Grenzeloos

Titel: Grenzeloos
Auteur: Marlies Slegers
Genre: Young Adult Thriller
Uitgeverij: Kluitman
Publicatiedatum: september 2020
Aantal bladzijdes: 96
Recensie: Manon

Auteur
Marlies Slegers
groeide op in Indonesië. Op haar achttiende kwam ze terug naar Nederland en hier begon ze haar carrière als schrijver. Inmiddels heeft ze meer dan veertig boeken geschreven, voor zowel volwassen als kinderen en tieners. Voor Kluitman schreef ze onder andere de series HockeyloveGezocht: normale ouders en de spannende novelle #SweetSixteen. Voor meer informatie over Marlies en haar boeken zie: www.marliesslegers.nl

Achterflap
Na een feestje bij de populaire Dox thuis wordt de 16-jarige Tabitha verschrikkelijk brak wakker. Haar hele lichaam doet zeer en ze kan zich nauwelijks iets van de avond herinneren. Langzaam komen er flarden terug, beelden van haar en Dox achter een schuurtje. Ze lachten, ze flirtten, ze dronken…en wat nog meer?

In de dagen daarna gaan er op school roddels rond over wat er gebeurd zou zijn achter het schuurtje. De ex van Dox beweert zelfs dat er een filmpje is gemaakt en dreigt om dat te verspreiden. Tabitha kan zich er niks bij voorstellen dat zij en Dox… Ze moet het filmpje te pakken krijgen en met eigen ogen zien wat er die avond gebeurd is, maar is dat wel iets wat ze wil weten?

Mijn mening
Wat een spannende en intrigerende novelle. Het verhaal gaat over Tabitha en hoe zij de volgende ochtend na een feestje zich niks meer herinnert van de avond ervoor. Had ze zoveel gedronken? Na een belletje met haar beste vriendin, blijkt dat er toch iets meer is gebeurd die avond. Maar ze kan zich het niet herinneren. Tabitha laat het los, want hé een eerste keer onthoud je toch wel!? Gaandeweg komen er herinneringen boven, roddels op school en komt Tabitha erachter dat er een filmpje is gemaakt. Maar waarvan is er een filmpje gemaakt en wil ze dat wel zien?

Ik weet dat ik met Dox apart ging zitten om wat te drinken. En ook nog wel dat we gezoend hebben. Maar de rest is weg. Ik ken Dox helemaal niet goed, dus ik kan me niet voorstellen dat er meer is gebeurd.

Voor een novelle is Grenzeloos een goed en krachtig verhaal. Alle ingrediënten zitten erin: spanning, verbazing, karakters goed beschreven, korte hoofdstukken. Je stapt midden in een feestje in het verhaal, maar je kan het je direct voor de geest halen. Zeker omdat dit verhaal vanuit het perspectief van meerdere personen wordt verteld, niet alleen die van Tabitha, maar ook o.a. van Eline (haar beste vriendin), Alain (vriend van Dox) en Dox zelf. Je leeft mee met Tabitha, je vindt Dox een serieuze zak. Het thema is uiteraard minder leuk, maar kan helaas iedereen overkomen en erover schrijven is alleen maar goed…want nee betekent gewoon nee. Overkomt het jou, blijf er niet mee zitten, maar neem iemand in vertrouwen.

Spanning: 4
Plot: 4
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 4
Psychologie: 4,5

Ruim 4 sterren voor Grenzeloos.

Manon

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)