Doden zonder naam

Titel: Doden zonder naam
Auteur: Elly Griffiths
Serie: Ruth Galloway #6
Genre: thriller
Vertaling: Janet Limonard-Harkink
Uitgeverij: De Fontein
Publicatiedatum: maart 2023 (herziene uitgave)
Aantal bladzijdes: 315 (e-Pub)
Recensie: Manon

Auteur
Elly Griffiths woont in Brighton met haar gezin. Haar man, die archeoloog is, vormt een grote inspiratiebron voor haar thrillers over Ruth Galloway, die als de belangrijkste hoofdpersoon fungeert in deze serie. De thrillers van Elly Griffiths verschijnen in meerdere landen waaronder de VS, Duitsland en Zweden. Wil je meer weten over de auteur en haar boeken, kijk dan op www.uitgeverijdefontein.nl of op https://ellygriffiths.co.uk

Achterflap
Archeologe Ruth Galloway vindt de resten van wat Jemima Green zou kunnen zijn, ooit opgehangen voor de moord op vijf kinderen. Hoe hangt de vermissing van een baby in het heden daarmee samen? Archeologe Ruth Galloway heeft een lichaam opgegraven op het terrein van Norwich Castle dat ooit een gevangenis was. Het zou Jemima Green kunnen zijn, ooit opgehangen voor de moord op vijf kinderen. Inspecteur Harry Nelson heeft geen tijd voor moordenaars van lang geleden. Hij onderzoekt de zaak van drie baby’s die allen dood zijn aangetroffen in hun huis, in dezelfde buurt. Dan raakt er een kind vermist. Kan de ontvoering in verband worden gebracht met de zaak van de lang overleden Jemima Green…?

Mijn mening
Deel 6 in de Ruth Galloway-reeks, maar heel goed op zichzelf te lezen. Na het lezen van de achterflap was ik wel benieuwd naar de rest van het verhaal. Gelukkig reikt de schrijfster ons als lezer genoeg handvaten aan om de onderlinge verhoudingen op te pikken en hoe iedereen aan elkaar is gelinkt. Nog mooier is dat de auteur achterin het boek een biografie van het hoofdpersonage Ruth heeft opgenomen en ook over haarzelf.

Ruth doet opgravingen bij Norwich Castle waar ze stuit op een skelet en niet zomaar eentje, maar Jemima Green oftewel Mother Hook (vanwege haar haak i.p.v. een hand). Deze vondst, als het haar echt is, is sensationeel, zo sensationeel dat er een tv-show aan wordt gewijd. En waar Ruth, of ze nou wil of niet, een grote rol in krijgt en dan ontmoet ze ook nog Frank.

Inspecteur Nelson en zijn team hebben ondertussen een zaak op te lossen, een gevoelige zaak van de dood van een kind in een gezin waar de twee oudere broertjes ook zijn overleden. Toeval of zit hier meer achter? Dan raakt er ook nog een kind vermist en komt alles dichterbij dan gedacht…

Fijn verhaal, goed verteld, lekker vlot en beeldend. Als je geschiedenis interessant vindt, dan kom je hier wel aan je trekken. Er lopen verschillende verhaallijnen door elkaar, geheimen komen boven water en uiteraard komt alles aan het eind tot een ontknoping. Een mysterie met weinig geweld, maar voldoende spanning. Eigenlijk wil ik nu wel de andere delen gaan lezen!

Spanning: 3,5
Plot: 4
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 3,5
Psychologie: 3,5

3,5 ster voor Doden zonder naam

Manon

Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij De Fontein, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 3.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)