Haar laatste fout

Titel: Haar laatste fout                      
Auteur: Carla Kovach
Serie: Gina Hart #6
Genre: Thriller
Uitgeverij: Boekerij
Vertaald door: Barbara Lampe
Publicatiedatum: april 2023
Aantal bladzijdes: 382
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Carla Kovach was theaterschrijfster en actrice voor ze zich toelegde op het schrijven van thrillers, inmiddels is ze fulltime schrijfster en mede-eigenaar van een film-, fotografie- en videoproductie-bedrijf. Ze woont in Redditch, Engeland

Achterflap:
Hoewel de mooie en slimme Holly altijd een rustig leven heeft geleid, is ze sinds kort de meest besproken inwoner van de stad. Haar gewurgde lichaam is namelijk gevonden in een hotelkamer, waar ze is vermoord na het huwelijksfeest van haar beste vriendin.

Wanneer de politie Holly’s smetteloze appartement doorzoekt, vol stijlvolle meubels en dure sieraden, ontdekken ze een andere kant van Holly. Ze blijkt ordelijk en precies – twee eigenschappen die niemand achter haar had gezocht. Holly was zelfs een planner, en haar volgende stap was om naar buiten te komen met haar grootste geheim, dat ze al maanden verborgen hield. Iets wat het leven van meer dan één bruiloftsgast overhoop zou gooien.

Er zijn genoeg mensen die Holly dood wilden hebben, maar er is er maar één die haar heeft vermoord.

Mijn mening:
Haar laatste fout, het zesde deel in de Gina Harte serie, draait om een groepje vriendinnen waarvan er eentje, Holly genaamd, vermoord wordt. Het leuke in dit deel is het puzzelen, iedereen heeft wel een motief om Holly, om wat voor reden dan ook, van het leven te beroven. Maar er is maar één dader. Kovach maakt veel mensen verdacht waardoor je tot het einde toe blijft twijfelen. De band tussen de vriendinnen is hecht en de manier waarop ze met elkaar omgaan herken ik uit mijn eigen jeugd.

Kovach heeft een prettige schrijfstijl waardoor je razendsnel door het verhaal heen vliegt. De korte hoofdstukken en eenvoudige, maar kordate manier van uitwerken, lezen heerlijk weg. De diversiteit en afwisseling qua motief en thema’s maken elk verhaal weer uniek. Het kost je als lezer weinig moeite om het verhaal te volgen, dat gaat vanzelf. Een klein minpuntje is dat Gina Harte weinig ontwikkeling doormaakt, de band met haar dochter blijft een beetje hangen in dezelfde sleur, daar zou wat mij betreft wel wat progressie in mogen komen.

Haar laatste fout was weer goed voor een aantal heerlijke uurtjes leesgenot.

Originaliteit: 3
Leesplezier: 5
Schrijfstijl: 4
Plot: 4
Spanning: 4
Psychologie: 4

Haar laatste fout krijgt van mij 4 sterren.

Bianca

Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij Boekerij, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)