Op 25 september verschijnt bij uitgeverij Clavis de young adult Verschijningen van Hilda Spruit.

Verschijningen

Het verhaal

Merthe is paranormaal begaafd. Wanneer dat meer als een vloek begint te voelen dan als een zegen, zoekt ze een ervaren medium op. Maar juist daar ontdekt ze de foto van een vermist meisje. Dan beseft ze dat ze niet anders kan dan luisteren naar haar zesde zintuig. Geleid door de verschijningen die haar vanaf dan niet meer loslaten, stappen zij en haar hartsvriendinnen een gevaarlijk avontuur tegemoet. Zal het hen lukken om het meisje terug te vinden?

Een spirituele coming of age over jezelf ontdekken en openstaan voor anderen. Verschijningen is het los te lezen vervolg op Geestverwanten, bekroond met de Jonge Jury Debuutprijs. Voor young adults.

Over de auteur

Hilda Spruit is geboren in Bleiswijk als dochter van een middenstander. Momenteel woont ze in Zoetermeer, samen met haar partner en maatje Ruud. Ze heeft twee dochters, vijf kleinkinderen en een kat. Voor schrijven en de Nederlandse taal heeft ze altijd een grote voorliefde gehad, een reden dat ze op jonge leeftijd al de grote wens had om schrijver worden. Als meisje van tien kroop ze regelmatig achter de oude typemachine van haar vader, die een groot verhalenverteller was. Op haar twaalfde was haar eerste manuscript een feit en toen ze zestien was, zette ze een punt achter het laatste woord van het tweede script. Helaas zijn beide manuscripten zoekgeraakt in een verhuizing, samen met vele gedichten van haar hand. Wegens gebrek aan tijd heeft ze daarna vele jaren niet meer kunnen schrijven.

Toch bleven haar vaders boeiende verhalen voortleven in haar hoofd, waardoor ze in 2004, nadat haar eerste kleinkind werd geboren, het verhalenschrijven weer heeft opgepakt. Dit bleef niet alleen bij kinderverhalen en -gedichten, ook verhalen en gedichten voor volwassenen rolden uit haar pen.
Zo heeft ze onder andere korte verhalen geschreven voor Borre Leesclub en de Bobo en artikelen voor het maandblad Bloom Magazine (voorheen Para-Astro). In 2010 schreef ze op verzoek van Bureau Thuisfrontzaken Koninklijke Landmacht het interactieve boekje: “Het verhaal van Famke”. Dit boekje is speciaal geschreven ter ondersteuning van jonge kinderen (vier tot zeven jaar) van militairen die door defensie worden uitgezonden. De illustraties erbij zijn van illustratrice Katja Kortenbroek

Eind 2015 debuteerde Hilda met haar young adult-roman “Geestverwanten”, die bekroond werd met de Jonge Jury Debuutprijs. Een losstaand vervolg op Geestverwanten is inmiddels afgerond en zal in het najaar van 2020 uitkomen.

Naast haar baan als auteur en creditmanager geeft Hilda presentaties en signeersessies op scholen, evenementen en in boekhandels.

(tekst: www.hildaspruit.nl)

Ga voor meer nieuws naar www.thrillersandmore.com

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)