Titel: Zijdelings Zijdelings
Auteur: Sophie Ester
Serie: Familie Vanhoven #2
Genre: Thriller
Uitgever: Ellessy
Publicatiedatum: Januari 2020
Aantal bladzijdes: 285
Recensie: Bianca

Auteur
Sophie Ester (1967)is een pseudoniem. De auteur woont in Overijssel. Ze debuteerde in het misdaadgenre met haar misdaadroman Ommekeer, het eerste deel van een vierdelige serie.

Zijdelings is het tweede deel.

Achterflap

… en wanneer rust het wint van onmacht, wanneer optimisme sterker blijkt dan angst, dan slaat de impact van de weerwraak des te harder toe …

De Vanhovens wonen na een aantal turbulente jaren in de strijd tegen hun vijand Robert Dayle in Sydney en ze leven in tamelijke rust. Tenminste, dat denken ze …
Het geluk dat ze dachten te vinden is echter betrekkelijk: al is er van de oude dreiging geen sprake meer, een nieuw probleem heeft bezit van hun levens genomen, met verschrikkelijke gevolgen. Zijdelings gaat over wraak. Wraak over een genomen beslissing van jaren eerder. Niemand ziet het aankomen. Tot de puzzelstukjes in elkaar beginnen te vallen. Vlak voor het laatste stukje zijn plek lijkt te vinden, komt er een oplossing, al heeft dat behoorlijke gevolgen voor iedereen.
Eindelijk lijkt alles goed. Een nieuw leven begint, een leven vol voorspoed en goede dagen. Totdat …

Dit tweede deel volgt Carol, die is opgegroeid tot een volwassen vrouw en aan haar leven als vrouw van een beroemde rockster inhoud probeert te geven.
Zijdelings is het tweede deel van een vierdelige misdaadromanserie over het leven van Steven, Jamey, Robin, Vincent en Carol Vanhoven.

Mijn mening
Zijdelings is het verhaal van Carol Vanhoven, getrouwd met Joey Donewell, de leadzanger van de rockband waar heel de familie Vanhoven op een of andere manier onderdeel van uitmaakt. De rust lijkt wedergekeerd als de vage Robert Dayle uit hun leven is verdwenen en iedereen de draad weer opgepakt heeft. Dan krijgt de familie te maken met andere problemen die het leven wreed verstoren, vooral Carol krijgt het zwaar te verduren.
De band komt in zwaar weer terecht en het is de vraag of het allemaal ooit nog goed komt.

Het eerste gedeelte van het verhaal gaat een beetje veel over hetzelfde onderwerp, op een gegeven moment zou je het verhaal wel een zetje willen geven. Dat gedeelte duurt mij net iets te lang. Vervolgens gebeurt er van alles en ben je voor je het weet aan het eind van het verhaal en blijf ik flabbergasted achter. Geen idee of er nu genoeg materie over is voor nog twee delen.

Zijdelings is minder spannend dan Ommekeer. Pas in het laatste gedeelte van het verhaal draait het echt om spanning, het overgrote deel van het verhaal is gebaseerd op een roman. De schrijfstijl van Sophie Ester leest vrij eenvoudig, er zijn geen ingewikkelde plottheorieën, het is een verhaal dat je zonder veel nadenken goed kunt volgen.
Soms lees ik zinnen die ik anders opgebouwd zou hebben maar dat heeft geen invloed op het leesplezier. De roman wint het hier van de misdaad, en dat had van mij wel iets meer in evenwicht mogen zijn.
Het persoonlijke leven van Carol vond ik wel een tof verhaal, dat ook niet zou misstaan als feelgood.

Zijdelings krijgt van mij 3,5 ster.

Bianca

Leave a Reply

  • (not be published)