Het magische pad

Titel: Het magische pad
Auteur: Mel Hartman
Genre: Jeugdboek
Uitgeverij: Hamley Books
Publicatiedatum: september 2023
Aantal bladzijdes: 132
Recensie: Lilian

Cover
Als boekenliefhebber word ik altijd blij van een mooie hardcover, ik hou daarvan, het geeft mij nog meer het gevoel een boek in handen te hebben. De rode haren vallen als eerste op tegen de donkere achtergrond met een groot huis aan het einde van het pad. Het heeft iets mysterieus.

Auteur
Mel Hartman debuteerde in 2007 met De Fantasiejagers, gevolgd door verschillende boeken en kortverhalen. In 2020 en 2021 bracht ze de Dodenreeks uit, gevolgd door haar eerste jeugdboek Het hotel op de rotsHet magische pad is haar derde jeugdboek.

Achterflap/samenvatting
Abigail kan zich niet herinneren hoe ze samen met haar pratende hond in het magische huis terechtgekomen is. Het huis reist rond, bomvol bijzondere spullen die kinderen helpen met hun bekommernissen. Maar dan verschijnt er een vreemde man met een hoge hoed, die als enige in staat is om het huis te zien. Hij wil koste wat het kost binnen geraken. Abigail moet alles op alles zetten om het huis te beschermen.

Mijn mening
Bij de aankondiging van een nieuw jeugdboek van Mel Hartman, wist ik al dat ik die wilde lezen. Haar voorgaande boeken “Hotel op de rots” en “Hotel in de wolken” vond ik prachtig en mysterieus. Dus mijn aandacht had ze te pakken, zeker na het zien van de donkere, mysterieuze cover met het meisje met rood haar, die over een pad naar een groot huis loopt.

Abigail woont al heel lang in het grote huis, samen met haar hond Gaupo en heel veel spullen. Het huis is alleen toegankelijk voor kinderen, alleen zij zien het huis. Volwassen lopen eraan voorbij. Het is geen gewoon huis, zo staat het nooit lang op dezelfde plek en helpt het kinderen die een probleem hebben. Uit de vele voorwerpen die overal in huis liggen, kiest Abigail een voorwerp aat het probleem op kan lossen.

Als er opeens een volwassene komt die haar en het huis wel kan zien, wordt ze bang en vlucht ze met het huis naar een andere plek. Deze rare gebeurtenis zet Abigail aan het denken, zo heeft ze opeens allemaal onbeantwoorde vragen… wil jij weten hoe dit verhaal afloopt en durf jij met Abigail en haar hond op zoek te gaan naar de antwoorden? Dit is echt een boek voor kinderen vanaf 10 jaar die dol zijn op geheimzinnige verhalen. Door de korte hoofdstukken, die altijd spannend eindigen, leest het lekker vlot en ben je sneller geneigd om nog een hoofdstuk (of twee, drie) te lezen. De hoofdstukken zijn voorzien van een illustratie en ook tussendoor staan er prachtige tekeningen die het verhaal kracht bij zetten.

Ik heb wederom van Mel Hartmans werk genoten en ik weet zeker dat vele anderen en met name de jeugdige lezers dit boek zullen omarmen en met veel plezier gaan lezen.

Het magische pad is een prachtig, mysterieus en soms een tikje spannend boek voor jong en oud, ik kom dan ook uit op 4,5 ster.

Lilian

Recensie-exemplaar ontvangen van Hamley Books waarvoor onze hartelijke dank.

Waardering: 4.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)