranda Peters (Dutch Venture Publishing)
3. Day DreamerLuna Van Roosen (Hamley Books)
4. De executie – Daniëlle Bakhuis (Van Goor / Best of YA (Unieboek | Het Spectrum)
5. De heks van de Bergweg – Edward Hendriks 


Gefeliciteerd Caleb Roehrig & Chinouk Thijssen!

De winnaar van een thriller mysteriepakket is: Petra Schipper
Het pakket is onderweg, laat je weten als je het ontvangen hebt?

Dank aan iedereen die heeft gestemd!

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

 • (not be published)