Frieda op droomreis

Titel: Frieda op droomreis naar de dino’s
Auteur: Rosalie Koppendraaier
Illustrator: Roel Steenbergen

Serie: Frieda-reeks #1
Genre: Kinder (samen) leesboek
Uitgeverij: Neckar      
Publicatiedatum: september 2023
Aantal bladzijdes: 34
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Rosalie Koppendraaier (Noordwijk, 1986) schrijft al zolang ze zich kan herinneren verhaaltjes en gedichten. Vanuit haar pedagogische achtergrond heeft ze een sterk gevoel kinderen te willen helpen. Zo ontstond de drive voor het schrijven en uitbrengen van een kinderboek waarbij kinderen uit en in iedere situatie kunnen dromen over andere werelden en te geloven in hun eigen kracht. Frieda op droomreis naar de dino’s is haar debuut en het eerste deel in de Frieda-reeks

Over de illustrator:
Roel Steenbergen (Ugchelen, 1986) doet waar hij blij van wordt. Mooi werk maken. Zo creëert hij vrolijke illustraties voor kinderen en maakt hij opvallend vormgeefwerk voor bedrijven en merken. Hij schreef en illustreerde ook zijn eigen prentenboeken Hermans hoed en Luna vliegt naar de maan.

Het verhaal:
Frieda heeft een geheimpje. Ze kan namelijk door de tijd en ruimte reizen. Wanneer Frieda op droomreis gaat komt ze uit bij de dino ’s van 65 miljoen jaar geleden. De dino ‘s hebben een probleem en zijn blij met Frieda haar komst. Ze vragen haar dan ook direct om hulp. Frieda beschikt over kennis waarmee je superkrachten krijgt. Dat willen de dino ‘s ook!

Ze steken de koppen bij elkaar …

Mijn mening:
Zodra ik het boek laat zien pakt mijn kleindochter een dino uit de speelgoedkist en laat deze tijdens het voorlezen niet meer los.

Frieda op droomreis naar de dino ‘s heb ik twee keer voorgelezen aan mijn vierjarige kleindochter en het viel gelijk op dat er veel informatie van de eerste keer was blijven hangen. Ze hoefde bijvoorbeeld niet na te denken over de naam Frieda, deze kwam zodra ik het boek tevoorschijn haalde naar boven. De namen van de dino ‘s daarentegen zijn moeilijk, dit geldt zowel voor mij om voor te lezen als om te onthouden voor mijn kleindochter.

Het verhaal is goed te volgen en vooral de illustraties maken veel indruk. De afbeeldingen passen perfect bij het verhaal, deze maken het voor een vierjarige meer inzichtelijk omdat je het dan aan kunt wijzen. Enkele woorden zijn voor een vierjarige nog moeilijk te begrijpen, maar samen komen we er prima uit.

De onderliggende boodschap om kinderen duidelijk te maken dat je veel meer kunt dan jezelf denkt, is zeker goed overgekomen. Na twee keer lezen is ze het boek zeker nog niet beu en wordt gevraagd of we het boek nog vaker samen kunnen lezen, dit is zeker positief te noemen. We zijn allebei blij verrast over het boek en hopen nog meer avonturen van Frieda mee te mogen maken.

Frieda op droomreis naar de dino ’s krijgt van ons 4 sterren

Hailey en Bianca

Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij Neckar, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)